Κυριακή 22 Ιουλίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 19/07/2018

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ 
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437 
ΑΡ.ΦΑΞ: 223304116
somatiolarcosel@gmail.com
ΛΑΡΥΜΝΑ: 19-07-2018
Αρ. Πρωτ.: —304-

                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες -Συνάδελφοι,

Την ΤΡΙΤΗ 17-07-2018 συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας με θέματα:
1. Το πρόβλημα που έχει προκύψει στη Μηχ. Συντήρηση και συνέχιση των ενσωματώσεων.
2.  ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ
3.  ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ
4.  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ Σ.Σ.Ε
ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΗ ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΗ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ: 

Η Τοπική Διεύθυνση έκρινε σκόπιμο πριν ένα μήνα περίπου να αφήσει εκτός βάρδιας συναδέλφους της Μηχανολογικής Συντήρησης.





Ο λόγος που το έκανε ήταν ότι ο Διευθυντής του εργοστασίου δεν γνώριζε ότι αυτοί οι συνάδελφοι ήταν σε εναλλασσόμενη βάρδια.
Τότε προκηρύξαμε κατ' αρχήν 4ωρη στάση ανά βάρδια αλλά μετά την συνάντηση τον είχαμε με τον Διευθυντή εργοστασίου και τις διαβεβαιώσεις που πήραμε ότι οι συνάδελφοι αυτοί θα μπουν να δουλέψουν Σαββατοκύριακο ώστε να καλυφθούν οι ανάγκες των τμημάτων της συντήρησης, αναστείλαμε την στάση εργασίας. Όμως , έχει περάσει ένας μήνας και ακόμα οι διαβεβαιώσεις αυτές που πήραμε δεν έχουν υλοποιηθεί.
 
Επίσης , χθες (18-07-18) έγινε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο για το παραπάνω θέμα.

Ζητήσαμε να παρθεί πίσω το μέτρο για τους συναδέλφους της Συντήρησης και να συνεχιστούν οι ενσωματώσεις στη Μηχανολογική Συντήρηση, γιατί τι πάγια θέση Σωματείον μας είναι να ενσωματωθούν όλοι οι συνάδελφοι της Μηχαν.

Συντήρησης στο μόνιμο προσωπικό και στη συνέχεια να γίνουν προσλήψεις ώστε ν» καλυφθούν τα οργανικά κενά στο μόνιμο προσωπικό από τα παιδιά της περιοχής μας.

Αλλά και πάλι δεν πήραμε σαφείς απαντήσεις. 

Με βάση τα παραπάνω , υλοποιούμε την ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση μας (Δ.Σ 18-07-18) για 4ωρη στάση εργασίας ανά βάρδια την ΔΕΥΤΕΡΑ 23-07-2018. 

(Από τη συνεδρίαση λόγω κανονικής άδειας απουσίαζαν οι συνάδελφοι : ΚΑΡΑΜΕΡΗΣ  Α. και ΖΥΓΟΓΙΑΝΝΗΣ Π.).

Η 4ωρη στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί τις τέσσερις τελευταίες ώρες κάθε βάρδιας και οι συνάδελφοι που είναι εκτός βάρδιας θα απουσιάσουν τις τέσσερις τελευταίες ώρες του 8ώρου τους.

ΓΙΑ TO ΔΕΥΤΕΡΟ ΘΕΜΑ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ: 

Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την προηγούμενη Πέμπτη με τους δικηγόρους που έχει ορίσει η εταιρία για το θέμα της ΑΣΠΙΔΑΣ.
Εκεί μάθαμε ότι η απόφαση θα έρθει στα χέρια της εταιρίας ή τέλος του μηνός ή τον Σεπτέμβριο που θα ξανοίξουν τα Δικαστήρια.

Η θέση μας ήταν ξεκάθαρη: 

Δηλαδή , ότι οι δικαιούχοι είναι όσοι δεν είχαν λάβει όλο το ποσό των αποζημιώσεων όταν διαλύθηκε η ΑΣΠΙΔΑ το 2009 και όσοι δεν έχουν φέρει Δηλώσεις Εναντίωσης Κατά της λάθος Απόφασης του Εκκαθαριστή. Εξουσιοδοτήσεις των Δικαιούχων βρίσκονται στα χέρια της εταιρίας και του Σωματείου από το 2010.

Τέλος , μόλις έρθει η απόφαση στα χέρια της εταιρίας , ζητήσαμε να γίνει τριμερής συνάντηση - Σωματεία - Δικηγόροι και Διοίκηση .

ΓΙΑ ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΘΕΜΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ:

Για το συνταξιοδοτικό μετά τη χθεσινή συνάντηση πήραμε διαβεβαιώσεις από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο ότι θα γίνει άμεση καταβολή χρημάτων εκκρεμών τιμολογίων που αφορά το 2016 και στη συνέχεια τακτικές πληρωμές του ύψους των 6,5 εκατομμυρίων μέχρι τα μέσα του 2019.

ΓΙΑ ΤΟ ΙΑΤΡΟΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟ: Χθες το πρωί ήρθε νέα πρόταση της εταιρίας . Αύριο υπάρχει Δ.Σ ώστε να αξιολογηθεί η πρόταση αυτή.  
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗΣ Σ.Σ.Ε: Στείλαμε επιστολή στη δοίκηση να ορίσει Επιτροπή ώστε να ξεκινήσει ο διάλογος για να βρεθεί επιτέλους μία άκρη στο θέμα της Επ.ΣΣΕ και να διορθωθούν αδικίες πολλών ετών

Επιστολή στείλαμε γιατί μας είχε υποσχεθεί η Διοίκηση στην προηγούμενη συνάντηση των Σωματείων ότι θα όριζε Επιτροπή στο πρώτο ΙΟήμερο του Ιουλίου. Μετά τη χθεσινή συνάντηση ο Δ. Σύμβουλος μας είπε ότι θα οριστεί άμεσα επιτροπή. Αναμένουμε τις ενέργειες της εταιρίας για να προχωρήσει αυτό το θέμα. Εμείς είμαστε έτοιμοι.
Για μια ακόμα φορά φαίνεται να έχουμε θετικά αποτελέσματα για το θέμα των ασφαλιστηρίων συμβολαίων.
Για το ότι ξεκινάει ο διάλογος για Επ.Σ.Σ.Ε εμείς έχουμε όλη την καλή διάθεση , περιμένουμε και από την εταιρία το ίδιο.
Για το θέμα των ενσωματώσεων ζητάμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Είμαστε πάντα εδώ, κοντά στα προβλήματα, κοντά στους

συναδέλφους και για οποιαδήποτε εξέλιξη θα υπάρχει ενημέρωση.


Υ.Γ.: Σαν Συνδικάτο και την τελευταία στιγμή πάλι δείξαμε καλή πίστη για να μην γίνει η 4ωρη στάση εργασίας σε συνεννόηση με την Τοπική Διεύθυνση , αλλά φαίνεται
ότι η Τ.Δ/νση τηρεί την παροιμία που λέει: «το ίνάτι βγάζει μάτι» .....


                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 







 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους