Παρασκευή 3 Αυγούστου 2018

Ε.Α.Μ ΛΑΡΚΟ - Στοπ στην ανοχή. Έχουν περάσει 10 χρόνια που δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Ε.Α.Μ 02/08/2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Να….. και κάπου που συμφωνούμε με τον Κυβερνητικό Εργοδοτικό Συνδικαλισμό. Όντως «ο ψεύτης έχει κοντά πόδια». Τόσο κοντά που για να φτάσει να δει στα μάτια των εργαζόμενο θα πρέπει πολλοί ψεύτες να ανέβουν ο ένας πάνω στον άλλον. Αλλά και πάλι, αυτό δεν μπορεί να κρατήσει πολύ, μόλις ο εργαζόμενος τους κάνει Φου… πέφτουν πολύ χαμηλά, οι «παπατζήδες».


Φου….. 
 

H θέση μας στα τελευταία ΔΣ:





«Συμφωνούμε σε 4ωρη στάση διαμαρτυρίας με τον όρο ότι παράλληλα θα προκηρυχτεί Γ.Σ για να αποφασίσουμε την διεκδίκηση Επ.Σ.Σ.Ε, χωρίς Γ.Σ λέμε όχι σε απεργίες που οι εργαζόμενοι δεν γνωρίζουν το περιεχόμενο, οι εργαζόμενοι είναι ανημέρωτοι, πρέπει να ενημερωθούν. Σας καλούμε να υιοθετήσετε το Σχέδιο ΣΣΕ, να τροποποιηθεί όπου και αν χρειάζεται να γίνει απόφαση εργαζομένων μέσα απ ΓΣ, να καλεστεί η ΛΑΡΚΟ με εξώδικο σύμφωνα με τον νόμο 1876 και να προσχωρήσουμε στην διεκδίκηση του. Σας καλούμε να αξιοποιηθούν τα έγγραφα που έχει αποσπάσει το Μετάλλου από το Σ.ΕΠ.Ε (Επιθεώρηση Εργασίας) και καταγράφεται μέσα σε αυτά η καταπάτηση των τριετιών, Β.Μ και χρημάτων στις αναβαθμίσεις». Δεν στήριξαν ΔΑΚΕ, ΕΑΚ και ΠΑΣΚΕ.

Συνάδελφοι,
Κάτω από την πίεση των εργαζομένων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚΕ, ΕΑΚ θυμήθηκαν τώρα να ξεκινήσουν διαδικασίες υπογραφής Σ.Σ.Ε. και αυτό το κάνουν χωρίς τους εργαζόμενους. Αλήθεια γιατί δεν κάνουν Γ.Σ. να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι, να αποφασίσουν το πλαίσιο αιτημάτων, και να σχεδιάσουν την τακτική μας; Τι περιμένουν ότι με τον ψευτοδιάλογο η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ θα ικανοποιήσει τα αιτήματά μας ;

Αυτό μόνο ένας αφελής μπορεί να το πιστεύει….

Εκτός και αν εκτ’ των προτέρων υπάρχει συνεννόηση να μπει στο γύψο για ακόμη μια φορά η υπογραφή Σ.Σ.Ε. και οι ικανοποίηση των αιτημάτων (όλοι θυμόμαστε το μάζεμα των εκκαθαριστικών που είναι στις ντουλάπες από το 2015) .

Εκτός και αν εκτ’ των προτέρων υπάρχει συνεννόηση να μας πάνε στον ΟΜΕΔ «ξεβράκωτους», τους «πιάσαμε με την γίδα στην πλάτη» και το παίζουνε τρελίτσα. Η στάση τους δείχνει ότι μάλλον τους χαλάσαμε το στημένο παιχνίδι και ψάχνουν να φορτώσουν τις ευθύνες σε άλλους.

Το ΕΑΜ ξεκαθαρίζει:
Αν η ΛΑΡΚΟ παρουσιαστεί στην εξώδικη πρόσκληση και αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις, οι δυο συνδικαλιστές του ΕΑΜ θα καταθέσουν στα πρακτικά τα έγγραφα του Σ.ΕΠ.Ε για την καταπάτηση των τριετιών και των χρημάτων στις αναβαθμίσεις και το ολοκληρωμένο Σχέδιο Επ.Σ.Σ.Ε. Αν οι άλλες παρατάξεις δεν υιοθετήσουν ως Σωματείο τα παραπάνω, παίρνουν και την ευθύνη για την συνειδητή πλέον «προχειρότητα» που θέτουν τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων. Με αυτά τα ντοκουμέντα στο τραπέζι η ΛΑΡΚΟ στριμώχνεται. Ακόμη και αν η ΛΑΡΚΟ πάει την διαδικασία στον ΟΜΕΔ τα παραπάνω είναι υπέρ των εργαζομένων.



Συνάδελφοι,

Μπροστά στις εκλογές του Σωματείου μας, η ΔΑΚΕ και το ΕΑΚ άρχισαν τις ανέξοδες αντιπαραθέσεις. Αυτές τις αντιπαραθέσεις τις γνωρίζουμε εδώ και χρόνια. Σκόπιμα όμως ξεχνούν να μας πουν ότι αυτά τα δύο (2) χρόνια χέρι – χέρι πήγαιναν. Μαζί αποφάσισαν να μην απαιτούν την λύση των οξυμένων προβλημάτων που καθημερινά αντιμετώπιζαν οι εργαζόμενοι στους χώρους δουλειάς. Τα ασφαλιστήρια συμβόλαια κ.α έχουν φτάσει εδώ που έχουν φτάσει με την συνοχή τους, με κοινή πρόταση τους πληρώνουμε περισσότερα στο ένα, με την κοινή στάση τους είναι απλήρωτο το άλλο.

Τα παραμύθια για αυτές τις παρατάξεις δεν έχουν τελειωμό… Πριν λίγες μέρες τσακώνονταν τάχα για το ποιος έκανε τις περισσότερες ενσωματώσεις και προσλήψεις… Άπλωνε ο ένας τα άπλυτα του άλλου… Στην χθεσινή ανακοίνωση του Σωματείου δείχνουν το Μέτωπο που έχουν κάνει ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων.

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και του ΕΑΚ αφού έχετε την δυνατότητα να κάνετε ενσωματώσεις και προσλήψεις… γιατί δεν δώσατε και τις αυξήσεις από τις αναβαθμίσεις, τις τριετίες, κλπ στους εργαζόμενους… δεν μπορούσατε ή δεν θέλατε;

Συνάδελφοι της ΔΑΚΕ και του ΕΑΚ ποιο είναι το «μπακαλόχαρτο»; Το Σχέδιο των 35 σελίδων που περιέχει όλους τους όρους που πρέπει να εργαζόμαστε όλοι οι εργαζόμενοι με ασφάλεια, δικαιώματα και χωρίς δουλέμπορος; Το σχέδιο που ανοίγει προσλήψεις; Και αν είναι αυτό το «μπακαλοχαρτο» ,αυτό που κολλήσατε στην πύλη πως το λένε; Σχέδιο που το «κλαίνε οι ρέγκες» από το 2012. Είστε αξιοθρήνητοι ακόμη και ο Ζήκος σας πέρασε με διαφορά.

Έχετεστα χέρια σας ένα βιβλιαράκι με το σχέδιο ΣΥΛΛΟΓΙΚΗΣ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ που έχειφτιάξει το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ,«μπακαλόχαρτο» το λένε ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ -ΕΑΚ, διαβάστε το, να διορθωθεί όπου και αν χρειάζεται, να γίνει πρόταση σε Γ.Σ., να το περάσουμε και να αγωνιστούμε για τις τριετίες, τους βασικούς, τις αναβαθμίσεις, την κατάργηση του σκλαβοπάζαρου, νέες προσλήψεις κ.α. Για όλα αυτά που μας έχουν κλέψει τόσα χρόνια, στο χέρι μας είναι.

Στοπ στην ανοχή. Έχουν περάσει 10 χρόνια που δεν έχουμε πάρει ούτε ένα ευρώ αύξηση, απεναντίας μας έχει γίνει μια έμμεση μείωση μισθού 400 - 500 ευρώ τον μήνα από τις αυξήσεις στα υλικά αγαθά ( τσιγάρα, βενζίνη, πετρέλαιο, τρόφιμα, απορρυπαντικά, σχολικά, όλα έχουν πάει στα ύψη) ΔΕΗ, ΟΤΕ 100% πάνω.
Ποιος εργαζόμενος κάθεται ακόμα, τους ακούει και τους πιστεύει όταν είναι μέρες που μένουμε χωρίς χρήματα γιατί δεν φτάνει ο μισθός για 30 μέρες;
Εμείς πιστεύουμε κανένας, και σας καλούμε σε συστράτευση όλους μαζί και έναν - έναν ξεχωριστά. Γιατί συναδέλφισσα και συνάδελφε πρέπει να ξεσηκωθείς αν θέλεις να ζήσεις την οικογένειά σου με αξιοπρέπεια, εσύ, όχι να περιμένεις από τον δίπλα, εσύ πρέπει να ξεσηκωθείς και θα ακολουθήσει και ο διπλανός μαζί με εσένα, πρέπει να διεκδικήσουμε αυτά που μας έχουν κόψει τόσα χρόνια και πλουτίζουν ορισμένοι, τώρα είναι η ώρα.

EAM




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους