Τρίτη 8 Ιανουαρίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Όσοι κρύβονται αυτές τις ώρες τους αφήνουμε στην κρίση σας...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
                                                                                             ΛΑΡΥΜΝΑ:    08-01-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
 
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Λόγω των εξελίξεων , θα  ξεκινήσουμε με μια αναδρομή πραγματικών γεγονότων που συνέβησαν με την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ :
Το έτος 2012 ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επισκέπτεται τη ΛΑΡΚΟ σαν Αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ τότε  , και του θυμίζουμε τι ακριβώς μας είπε:
(2012) ΑΛΕΞΗΣ ΤΣΙΠΡΑΣ:
 Έρχομαι να σας πω για τη ΛΑΡΚΟ , ότι από τη δική μου πλευρά να είστε ήσυχοι .
 Ο Πρωθυπουργός , ο κύριος Σαμαράς , εξασφάλισε την περιβόητη δόση που θα την πάρουν όλοι σχεδόν οι Τραπεζίτες. Ο κύριος Σαμαράς προσπαθεί να ξεπουλήσει τον εθνικό πλούτο και με το παραπάνω. Αναρωτιόμαστε όμως , αν αξίζει τον κόπο να χάσουμε κάθε δυνατότητα παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε για το ΤΑΙΠΕΔ , πάντα κατά εκείνον , ότι θα καταργηθεί.
 Ο Αλέξης Τσίπρας σε αυτή την ομιλία του λέει επίσης για τη ΛΑΡΚΟ:







Η ΛΑΡΚΟ είναι μια εμβληματική βιομηχανία. Φυσικά με τα προβλήματά της , αλλά έχει και τρομακτικές δυνατότητες. Είναι μια ιστορική βιομηχανία , συνδέεται η παρουσία της με τις όποιες δυνατότητες και πρωτοβουλίες – παρεμβάσεις παραγωγικής βιομηχανικής ανασυγκρότησης , κυρίως γιατί είναι δική της η πρώτη ύλη.
Εθνική πρώτη ύλη – δηλαδή η ΛΑΡΚΟ είναι εθνικός παραγωγικός πλούτος.
Θέλουν να ξεπουλήσουν τη ΛΑΡΚΟ και μαζί τα μεταλλεία νικελίου που είναι εθνικός πλούτος ο οποίος υπολογίζεται σε μια  αξία περίπου 20δις ευρώ. Δηλαδή θέλουν να ξεπουλήσουν τη δυνατότητα να μπορέσουμε να κρατηθούμε στα πόδια μας ως χώρα και να μη γίνουμε αποικία χρέους.

……..Και συνεχίζει ο κύριος ΤΣΙΠΡΑΣ  :

Σήμερα βρίσκομαι εδώ στη ΛΑΡΚΟ για να δώσω αυτό το συμβολικό μήνυμα , ότι μαζί με τους ανθρώπους της εργασίας και του μόχθου , θα ανασυγκροτήσουμε τη χώρα.
Η ΛΑΡΚΟ δεν θα ξεπουληθεί , 20 χιλιάδες δεν θα μείνουν στο δρόμο.
Η ΛΑΡΚΟ είναι η σημαντικότερη βιομηχανία στην Ευρώπη και στα Βαλκάνια.

……Και ο κύριος ΤΣΙΠΡΑΣ  λέει τότε , (2012) ότι θα φτιάξει ΤΑΜΕΙΟ ΕΘΝΙΚΟΥ ΠΛΟΥΤΟΥ όπου θα περάσουν τα δικαιώματα από τον ορυκτό πλούτο και φυσικά από υδρογονάνθρακες εφόσον αποδειχθεί ότι είναι αξιοποιήσιμη .
Συνεχίζει λοιπόν ο κύριος ΤΣΙΠΡΑΣ :  όχι μόνο θα εμποδίσουμε με κάθε τρόπο αυτό το εθνικό έγκλημα , το ξεπούλημα του εθνικού πλούτου , αλλά θα καταργήσουμε και το ΤΑΙΠΕΔ. Θα φωνάξουμε σε Ελλάδα και Ευρώπη για το ξεπούλημα αυτό.


Και συνεχίζει ο σημερινός Πρωθυπουργός λοιπόν
στη ΛΑΜΙΑ – ΙΟΥΛΙΟΣ του 2017:

Αποφασίστηκε συνάντηση τις προσεχείς μέρες εκπροσώπων των εργαζομένων – της Διοίκησης και της Εθνικής Τράπεζας με τον Υπουργό Ενέργειας .

Εκεί επανέλαβε ο Πρωθυπουργός την πρόθεση της κυβέρνησης να προστατεύσει τον Δημόσιο χαρακτήρα της εταιρίας με ενιαία μορφή υπό την προοπτική στο ΥΠΕΡ – ΤΑΜΕΙΟ. (Καταργούσε δήθεν το ΤΑΙΠΕΔ – έφτιαξε Υπερταμείο).
Στη συνάντηση αυτή υπήρχαν οι πανηγυρισμοί για τη Συμφωνία - Πλαίσιο ανάμεσα στη ΔΕΗ και τη ΛΑΡΚΟ (χωρίς να βλέπουν τι έρχεται ή γνώριζαν και έγινε εσκεμμένα ).
Έπρεπε να θυμίσουμε σε όλους , σε όλη την Επικράτεια , τι έλεγε ο σημερινός Πρωθυπουργός . Τα λόγια του είναι τόσο φρέσκα που δεν ξεχνιούνται. Ας μας αποδείξει λοιπόν ότι αυτά που είπε θα υλοποιηθούν. Εμείς σαν εργαζόμενοι τον ρωτάμε βάσει αυτών που είχε πει , τι θα γίνει με τη ΛΑΡΚΟ και τον ρωτάμε:

·                      Αν θα υπάρχει παρέμβαση δική του για το θέμα της ΔΕΗ.
·                      Αν τον απασχολούν ακόμα τα 20 χιλιάδες άτομα που έλεγε.
·                      Αν θεωρεί τη ΛΑΡΚΟ Εθνικό Πλούτο.
·       Αν θα αποδεχθεί τους εργαζόμενους να μιλήσει μαζί τους , γιατί φαίνεται ότι οι επιστολές μας χάνονται στο Μαξίμου.
·       Αν θέλει τη ΛΑΡΚΟ να λειτουργεί και με ποιο καθεστώς.

 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Όσοι κρύβονται αυτές τις ώρες τους αφήνουμε στην κρίση σας. Μέσα σε πέντε χρόνια ξέχασαν τα πάντα, ξεπουλάνε τα πάντα , εμβληματικές εταιρίες σαν τη ΛΑΡΚΟ , είναι αιχμάλωτες στα χέρια κάποιων τεχνοκρατικών βαμπίρ , που θέλουν το τέλος αυτής της ιστορικής βιομηχανίας για πολλούς λόγους. Ο πρώτος και σημαντικός είναι η συμφωνία των Πρεσπών δηλ. αν τα Σκόπια ενταχθούν στην Ε.Ε θα έχει κάνει κίνηση ματ και νοών νοήτω. Επίσης , ρωτάμε την ηγεσία της ΔΕΗ να μας πει με ποια τιμολόγια φεσώνουν την εταιρία και το χρέος παραμένει το ίδιο , από τη στιγμή που δίνουμε κάποια χρήματα , αλλά το χρέος μένει το ίδιο; Και γιατί αυτό το διάστημα η ΔΕΗ έγινε μια απειλή , όταν μέσα στη Βουλή σε συνάντησή μας ήταν σύμφωνη στα ποσά που έπαιρνε από την εταιρία; Αν η κυβέρνηση επέλεξε τη ΔΕΗ σαν Δήμιο για την εταιρία , τότε αν πραγματικά έχουμε μάγκες Διοίκηση , ν α τους αφήσουν να κόψουν το ρεύμα και όχι να μας στείλουν τη χρεοκοπία και να μας το χρεώσουν .
 Άντε κύριε Παναγιωτάκη …. Ιδού η Ρόδος Ιδού και το πήδημα. Κόφτο αν είσαι μάγκας .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Κάνουμε Αγωνιστικό Κάλεσμα σε όλους να είμαστε έτοιμοι για όλα .
Οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ δεν είναι τσάμπα μάγκες όπως άλλοι.

Υ.Γ.: Η Διοίκηση της εταιρίας θα πρέπει να γνωρίζει ότι οι γιορτές τελείωσαν. Πρέπει να συναντηθεί με τους εργαζόμενους και να μην κρατάει στεγανά γιατί η εταιρία ανήκει σε όλους αν το κατάλαβαν. 
Η υπομονή μας εξαντλήθηκε !!!!!

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΑ  -  ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ – ΛΑΡΥΜΝΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους