Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Πραγματοποιήθηκε η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση που αποφάσισε για μια σειρά από ενέργειες για τα ζητήματα...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
ΑΡ. ΠΡΩΤ.: - 393  -  Λάρυμνα:   25-10-2018

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 

    Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,
  Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση την Τρίτη 23-10-2018 .
 Στη Γ.Σ αυτή αφού έγινε ο Απολογισμός δράσης από το Δ.Σ. του Σωματείου πάρθηκαν κάποιες αποφάσεις για τα εξής ζητήματα:




 1. Για του συναδέλφους Χειριστές – Γερανιστές
 2. Για την Μηχανολογική Συντήρηση
 3. Για τα ατυχήματα και την απαξίωση της εταιρίας  
 4. Για την Επ.Σ.Σ.Ε.

   Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 ΟΜΟΦΩΝΑ το Δ.Σ του Σωματείου αποφάσισε για μια σειρά από ενέργειες για τα παραπάνω ζητήματα.

 Για το πρώτο , στηρίζουμε τις ενέργειες των συν/λφων Χειριστών – Γερανιστών ως προς την ασφάλεια για τις ζωές τους και για τα μηχανήματα που μέχρι τώρα δουλεύουν.

 Για το δεύτερο ζήτημα ΟΜΟΦΩΝΑ πάλι , αποφασίσαμε ότι είμαστε ΚΑΤΑ της συρρίκνωσης της Μηχανολογικής Συντήρησης με τον τρόπο που έκανε η Τοπική Δ/νση μαζί με τη Διοίκηση της εταιρίας . Γι΄αυτό το λόγο , ΟΜΟΦΩΝΑ κάναμε το Εξώδικο για την συρρίκνωση της Μηχανολογικής  Συντήρησης  η οποία κρύβει σοβαρούς κινδύνους για την ασφάλεια των εργαζομένων. 
 
Το Εξώδικο κατατίθεται αύριο από το Σωματείο προς την εταιρία γιατί η συνάντηση που έγινε με τη Διοίκηση και την Τοπική Διεύθυνση δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους. 
 
 Ο νέος Δ. Σύμβουλος ζήτησε μια πίστωση χρόνου για τα δύο ζητήματα και να μας απαντήσει σε μία εβδομάδα.
 Παρ΄ όλα ταύτα συνεχίζεται η πίεση στους συν/λφους μας στη Μηχ. Συντήρηση επιβάλλοντας ακόμα να κάνουν εργασίες για τις οποίες δεν γνωρίζουν και δεν έχουν εκπαιδευτεί.
 Το Σωματείο μας πρ΄ όλο που είναι ΟΜΟΦΩΝΟ ,  κάποιοι συν/λφοι όχι όλοι , κρίνουν να πάνε να υπογράψουν ατομική σύμβαση για λόγους δικούς τους.

 Εμείς θα στηρίξουμε όλους τους συν/λφους που ακόμα και σήμερα αντιστέκονται στις αποφάσεις της  Τοπικής Διεύθυνσης και της Διοίκησης γιατί η Μηχανολογική Συντήρηση αποτελεί τον κορμό του εργοστασίου και δεν θέλουμε να σπαστεί σε κομμάτια υλοποιώντας τα σχέδια του business plan.

 Δεν θα εγκαταλείψουμε την προσπάθεια αυτή, θα το εξαντλήσουμε μέχρι τέλους και νομικά και συνδικαλιστικά για να μην περάσουν τέτοιες αποφάσεις που κάνουν κακό στο σύνολο των εργαζομένων αλλά και στην εταιρία.

 Για το τρίτο θέμα ζητάμε βελτίωση της υγιεινής και ασφάλειας των εργαζομένων για να μην υπάρχουν ατυχήματα όπως γίνεται τελευταία σε όλο το εργοστάσιο.
 Για το ζήτημα της Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας , η ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ μας εξουσιοδότησε να ακούσουμε αν η εταιρία είναι διατεθειμένη να μας καταθέσει μία πρόταση για να προχωρήσει  τις διαδικασίες το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο.
 Μακάρι η Διοίκηση να έχει πρόθεση να μπούμε σε αυτή τη διαδικασία για να λυθούν τα προβλήματα που χρονίζουν το συντομότερο δυνατό.

 Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

 Είμαστε στο πλευρό όλων των εργαζομένων  να ακολουθήσουμε διαδικασίες  για να μη δημιουργούνται προβλήματα ,  να είναι παραγωγική η εταιρία , τη θέλουμε ανοιχτή και να υπάρχει μέλλον.

 Για οποιαδήποτε εξέλιξη υπάρχει σε όλα τα ζητήματα , θα ενημερωθείτε ή με ανακοίνωση , ή στην πύλη του εργοστασίου από το Δ.Σ.

 Υ.Γ. Αύριο κατατίθεται το Εξώδικο προς την εταιρία από το σωματείο για το θέμα της Μηχανολογικής  Συντήρησης ,  γι΄ αυτό θα πρέπει να είστε γνώστες για τις αποφάσεις μερικών εργαζομένων που πάνε και υπογράφουν,  παρ΄ όλο που εμείς είμαστε αντίθετοι με αυτή την απόφαση.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ              Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                Α. ΓΚΙΩΝΗΣ    


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους