Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙO ΛΑΡΚΟ - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ...



Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ
ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΑΡ ΤΗΛ: 2233041403/44437 ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@qmail.com   ΛΑΡΥΜΝΑ 07/12/2018
Αρ. Πρωτ.: - 559 -
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Την ΤΕΤΑΡΤΗ 05-12-2018 συνεδρίασε το Δ.Σ του Σωματείου μας , όπου αναλυτικά σας αναφέρουμε παρακάτω , για τα θέματα της συνεδρίασης , τις τοποθετήσεις των συνδυασμών και τις αποφάσεις του Δ.Σ:








ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΗ: Ομόφωνα το Δ.Σ δηλώνουμε πως τις πολιτικές των κυβερνήσεων και των Διοικήσεων δεν θα δεχτούμε να τις πληρώσουν οι εργαζόμενοι. Δεν θα δεχτούμε την εκποίηση του ορυκτού πλούτου. Παρακολουθούμε στενά το ζήτημα και είμαστε σε ετοιμότητα να απαντήσουμε δυναμικά όπου και όποτε χρειαστεί. Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ έχουν τεράστια εμπειρία έτσι ώστε να «στοχεύουν» τους πραγματικούς υπεύθυνους σε τέτοιες περιπτώσεις και να μην αποπροσανατολίζονται. Να δοθεί πολιτική λύση από την κυβέρνηση και τα κόμματα που κυβέρνησαν μέχρι σήμερα.

ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ - ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ - ΣΑΕΚ - ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΕΡΓΟΛΑΒΙΕΣ Κ.Λ.Π. : Ομόφωνα το Δ. Σ ανέδειξε την τραγική κατάσταση που υπάρχει συνολικά με το παραπάνω θέμα. Καταγγέλλει την στάση της Διοίκησης - Διεύθυνσης και πήραμε την εξής απόφαση:
Συντάσσεται εμπεριστατωμένο και τεκμηριωμένο κείμενο όπου   θα σταλεί στη ΛΑΡΚΟ και μέσα από το κείμενο αυτό , εντός 10 ημερών ζητάμε απαντήσεις . Το κείμενο αυτό περιέχει:

•     Συρρικνώσεις - Συγχωνεύσεις (ΣΑΕΚ - Μετακινήσεις κλπ.). Ομόφωνα είμαστε ενάντια σε αυτά τα μέτρα. Μέσα απ' αυτό το κείμενο ζητάμε την επαναφορά των εργαζομένων στα τμήματα που έχουν ειδικευτεί μέχρι σήμερα και να σταματήσουν οι μετακινήσεις. Το κάθε τμήμα να έχει την δική του εναλλασσόμενη και πρωινή βάρδια . Η δημιουργία του ΣΑΕΚ να παραμείνει με εργαζόμενους που θέλουν από μόνοι τους να πάνε και να εδραιωθεί με τις ενσωματώσεις όλων των συναδέλφων από τη συντήρηση ως τμήμα που θα ενισχύει τα άλλα τμήματα.
Να πεταχτούν έξω οι δουλέμποροι εργολάβοι.
•     Ατυχήματα - Ασθένειες: Ομόφωνα καταδικάζουμε τη στάση της Διεύθυνσης. Προτείνουμε συγκεκριμένη αντιμετώπιση απέναντι στους συναδέλφους που δίνουν το αίμα τους για την παραγωγή της ΛΑΡΚΟ.
 

Με αυτούς τους άξονες συντάσσεται το κείμενο , θα σταλεί τη Δευτέρα 10.12.2018 και αναμένουμε συγκεκριμένες απαντήσεις.

Αν δεν λυθούν τα ζητήματα μέσα από τον διάλογο , δηλώνουμε ΟΜΟΦΩΝΑ αποφασισμένοι, να πάρουμε αγωνιστικές αποφάσεις.

Συνάδελφοι, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και να μας απαντήσει η ΛΑΡΚΟ, σας καλούμε να προσέχετε . Πρώτα η ασφάλεια .

Οτιδήποτε σας προβληματίζει για ζητήματα ασφαλείας , να μας ενημερώνετε ότι ώρα και να είναι έτσι ώστε να παρεμβαίνουμε.
ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ: Ομόφωνα συμφωνήσαμε στις τακτικές συνεδριάσεις κάθε δεύτερη εβδομάδα και έκτακτα όπου χρειαστεί.
Την λειτουργία θα την ελέγχουμε τακτικά με σκοπό να την βελτιώνουμε καθημερινά. Ορισμένα θέματα θα τα δούμε στην πρώτη Γ. Σ.
Όποιο θέμα έχουν τα μέλη μας να το δηλώνουν στο Σωματείο (στην Γραμματεία) έτσι ώστε να το κουβεντιάζουμε.
Επ.Σ.Σ.Ε :

Ομόφωνα συμφωνούμε τους άξονες που έχει καθορίσει η Γ.Σ του 2012. Το ΕΑΜ , το ΕΑΚ και η ΑΝΕΚ πρότειναν Γ.Σ. έτσι ώστε οι άξονες να γίνουν σχέδιο Επ.Σ.Σ.Ε.
Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ με τη ΔΑΚΕ δεν απέρριψαν τη λογική ότι τα αιτήματα πρέπει να εμπλουτιστούν και πρότειναν να στείλουμε επιστολή για συνέχιση των διαπραγματεύσεων και να εμπλουτιστούν τα αιτήματα στις διαπραγματεύσεις.
Έγινε ψηφοφορία αν πρέπει να πάμε πρώτα σε Γ.Σ. ή να συνεχίσουμε τις διαπραγματεύσεις χωρίς Γ.Σ και με αποτέλεσμα -5- {ΔΑΚΕ - ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ) -4- (ΕΑΜ - ΕΑΚ - ΑΝΕΚ), αποφασίστηκε η συνέχιση της διαπραγμάτευσης .
Στάλθηκε ήδη επιστολή όπου ζητά στη ΛΑΡΚΟ να ορίσει ημερομηνία , ώρα και τόπο συνάντησης.

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Είμαστε σε ετοιμότητα, θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε προκύψει.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους