Τετάρτη 1 Αυγούστου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Οι ανακοινώσεις τύπου ΕΑΜ βοηθούν στο να μη δίνονται λύσεις

  Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: - 320 -     ΛΑΡΥΜΝΑ:01-08-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΑ ΨΕΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΕΑΜ ΕΧΟΥΝ ΚΟΝΤΑ ΠΟΔΙΑ
ΦΟΒΟΝΤΑΙ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Επειδή υπάρχουν Πρακτικά , ο κάθε συνάδελφος θα μπορεί να τα δει και να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα , γιατί η τελευταία ανακοίνωση του ΕΑΜ θυμίζει το θέατρο του παραλόγου.
Ενώ στα Δ.Σ. συμφωνούν και στις απεργίες και σε όλα,  μετά στις ανακοινώσεις διαφοροποιούνται για να δείξουν τη διαφορά τους από τους υπόλοιπους ή εκτός αν η... 





διαφοροποίηση που υπάρχει στο θέμα των ανακοινώσεων γίνεται για να κάνουν τα καλά παιδιά στους διοικούντες.
 Αν εμείς ήμασταν συμβιβασμένοι όπως αναφέρει το ΕΑΜ , δεν θα πετυχαίναμε αυτά που πετύχαμε πρόσφατα , όπως τα δύο ασφαλιστήρια συμβόλαια της ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ , τη λύση και το ξεμπλοκάρισμα της ΑΣΠΙΔΑΣ (βέβαια περιμένουμε την δικαστική απόφαση)  και  το να ξεκινήσουμε πάλι την διαπραγμάτευση για την Επ.Σ.Σ.Ε.
Έχουν γίνει πάρα πολλά Δ.Σ. για να συμφωνήσουμε σε όλα τα παραπάνω ζητήματα.
Φαίνεται ότι το ΕΑΜ βρίσκεται σε τρικυμία εν κρανίω , γιατί πλέον δεν μπορεί να κρυφτεί από τις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις που υπάρχουν από το Σωματείο.
 Σταμάτησε η σπέκουλα ότι οι καλοί της παρέας και οι εργατοπατέρες ήταν το ΕΑΜ , γιατί οι προτάσεις της πλειοψηφίας του Σωματείου είναι ΟΜΟΦΩΝΕΣ και δεν μπορούν να αμφισβητηθούν.

·ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΡΙΩΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ:

  Τη Δευτέρα πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ και την Διοικητική Διεύθυνση της Έδρας να δούμε το θέμα του ιατροφαρμακευτικού συμβολαίου , αυτό που έστειλε η εταιρία σε όλα τα Σωματεία.
 Μετά από ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση του Δ.Σ του Σωματείου είπαμε να πάμε στη συνάντηση αυτή και να πούμε στη ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ αλλά και στη Διοίκηση , να καθαρογραφούν αναλυτικότερα οι όροι του νέου συμβολαίου και πάλι να συνεδριάσουμε σαν Δ.Σ να το δούμε και να υπογραφεί , ώστε να ισχύει από 1/9/2018.  Μέχρι και την 1/9/18 δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα  όπως μας είπαν , θα έχουμε συνεχείς παρατάσεις , ώστε το συμβόλαιο να λειτουργεί κανονικά.
Για το ιατρ/κό συμβόλαιο πετύχαμε με τους αγώνες μας πολλά και καλά αποτελέσματα και θα το δουν όλοι οι εργαζόμενοι στο έντυπο που θα μοιραστεί .

ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΔΟΤΙΚΟ:

 Η ΤΖΕΝΕΡΑΛΙ και η Διοικητική Διεύθυνση της έδρας, μας είπαν για τον διακανονισμό που έχουν κάνει για να μπαίνουν χρήματα στο συμβόλαιο ώστε αυτό να καλύψει μεγάλο μέρος των υποχρεώσεων των συναδέλφων που έχουν αποχωρήσει από την εταιρία .
Υπολογίζουν σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν ,  ότι  στα μέσα του 2019 θα είναι  διαχειρίσιμο.
 Κατατέθηκαν χθες (31/7/18)  τρία τιμολόγια σύνολο 620.000€ που είναι οφειλές του 2016.
 Και αυτό είναι επιτυχία των αγωνιστικών  κινητοποιήσεων του Σωματείου μας , απέδωσε καρπούς για να μη χαθούν τα δύο μεγάλα κεκτημένα , που είναι τα ασφαλιστήρια συμβόλαια.
 Αν οι προσπάθειες αυτές και η επιτυχία που είχαμε στα ασφαλιστήρια  συμβόλαια έγιναν για την ψήφο όπως αναφέρει το ΕΑΜ , τότε τους αφήνουμε στην κρίση σας.

        ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧ.Σ.Σ.Ε: Υλοποιήσαμε την ΟΜΟΦΩΝΗ ΑΠΟΦΑΣΗ του Δ.Σ. του Σωματείου μας και στείλαμε Εξώδικο για να ξεκινήσουν πάλι οι διαπραγματεύσεις με την εταιρία. (Το Εξώδικο έχει αναρτηθεί στις πύλες του εργοστασίου).
   Δείξαμε καλή πρόθεση προς την εταιρία και περιμέναμε ένα μήνα για να μας καλέσει , αλλά η εταιρία με τη γνωστή τακτική της αποφεύγει πάντα το διάλογο με τους εργαζόμενους σε όλα τα ζητήματα.

Οι θέσεις μας είναι η απόφαση της Γενικής Συνέλευσης με θέμα Επιχ.Σ.Σ.Ε που αναφέρει εξορθολογισμό Β.Μ και ημερομισθίων των συν/λφων από το 2007 μέχρι και σήμερα με τους Β.Μ. και τα ημερομίσθια βάσει της Σύμβασης που ίσχυε μέχρι 31/12/2004. Στους Β.Μ. και ημερομίσθια που θα προκύψουν να προστεθεί ότι προβλέπεται από τις Συμβάσεις του 2005 και του 2007….
(Η πρόταση ολοκληρωμένη έχει αναρτηθεί στις πύλες του εργοστασίου).

Είμαστε έτοιμοι , έχουμε όλα τα στοιχεία , τους Β.Μ όλων των ειδικοτήτων που προκύπτουν από τις θέσεις μας και περιμένουμε την εταιρία να τοποθετηθεί.

  
 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

   Οι ανακοινώσεις τύπου ΕΑΜβοηθούν στο να μη δίνονται λύσεις, αλλά βοηθούν και τους εργοδότες ώστε στις συναντήσεις να έχουν άλλα δεδομένα από αυτά που πρέπει.
   Εμείς σαν Σωματείο όπως θα έχετε διαπιστώσει ποτέ δεν χρησιμοποιήσαμε την λέξη ΟΜΕΔ ή τη λέξη Μονομερείς Ενέργειες. Εάν στο πακέτο και στο διάλογο της Επιχ.Σ.Σ.Ε συμβεί οτιδήποτε , το Σωματείο θα καταγγείλει αυτούς που με την τακτική των ανακοινώσεων ώθησαν τους εργοδότες προς τα εκεί.
   Θα πρέπει να καταλάβουν ΟΛΟΙ οι συν/λφοι τη σοβαρότητα του μεγέθους της Επ.ΣΣΕ, να μην λαμβάνουν υπ’ όψιν τα μπακαλόχαρτα που κυκλοφορούν , να συσπειρωθούν γύρω από το σωματείο μας γιατί υπάρχουν σοβαρά θέματα όπως  Επ.ΣΣΕ , πορεία εταιρίας  ,   θέμα  κρατικών ενισχύσεων ,αλλά και η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας , για να μην ξεχνιόμαστε ….
   Εμείς η πλειοψηφία του Δ.Σ και οι δύο συνάδελφοι που έρχονται από το ψηφοδέλτιο του ΕΑΚ πάντα με γνώμονα κυρίως τη λογική και το διάλογο θα αντιμετωπίσουμε όλες τις καταστάσεις είτε σε θέματα για την πορεία της εταιρίας ή σε θέματα που αφορούν το συμφέρον των εργαζομένων και την ομαλή λειτουργία της εταιρίας.


                                          ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

                     Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ      Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ        
     
                    Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ           ΑΓΓ. ΓΚΙΩΝΗΣ    

   



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους