Δευτέρα 5 Νοεμβρίου 2018

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αρ.Πρωτ. -85- ΛΑΡΥΜΝΑ 28/10/2018

Προς:
Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Μετάλλου (ΠΟΕΜ)

Ευρεία Κοινοποίηση

Θέμα: «Κάλεσμα για προκήρυξη 24ωρης Απεργίας στις 14 Νοεμβρίου με περιεχόμενο την υπογραφή ΣΣΕ στον Κλάδο μας».

Συνάδελφοι

Θα ήταν ανούσιο να ξεκινήσουμε με την κατάσταση που υπάρχει και βιώνουν οι Μεταλλεργάτες στους χώρους εργασίας. Όποια και διαφορετική ερμηνεία και να έχουμε ως προς την «μάνα» που γεννά τα προβλήματα, τα αδέλφια μας στην Χαλυβουργική, στα Ναυπηγία, στην ΛΑΡΚΟ, στα ΕΑΣ, στην ΕΛΒΟ, στην ΕΑΒ κ.α είναι μια μικρή, αλλά αντιπροσωπευτικότατη φωτογραφία όλου του Κλάδου, όλης της εργατικής τάξης. Είμαστε σίγουροι ότι σε αυτό συμφωνείτε. 



 

Παρακολουθούμε την στάση της ΠΟΕΜ και της ΓΣΣΕ απέναντι στις εξελίξεις και ενημερώνουμε τους Μεταλλεργάτες στον νομό μας. Από την πλευρά μας, δέσαμε την θετική απόφαση σας να ανοίξετε το ζήτημα των ΣΣΕ στον κλάδο με τις ήδη πρωτοβουλίες που είχαμε πάρει για το συγκεκριμένο ζήτημα (παρουσιάσαμε Σχέδιο ΣΣΕ στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και ετοιμάζουμε και σε άλλες επιχειρήσεις). Σας διαβεβαιώνουμε, πως για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, οι Μεταλλεργάτες ζητούν αγώνα για να διεκδικήσουν το σακατεμένο δίκιο τους, για να βελτιώσουν την σακατεμένη, σε όλα τα επίπεδα ζωή τους. Το αίτημα τους να σχεδιάσουμε την αντεπίθεση είναι καθήκον μας να το υλοποιήσουμε.

Στην ΛΑΡΚΟ πήραν ουσιαστικά μέτρα απέναντι στην ασφάλεια και υγιεινή, έχουν ανοίξει το ζήτημα της ΣΣΕ. Στην ΕΑΒ, στην Ζώνη παλεύουν για την εφαρμογή των ΣΣΕ που έχουν υπογράψει ήδη. Στην ΠΕΣΙΝΕ ετοιμάζονται για ΣΣΕ και στην ΒΙΠΕ Λαμίας και Λοκρίδας είμαστε σε νέο κύκλο συσκέψεων για ΣΣΕ στον κλάδο μας που τα αιτήματα διεκδίκησης θα είναι κτήμα των εργαζομένων. Πανελλαδικά από ότι παρακολουθούμε υπάρχει μια θετική και με αποτελέσματα δράση.

Οι εργοδότες και η Κυβέρνηση παίρνει μέτρα απέναντι στον ξεσηκωμό που βλέπει ότι έρχεται και θα εκφραστεί. Νόμο για το 50% + 1 για να βάλει εμπόδια στην απεργία «χθες», προπαγάνδα ότι οι ΣΣΕ έρχονται για να παγώσουν τις αγωνιστικές διαθέσεις και να καλλιεργήσουν κλίμα αναμονής «σήμερα». 
 
Σε αυτήν την βάση σας καλούμε στην ολομέλεια που έχετε στις 30/11 να συζητήσετε και να προκηρύξετε 24ωρη απεργία για τις 14/11 όπου θα απεργήσουν για ΣΣΕ 100τονταδες Σωματεία και εργατικά κέντρα, μεταξύ αυτών και το μεγαλύτερο ΕΚ στην Ελλάδα το ΕΚΑ.
Συνάδελφοι

Ο κλάδος των ηρωικών Χαλυβουργών, των πρωτοπόρων εργατών, αγωνιστών ιστορικά και σήμερα, των εργατών που με τα «κομμάτια τους δένει το ατσάλι», ζητά αγώνα για ΣΣΕ. Ζητά ανακούφιση, ζητά να διεκδικήσουμε τις δίκες μας ανάγκες. Σας καλούμε να γίνετε οργανωτές και συντονιστές αυτού του αγώνα.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους