Παρασκευή 15 Ιουνίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ - Οι ανοχές μας τελειώνουν...

 Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:         
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
·          Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
·          Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία Εύβοιας
·          Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
·          Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)
Αρ.Πρωτ.:264 15-06-2018                                                                                                               
                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Χτες (14-06-2018) συναντηθήκαμε τα τέσσερα σωματεία στην Αθήνα με θέμα τα Ασφαλιστήρια  συμβόλαια  Generali (ιατροφαρμακευτικό – συνταξιοδοτικό).
Αποφασίσαμε να στείλουμε μία επιστολή στους τρεις διοικούντες της εταιρίας για συνάντηση μέχρι την Τετάρτη 20/06/18. Σαν συνδικάτα εξαντλούμε τα πλαίσια του διαλόγου και την καλή πίστη που έχουμε για να μη μας χρεώνει η Διοίκηση ότι κάνουμε απεργίες και δημιουργούμε πρόβλημα στην παραγωγική διαδικασία.
 
  Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,



 Η 4ωρη στάση που έγινε , να σας ξεκαθαρίσουμε κι αυτό , για λόγους καθαρά ότι πλέον δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στη Διοίκηση και σε αυτούς που διαχειρίζονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια γιατί το μόνο που κατάφεραν με την τακτική τους είναι να λήξει το ιατροφαρμακευτικό και το χρέος στο συνταξιοδοτικό να φτάσει γύρω στα 9.000.000 ευρώ. Ενώ υπήρχαν τα χρήματα του1% που είναι δικά μας χρήματα , η εταιρία τεχνηέντως δεν τα έβαζε ώστε να μας δημιουργήσει προβλήματα και να φτάσουμε στη λογική της 4ωρης στάσης. Βέβαια κάποιοι από τη Διοίκηση προσπάθησαν να μας πουν ότι τα χρήματα μπήκαν τελευταία στιγμή , αλλά λόγω έλλειψης εμπιστοσύνης εμείς κάναμε την 4ωρη στάση σαν ένδειξη διαμαρτυρίας και όχι μόνο , αλλά και γιατί δεν θέλουμε να χαθούν κεκτημένα όπως είναι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια. Η εταιρία συνεχίζει την παράλογη λογική της να μην συναντά τους εκπροσώπους των εργαζομένων και αυτό έγινε και χτες παρουσία των τεσσάρων συνδικάτων γιατί δεν είναι έτοιμη λέει να μας πει οτιδήποτε για τα δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια. Παρ΄ όλα αυτά δεν ζητάει ευθύνες από αυτούς που διαχειρίζονται τα ασφαλιστήρια συμβόλαια , δηλ. από τις διοικητικές υπηρεσίες της , που έχουν όλη την ευθύνη για το κατάντημα των δύο ασφαλιστηρίων  συμβολαίων.

Οι ανοχές μας τελειώνουν στις 20 ΙΟΥΝΙΟΥ.
Αν μέχρι τότε η Διοίκηση δεν κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου για την λύση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων με χρονοδιάγραμμα , η απόφαση του συντονιστικού είναι για κινητοποιήσεις μέσω των Γενικών Συνελεύσεων.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Έχουμε να τονίσουμε για τα κακώς κείμενα που υπήρξαν στην 4ωρη στάση εργασίας , για την απεργοσπασία που έγινε από μέλη του Σωματείου της Έδρας και του Σωματείου των Σερβίων/Καστοριάς  που δεν απέργησαν καθόλου , παρ΄ ότι ήταν παρόντες και συμφώνησαν στην  4ωρη στάση εργασίας Αυτούς αποφασίσαμε χτες να τους απομονώσουμε γιατί δεν μπορεί να αγωνιούμε εμείς για κεκτημένα ετών και κάποιοι άλλοι να αδιαφορούν και να χλευάζουν τα αδελφά Σωματεία με το χειρότερο τρόπο.
 Αυτοί οι συνάδελφοι δεν ανήκουν ανάμεσά μας και θα πρέπει να στοχοποιηθούν για να καταλάβουν ότι κάνουν λάθος.
Και το χειρότερο όλων είναι ότι οι περισσότεροι από αυτούς είναι πρώην συνδικαλιστές και σε δευτεροβάθμια όργανα και την ημέρα της Απεργίας έκατσαν και υπερωρία. Το Σωματείο της Έδρας θα πρέπει να πάρει μέτρα απέναντι σε αυτούς που κάνουν κακοπροαίρετη κριτική στο εργοστάσιο και στα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ. Αν νομίζουν ότι θα επιβιώσουν με την τακτική αυτή και ότι είναι μάγκες , εμείς θα τους στοχοποιήσουμε και θα τους απομονώσουμε γιατί αυτοί δεν αξίζει να είναι συνάδελφοι δικοί μας. Και το χειρότερο όλων είναι από τους συ/λφους – συν/λσσες της έδρας , οι ύβρεις απέναντι στα άλλα Σωματεία. Αν αυτή η μικρή μάζα των εργαζομένων θέλει πόλεμο απέναντι σε εμάς θα τον έχει. Λέμε στο Σωματείο της Έδρας να πάρει μέτρα γι΄ αυτούς που προσπαθούν να διχάσουν όλους τους συναδέλφους. Για τους συναδέλφους από τα Σέρβια και την Καστοριά αποφασίσαμε αν δεν συνετιστούν να  τους απομονώσαμε γιατί έχουν  πολλά προβλήματα και αδιαφορούν τεχνηέντως ώστε να φαίνονται τα καλά παιδιά της Διοίκησης.
Η απόφαση του Συντονιστικού των Σωματείων είναι :
Να βρεθούν από βδομάδα τα προεδρεία των τεσσάρων Σωματείων , να βγάλουμε ένα διεκδικητικό πλαίσιο προτάσεων που θα αφορά :

·   Τα δύο Ασφαλιστήρια Συμβόλαια
·   Να πάμε σε διαπραγμάτευση Επιχειρησιακής Σ.Σ.Ε. (με αποκατάσταση των αδικιών που υπάρχουν σε όλους τους χώρους εργασίας) . Δηλ. σε όλα τα εργοτάξια ξεχωριστά.
·   Γενικές Συνελεύσεις για να ενημερωθούν όλοι οι εργαζόμενοι.
·   Πορεία εταιρίας.

Αυτή η απόφαση πάρθηκε από όλα τα Σωματεία για να σταματήσει η σπέκουλα που κάνουν κάποιοι και λένε ότι εμείς δεν θέλουμε να υπογράψουμε Επ.Σ.Σ.Ε αλλά και να διορθώσουμε προβλήματα που υπάρχουν στον κάθε χώρο ξεχωριστά.
Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι είμαστε έτοιμοι σε ένα διάλογο που θα λύσουμε αδικίες και προβλήματα που υπάρχουν. Εμείς οι εργαζόμενοι δείξαμε κατανόηση όταν υπήρχαν οι χαμηλές τιμές του Νικελίου και βάλαμε πλάτη στηρίζοντας την εταιρία . Τώρα  οι τιμές του Νικελίου μας επιτρέπουν να διαπραγματευτούμε και να λύσουμε όλα τα προβλήματα που αναφέρουμε παραπάνω. Καλό θα είναι να σταματήσουν τα παπαγαλάκια τη σπέκουλα που σήμερα τάζουν τριετίες  – τα χρήματα των προαγωγών – κ.λ.π. από την πίσω πόρτα .
Αυτό θα είναι το πλαίσιο που αποφασίστηκε χτες από όλα τα Σωματεία , πάνω σε αυτό θα πατήσουμε για να διεκδικήσουμε και να λύσουμε αδικίες ετών.


Υ.Γ.: Η Διοίκηση της εταιρίας είναι υπεύθυνη για ότι θα συμβεί και ειδικότερα για τα ασφαλιστήρια  συμβόλαια . Υπάρχουν και οι εργαζόμενοι και πρέπει  να τους ενημερώνει  τα δύο αυτά ζητήματα . Υπάρχουν τέσσερα προεδρεία που εκπροσωπούν τα Σωματεία και όταν θέλει η Διοίκηση να συνομιλεί με τους εκπροσώπους των εργαζομένων να το κάνει με όλους και να μην εξαιρεί Σωματείο ή Σωματεία , γιατί εμείς είμαστε όλοι μία γροθιά. 

                ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   ΑΝΔ. (Πρόεδ. ΣΕΛ- ΛΑΡΥΜΝΑ) : 6974263959
ΑΓΓΕΛΑΤΟΣ Ξ. (Πρόεδ. Εύβοιας)     -    ΤΣΙΑΜΗΣ ΙΩ. (Πρ. Αγ.Ιωάννη- Ν.Κόκκινο Θηβών)   -      ΠΑΠΑΪΩΑΝΝΟΥ ΠΕΛΑΓΙΑ (Πρ. Σωματείου Αθήνας)


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους