Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Όλοι και όλες στην ΓΣ την Πέμπτη 20/12/2018 στις 09.00 στο Κινηματόγραφο ΙΛΙΟΝ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com ΛΑΡΥΜΝΑ 17/12/2018
Αρ. Πρωτ.: - 595 -

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Όλοι και όλες στην ΓΣ την Πέμπτη 20/12/2018 στις 09.00 στο Κινηματόγραφο ΙΛΙΟΝ.
«Ενημέρωση για τις εξελίξεις στην ΛΑΡΚΟ – απόφαση κινητοποιήσεων»

Η μείωση της παραγωγής που προτείνει και προωθεί άμεσα η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ στην συγκεκριμένη φάση, «πατώντας» στο υπαρκτό, που οι ίδιοι όμως δημιούργησαν, χρέος της ΛΑΡΚΟ προς την ΔΕΗ, κατά την γνώμη μας, είναι ένα καλοστημένο και σε συνεννόηση μεταξύ των Μετόχων της ΛΑΡΚΟ (Κράτος – ΔΕΗ – Ε.Τ.Ε) «παιχνίδι». Αξιοποιούν μια κατάσταση που δημιούργησαν οι ίδιοι οι Μέτοχοι, χθεσινοί και σημερινοί Κυβερνώντες και Διοικούντες, για να «βαρέσουν στο ψαχνό» τους εργαζόμενους και να εκποιήσουν την ΛΑΡΚΟ. 




 

Η Κυβέρνηση σήμερα, με εκτελεστικό όργανο την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ έχουν την κύρια ευθύνη, είναι «το πρώτο βιολί αυτής της ορχήστρας». Εφαρμόζει κατά γράμμα το αντεργατικό και απαξιωτικό «στρατηγικό σχέδιο» που έχει παρουσιάσει. Αν πραγματικά ενδιαφέρονταν για την σωτηρία και την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ θα κινούταν στους εξής άξονες:
  • Θα ανέβαζε την περιεκτικότητα Μεταλλεύματος. Αυτό είναι εύκολο μέσα από μια διαχείριση των Μεταλλίων της αλλά και με την αντικατάσταση της μονάδας παράγωγης pellet από πλούσια σε Fe Ni σκόνη αξίας 100τονταδων εκατομμυρίων ευρώ που έχει συσσωρευτεί διαχρονικά στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.
  • Θα αντικαταστούσε την μονάδα παραγωγής Αζώτου και Οξυγόνου και θα επάνδρωνε με προσωπικό και εξοπλισμό το Μηχανουργείο της, εξοικονομώντας 10καδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο που δίνονται σε εργολάβους και προμηθευτές.
  • Θα αξιοποιούσε την σκουριά Η/Κ όπου ένα μικρό μέρος την αγοράζουν οι αμμοβολές και το περισσότερο η ΛΑΡΚΟ πληρώνει για να την απορρίχνει στον Ευβοϊκό.
  • Θα προχωρούσε στον εκσυγχρονισμό του εργοστασίου και των Μεταλλείων δημιουργώντας έτσι Ασφαλές και με κανόνες Υγιεινής συνθήκες εργασίας, αλλά και εξοικονομώντας παράλληλα εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο.
  • Θα προχωρούσε την κατασκευή Μονάδας Ανοξείδωτου Χάλυβα, ανοίγοντας 1000λιαδες νέες θέσεις εργασίας. Αξιοποιώντας το Fe Ni που σήμερα το εξάγουμε όλο και την ίδια στιγμή οι ανάγκες της βιομηχανίας της χώρας απαιτούν μεγάλες ποσότητες εισαγωγείς προϊόντων με Ανοξείδωτο Χάλυβα. (Σημειώνεται ότι, το κοβάλτιο και το σίδερο που είναι ενσωματωμένο μέσα στο προϊόν που πουλά η ΛΑΡΚΟ, αξίας 100τονταδων εκατομμυρίων, οι πελάτες της δεν το πληρώνουν).

Όλα αυτά χρειάζονται κεφάλαιο, απαιτούν σύγκρουση της Κυβέρνησης με ξένα και ντόπια συμφέροντα, σύγκρουση με την ΚΟΜΙΣΙΟΝ. Αν όμως μιλάμε για πολιτική λύση, εκεί να φανεί η Κυβέρνηση που είναι ο κύριος Μέτοχος της ΛΑΡΚΟ και έταζε «λαγούς με πετραχήλια».

Από τα δισεκατομμύρια που έχουν δώσει και συνεχίζουν να δίνουν, στις Τράπεζες, στον εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, τα Αναπτυξιακά τους Προγράμματα και τις επιδοτήσεις που «πάνε και έρχονται» σε επιχειρηματικούς ομίλους, να δώσουν και στην ΛΑΡΚΟ για την αξιοποίηση του Ορυκτού Πλούτου της χώρας μας. Να την χρηματοδοτήσει με αύξηση Μετοχικού Κεφαλαίου και εξασφαλίζοντας της ρευστότητα σε αυτήν την βάση.

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ με τις οικογένειες τους, μόνιμους και εργολαβιών σε όλα τα εργοτάξια. Τα Σωματεία, τα Εργατικά Κέντρα, την ΠΟΕΜ, τα λαϊκά στρώματα στους 5 νομούς, την εργατική τάξη της χώρας μας με τους φορείς τους. Να συσπειρωθούν, να συστρατευτούν και να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους με όλα τα μέσα και σε αυτήν την βάση. Καλούμε το επιστημονικό προσωπικό της ΛΑΡΚΟ να αντισταθεί μαζί μας, ανοίγοντας τις τεκμηριωμένες προτάσεις παραγωγής που έχει και όλοι μαζί να αποτρέψουμε την μείωση παραγωγής, την παραπέρα απαξίωση.

Η αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ είναι υπόθεση όλων μας. Η ΛΑΡΚΟ είναι περιουσία του Ελληνικού λαού από τότε που ο Μποδοσάκης την παράτησε απαξιωμένη - υπερχρεωμένη και έγινε εκκαθάριση. Από τότε μέχρι και σήμερα την διαχειρίζονται οι Μέτοχοι, Κράτος, ΔΕΗ και Εθνική Τράπεζα, έχοντας ως εκτελεστικά τους όργανα τις εκάστοτε διορισμένες από αυτούς Διοικήσεις. Μέχρι σήμερα, η συνειδητή απαξίωση της ΛΑΡΚΟ για να εξυπηρετηθούν μεγάλα συμφέροντα δεν σταμάτησε ποτέ.

Στόχος όλων των Κυβερνήσεων είναι η παραπέρα ιδιωτικοποίηση και εκποίηση της. Αυτοί με τις πολιτικές τους, την απαξίωσαν, την υπερχρέωσαν, «ρύθμιζαν» τα χρέη που οι ίδιοι δημιουργούσαν και δεν τα πλήρωναν.

Οι εργαζόμενοι διαχρονικά έχουμε πληρώσει ακριβά τις πολιτικές τους. Με το αίμα μας, με δεκάδες θανατηφόρα και εκατοντάδες σοβαρά εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, με την καταπάτηση των κανόνων υγιεινής και ασφάλειας. Με την κατακρεούργηση των εργασιακών και μισθολογικών δικαιωμάτων, με απολύσεις, διαθεσιμότητες, το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας, των ΣΣΕ .

Για άλλη μια φορά μας λένε να «βάλουμε πλάτη». Μετράμε πάνω από 70, πόσους νεκρούς θέλουν ακόμη; Μέσω όρο ο μισθός μας, μαζί με το επίδομα παραγωγής, σε κυλιόμενη εναλλασσόμενη Βάρδια (πρωί - μεσημέρι και νύχτα), με εργασία τις γιορτές και τις Κυριακές, είναι 1150 ευρώ και αν μειώσουν την παραγωγή, θα πέσει κάτω από 900 ευρώ. Με τι μισθούς μας θέλουν; Πόσους ανέργους ακόμη έχουν σκοπό να δημιουργήσουν στην περιοχή μας και στην χώρα μας; Η πλάτη μας δεν αντέχει άλλο έτσι όπως μας την κατάντησαν.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, κατά εντολής της Κομισιόν είναι άξιος συνεχιστής των προηγούμενων Κυβερνήσεων και εφαρμόζει το ίδιο σχέδιο εκποίησης της ΛΑΡΚΟ. Δηλώνουμε αποφασισμένοι να μην κάνουμε βήμα πίσω. Θα συγκρουστούμε μετωπικά με την Κυβέρνηση τους Μετόχους και την Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ για να:

  • Μην εφαρμοστεί το σχέδιο συρρίκνωσης της παραγωγής της ΛΑΡΚΟ που εξυπηρετεί το χτύπημα των μισθών, των θέσεων εργασίας, την απαξίωση για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση και την εκποίηση της .
  • Να χρηματοδοτηθεί για να αξιοποιηθεί ο Ορυκτός Πλούτος προς όφελος των εργαζομένων, του λαού και της οικονομίας της Χώρας.
  • Να παρθούν ουσιαστικά Μέτρα Υγιεινής και Ασφαλείας μέσα από των εκσυγχρονισμό, την κατάργηση των συρρικνώσεων Τμημάτων που έχει επιβάλει η Διοίκηση, με νέες προσλήψεις, καταργώντας το σκλαβοπάζαρο όλων των εργολαβιών.
  • Να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις και να υπογραφεί Επ.ΣΣΕ όπου θα δίνει πίσω όλα τα καταπατημένα μισθολογικά και εργασιακά δικαιώματα μας.

Θα αγωνιστούμε, οι υπεύθυνοι θα πληρώσουν και στο τέλος εμείς θα νικήσουμε.
Όλοι και όλες στην ΓΣ την Πέμπτη 20/12/2018 στις 09.00 στο Κινηματόγραφο ΙΛΙΟΝ.

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                  Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ   Π. ΠΟΛΙΤΗΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους