Πέμπτη 8 Νοεμβρίου 2018

Ε.Α.Κ - Τώρα μπορείτε να τα αλλάξετε όλα και να πάρετε τις τύχες σας στα χέρια σας...



Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΑΚ


ΛΑΡΥΜΝΑ 6/11/2018


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι



Με αφορμή την πραγματοποίηση της εκλογοαπολογιστικής συνέλευσης επικοινωνούμε και πάλι μαζί σας κάνοντας έναν απολογισμό για την διετία που πέρασε.

Εμείς σαν η πιο νέα συνδικαλιστική παράταξη στον χώρο και χωρίς να είμαστε επαγγελματίες συνδικαλιστές προσπαθήσαμε να συμβάλουμε ώστε να βρουν την λύση τους όσο το δυνατόν περισσότερα προβλήματα που απασχολούν τους εργαζομένους και την εταιρία.

Βέβαια δεν διεκδικούμε το αλάθητο όπως κάποιοι άλλοι σαν τον Πάπα, πιστεύουμε πως η συμβολή μας ήταν θετική.







Πρώτα απόλα ασχοληθήκαμε με τα μεγάλα και σοβαρά προβλήματα της εταιρίας: (Στήριξη της εταιρίας όταν η τιμή του Νικελίου ήταν στα τάρταρα και παραμονή της κάτω από Δημόσιο έλεγχο. Ρύθμιση της τιμής του ηλεκτρικού ρεύματος. Κρατικές ενισχύσεις κ.λ.π.), την στιγμή που κάποιοι άλλοι εξυπηρετούσαν τους κομματικούς τους φορείς που ανήκουν κάνοντας .φθηνή αντιπολίτευση.


Τα προβλήματα αυτά οι εργαζόμενοι τα κληρονόμησαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και διοικήσεις σε περιόδους μάλιστα των 'παχαίων αγελάδων*, για την εταιρία και για 'κάποιους' εργαζόμενους (χρυσές κάρτες-χορηγίες πάντων-Χελτζικ).


Τι έκαναν τότε οι μεγάλοι συνδικαλιστές του χώρου μας αντί να ασχοληθούν με τα προβλήματα της εταιρίας και των εργαζομένων είχαν να ασχοληθούν με την διαδοχή και ποιος θα πάρει το χρίσμα, τότε είχαμε την 'ΔΑΚΕ' και την 'ΔΑΚΕ ΣΕΛ  βγάζοντας οι μεν για τους δε 'λίβελους' και τα άπλυτα τους στην φόρα.


Τώρα όμως η ιστορία επαναλαμβάνεται κάποιοι άλλοι διεκδικούν την καρέκλα τους' και αρχίζουν να διαλαλούν την όπου σταθούν και όπου βρεθούν αυτά που εμείς τόσο καιρό καταγγέλλαμε για τον ρόλο τους, τον σκοπό τους και πώς εκμεταλλευόντε τους εργαζόμενους εξυπηρετώντας το δικό τους και μόνο προσωπικό συμφέρον. Καλώς ήρθατε στην πραγματικότητα συνάδελφοι 'ΔΑΚΙΤΕΣ'!!!! Βέβαια μέχρι πριν από λίγο καιρό καμαρώνατε στο πλάι τους παριστάνοντας τα πρωτοπαλίκαρα τους!!!


Η συνεισφορά τους αυτήν την διετία που πέρασε ήταν κατά την άποψη μας η εξής: Μειώθηκαν οι αποζημιώσεις των εργαζομένων από το ασφαλιστήριο συμβόλαιο από το 80% στο 60% και όλο αυτό το απέκρυπταν από όλους όταν εμείς το αποκαλύψαμε στους εργαζομένους, χρησιμοποίησαν φθηνές δικαιολογίες μήπως και δεν κατάλαβαν τι υπέγραφαν ή τους κορόιδεψε πάλι η ασφαλιστική εταιρία.

Εμείς λέμε ότι συνειδητά έκαναν ότι έκαναν και ότι προσπάθησαν και πάλι να τα κουκουλώσουν κοροϊδευόντα σας.


Στράφηκαν κατά των ίδιων των μελών του σωματείου μας με σκοπό την απόλυση τους, πράγμα που η εταιρία το εκμεταλλεύτηκε και απόλυσε τους συναδέλφους μας μετά από 40 χρόνια προσφοράς στην εταιρία, αφού τους έστυψαν τους πέταξαν σαν λεμονόκουπες!!!


Λένε για τριετίες, αλλά δεν εξηγούν στους συναδέλφους πως χάθηκαν, ποια ήταν η συμβολή τους, τις ενσωμάτωσαν στους βασικούς μισθούς, εξυπηρετώντας με αυτό 'κάποιους' και έτσι χάθηκαν!!! Ημείς ποτέ δεν το δεχτήκαμε αυτό και παλεύουμε για την επαναφορά τους.


Βασικοί μισθοί νεοπροσλαμβανομένων, αλήθεια σας έδωσαν ποτέ μια πειστική εξήγηση πως διαμορφώθηκαν, θυμηθείτε συνάδελφοι τις παρελάσεις τους μαζί σας στα γραφεία την εποχή των προολήψεων σας, με στόχο να σας δείξουν πόσο μεγάλοι παράγοντες είναι στην εταιρία, ποιος




 'λύνει και  δένει' κατά το κοινός λεγόμενο και σε ποιόν οφείλετε που εσείς προσληφθήκατε, σαν ανταμοιβή βέβαια και υποχρέωση σας να τους δίνετε την ψήφο σας για να συνεχίζουν να



ΥΠΑΡΧΟΥΝ!!! 


Έλλειψη προσωπικού στην εταιρία, εμείς πιέζουμε για να καλυφθούν τα κενά που υπάρχουν στην εταιρία, πράγμα που όλοι ξέρουμε, αλλά όταν είδαν ότι δεν θα είχαν λόγο σε αυτό το γεγονός και ά δεν θα είχαν προσωπικό όφελος ότι δεν πρόκειται να ξαναγίνουν παρελάσεις όπως τον παλιό καλό καιρό, πηγαίνοντας στην επιτροπή της βουλής σαν αντιπρόσωποι των εργαζομένων, 'κατήγγειλαν' την διοίκηση της εταιρίας για κομματικές προσλήψεις, ελπίζοντας για μια ολική επαναφορά τους στο μέλλον.

Μονιμοποιήσεις συναδέλφων από την εργολαβία, πιέσαμε κάτω από δύσκολες οικονομικές συγκυρίες για την εταιρία και ξεκίνησαν σταδιακά ανά διαστήματα με μοναδικό κριτήριο την παλαιότητα τους, χωρίς παραγοντισμούς και παρεμβάσεις για προσωπικό όφελος κάποιων. Θέλουμε| να σας πούμε ότι οι μονιμοποιήσεις των συναδέλφων θα συνεχιστούνε (όσες δεν έγιναν τον Σεπτέμβριο του 2014).
Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΠ.Σ.Σ.Ε.) από το 2012 που έγινε η τελευταία συνέλευση για την κατάρτιση της λίστας των αιτημάτων των εργαζομένων, ποτέ δεν διεκδίκησαν σοβαρά την υπογραφή νέας ΕΠ.Σ.Σ.Ε. με την εταιρία.

Από το 2012 μέχρι σήμερα πολλά έχουν αλλάξει, το 2013 η κυβέρνηση Ν.Δ. και Π.Α.Σ.Ο.Κ. κατήργησαν με νόμο τις ΕΠ.Σ.Σ.Ε. πετσόκοψαν τα δικαιώματα των εργαζομένων επιβάλλοντας έναν| εργασιακό μεσαίωνα με άλλοθι τα μνημόνια, τι έκαναν όλοι οι συνδικαλιστικά εργατοπατέρες μας για αυτά, απαξίωσαν την έννοια του Σωματείου και του συνδικαλισμού συμβάλλοντας σε αυτό καθοριστικά!!! Τώρα μετά την επαναφορά των ΕΠΣ.Σ.Ε. με νόμο από την κυβέρνηση του ' κεφαλαίου' των 'ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ' πιστεύουμε ότι ήρθε η ώρα για μια αξιοπρεπή συλλογική σύμβαση, αλλά πρώτα να γίνει συνέλευση και όλοι μαζί οι συνάδελφοι να διαμορφώσουν το πλαίσιο| αιτημάτων μας.

Τώρα όλοι διατείνονται ότι έχουν πρόγραμμα και σχέδιο για την λύση όλων των προβλημάτων μας μέσα από την υπογραφή της ΕΠ.Σ.Σ.Ε., τόσα χρόνια πριν τι είχαν, που ήταν όλοι αυτοί οι ΣΩΤΗΡΕΣ| ΜΑΣ!!!

Προαγωγές με χωρίς την αντίστοιχη μισθολογική εξέλιξη των εργαζομένων.

Αλήθεια θυμόσαστε πότε ξεκίνησαν, ποιοι τις πήραν, τι έλεγαν τότε, να σας φρεσκάρουμε λίγο την μνήμη σας . Έλεγαν μην ανησυχείτε πάρτε την προαγωγή με αυτόν τον τρόπο και σύντομα θα δοθούν και οι αναπροσαρμογές των βασικών και ίσως και με αναδρομική ισχύ, πώς και οι ίδιοι το δέχτηκαν άρα συμβιβαστείτε και εσείς, πάρτε ευθύνες και 'γαλόνια' με χωρίς αυξήσεις και να είστε και υποχρεωμένοι σε αυτούς που φρόντισαν για την αναβάθμιση σας.
Εμείς πιστεύουμε πως είναι άδικο αυτό που έγινε σε όλους μας και πρέπει άμεσα να αποκατασταθούν οι συνάδελφοι και να μην ξαναγίνει πότε αυτό στο μέλλον.

Πιστεύουμε συνάδελφοι πως όλοι μαζί πρέπει να κάνουμε μια νέα αρχή στο χώρο μας με αφορμή τις εκλογές που έρχονται.

Τώρα μπορείτε να τα αλλάξετε όλα και να πάρετε τις τύχες σας στα χέρια σας, μην ξαναφήσετε να ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΝ  ΑΛΛΟΙ ΠΑ ΕΣΑΣ!!!




Με συναδελφικούς χαιρετισμούς.
 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους