Τρίτη 3 Ιουλίου 2018

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Εμείς σαν εργαζόμενοι δείξαμε ανοχές και αντοχές στα δύσκολα και σήμερα που οι τιμές δείχνουν να είναι σε λογικά επίπεδα θα πρέπει...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
        ΛΑΡΥΜΝΑ:02-07-2018 
                                  ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Η τελευταία ανακοίνωση της παράταξής μας ενόχλησε αυτούς που με τη μορφή του Δούρειου Ίππου προσπαθούν ναν περάσουν λογικές αποσυντονισμού ανάμεσα στους εργαζόμενους.
 Εμείς σαν παράταξη τους απαντούμε ότι θα γράφουμε πάντα την αλήθεια για να είναι όλοι οι συνάδελφοι ενήμεροι για τις εξελίξεις στο εργοστάσιο.
 Οι πιέσεις μας το τελευταίο διάστημα και όχι μόνο , απέφεραν καρπούς σε δύο μεγάλα ζητήματα: 





 
Στα Ασφαλιστήρια Συμβόλαια της Generalli αλλά και στο θέμα της Επ.Σ.Σ.Ε.
 Η παράταξη της ΔΑΚΕ έβαλε και ένα μεγάλο τρίτο ζήτημα που είναι να ενσωματωθούν οι συνάδελφοί μας στη Μηχανολογική Συντήρηση.
Και το τονίζουμε αυτό για να σταματήσει η σπέκουλα ότι εμείς ήμασταν κατά των ενσωματώσεων των συναδέλφων  που είναι στην Μηχ. Συντήρηση.
Άλλωστε μπήκε και θέμα στην Διοίκηση της εταιρίας στην συνάντηση που είχαμε μαζί.

Επειδή δεν θέλουμε να γίνουμε μάντεις κακών μηνυμάτων που έχουν φτάσει στα αυτιά μας για κομματικές προσλήψεις ημετέρων στον χώρο του ΣΕΛ , εδώ απαντούμε ότι αν γίνει κάτι τέτοιο θα ξεκινήσει πόλεμος διαρκείας με τη Διοίκηση της εταιρίας από τη στιγμή που υπάρχουν οι συνάδελφοί μας στην Μηχανολογική Συντήρηση.
Εμείς αν  αυτό πραγματοποιηθεί θα φτάσουμε το θέμα πολύ ψηλά και θα το αντιμετωπίσουμε συνδικαλιστικά για να αποκαταστήσουμε αυτή την αδικία που χρόνια τώρα οι συνάδελφοι είναι κάτω από το καθεστώς δουλεμπορίου.

 Από την  παράταξη της ΔΑΚΕ αν κάνουμε μία αναδρομή στο παρελθόν θα δείτε και θα δούμε ότι οι 250 ενσωματώσεις στην παραγωγή δεν έγιναν με κομματικά κριτήρια γιατί αν είχαν γίνει με κομματικά κριτήρια , σήμερα η παράταξή μας θα κατείχε και τις εννιά έδρες στο Σωματείο.

Η λογική μας από τότε όπως και σήμερα ήταν και είναι  η συνέχεια των ενσωματώσεων στη Μηχ. Συντήρηση.

Επειδή κάποιοι προσπάθησαν να μας κατηγορήσουν και  νομίζουν ότι είναι οι μεγαλύτεροι εργατοπατέρες στο χώρο μας , εμείς τους απαντούμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση , να την φτάσουμε στα άκρα , αρκεί να μην υπάρχει αδικία στους συναδέλφους  που δουλεύουν πάρα πολλά χρόνια στη Συντήρηση του εργοστασίου.

Είμαστε ξεκάθαροι ότι δεν θα επιτρέψουμε τέτοιου είδους αδικίες και να γίνει η εταιρία μας κομματικό παραμάγαζο κάποιων που να εξυπηρετεί πολιτικιά οφίτσια των οποιωνδήποτε κυβερνόντων.
Οι ευθύνες της Διοίκησης αλλά και της Τοπικής Δ/νσης θα είναι μεγάλες μπροστά στην αδικία των συναδέλφων μας που περιμένουν με αγωνία πολλά χρόνια για να ενσωματωθούν στο μόνιμο προσωπικό.
Σαν παράταξη έχουμε να σας πούμε ότι η Διοίκηση της εταιρίας αποδέχτηκε το αίτημά μας να μπούμε σε πακέτο Επ.Σ.Σ.Ε , να ξεκινήσει ο διάλογος και να βρούμε λύσεις σε προβλήματα που είναι χρόνια για πολλούς συναδέλφους μας.

 Η διαδικασία που είχε ξεκινήσει από τις 07-02-2017 , το τονίζουμε , ότι σταμάτησε καθαρά για λόγους που το νικέλιο την εποχή αυτή ήταν σε πάρα πολύ χαμηλά επίπεδα.
 Ο δεύτερος σημαντικός λόγος ήταν ότι οι προτάσεις της Διοίκησης μιλούσαν για μειώσεις και περικοπή κεκτημένων.

Εμείς σαν εργαζόμενοι δείξαμε ανοχές και αντοχές στα δύσκολα και σήμερα που οι τιμές δείχνουν να είναι σε λογικά επίπεδα θα πρέπει και η διαπραγμάτευση μεταξύ της Διοίκησης  και των εκπροσώπων  των εργαζομένων  να είναι ανάλογη με τη σημερινή πραγματικότητα.

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Πάντα θα ενημερώνουμε για ότι μαθαίνουμε και για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει σε όλα τα ζητήματα που μας αφορούν.

Η παράταξη της ΔΑΚΕ δεν θα μιλήσει με σκληρά λόγια για την ώρα σε ότι αναφέρει  στην ανακοίνωση αυτή , αλλά αν χρειαστεί να επιβεβαιωθεί για τις καταγγελίες που υπάρχουν (κομματικές προσλήψεις) , τότε η συμπεριφορά μας θα είναι εντελώς διαφορετική απ΄ότι σήμερα.
Θα μιλήσουμε με ονοματεπώνυμα γι αυτούς που προσπαθούν και έχουν γνώμονα τον αποσυντονισμό και την κακή λειτουργία ανάμεσα στους εργαζόμενους αλλά και την παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου.


ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - ΛΑΡΥΜΝΑΣ

Υ.Γ.: 

Η ανακοίνωσή μας θα σταλεί σε όλα τα Μ.Μ.Ε , στη Βουλή και στα συναρμόδια Υπουργεία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους