Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - Το ΕΑΜ έχει εμπιστοσύνη στους εργάτες... Όλοι στην 4ωρη στάση και Γ.Σ.

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΕΑΜ  22/0218
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ Γ.Σ την Τρίτη 222/02018 στις 10:00 στον Κινηματογράφο ΙΛΙΟΝ 
Ψηλά τη σημαία των δίκαιων αιτημάτων μας. Όλοι στον αγώνα για να διεκδικήσουμε Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Όλοι στον αγώνα για να βελτιώσουμε τη ζωή μας, τη ζωή των οικογενειών μας.
Συνάδελφε - Συναδέλφισσα
Το ΕΑΜ σου απευθύνεται με το χέρι στην καρδιά και ανεξάρτητα αν το στήριξες στις εκλογές, ανεξάρτητα αν συμφωνείς σε όλα μαζί μας σε κοιτά στα μάτια και σε καλεί.
Όλα αυτά τα χρόνια δουλέψαμε σκληρά και δουλεύουμε σκληρά. Είδαμε συναδέλφους να χάνονται από την ζωή σε εργατικά ατυχήματα, άλλους να σακατεύονται και άλλους να αρρωσταίνουν βαριά.





Οι περισσότεροι από μας έχουμε δουλέψει κάτω από το απαράδεκτο καθεστώς του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και τα δελτία παροχής υπηρεσιών για πολλά χρόνια και κάποιοι συνεχίζουν να δουλεύουν ακόμη κάτω από αυτό το καθεστώς.
Οι περισσότεροι από μας δεν παίρνουμε τριετίες, έχουμε χαμηλούς μισθούς, δεν έχουμε πάρει χρήματα για τις ευθύνες που μας έχουν επιβάλλει μέσω των αναβαθμίσεων.
Οι περισσότεροι πιάσαμε δουλειά στη ΛΑΡΚΟ παιδια» και σήμερα έχουμε αποκτήσει τα δικά μας παιδιά, έχουμε την ευθύνη να παλέψουμε και να δ/ασφαλίσουμε την επιβίωση της δικής μας οικογένειας.
Κάποιοι άλλοι, πιο παλιοί εργαζόμενοι, είχανε μπει και αυτοί «παιδιά» και σήμερα έχουν αποκτήσει εγγόνια.
Όλοι μας, ανεξάρτητα από την ηλικία, ανεξάρτητα αν μας είχαν παρασύρει ή φωνάζαμε «αντεπίθεση» από καιρό, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο «βάλαμε πλάτη» τόσα χρόνια στη ΛΑΡΚΟ. Δεν διεκδικήσαμε ΣΣΕ, αφήσαμε και περιμέναμε πότε θα «ανέβουν οι τιμές», πότε «θα αλλάξουν οι διοικήσεις και οι κυβερνήσεις», ποτέ «η ΛΑΡΚΟ δεν θα έχει πρόβλημα» για να πάρουμε και εμείς αυτό που πραγματικά μας αξίζει και μας αναλογεί.
Παρά αυτή την «πλάτη», σήμερα, εργαζόμενοι που έχουν δουλέψει 35 χρόνια σε αυτό εδώ το κάτεργο, ο φόβος ότι θα χάσουν την αποζημίωση τους οδηγεί να φύγουν βίαια, πριν καν συμπληρώσουν πλήρη συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Οι πιο νέοι εργαζόμενοι βλέπουμε μπροστά μας ότι η ΛΑΡΚΟ δεν σώθηκε από την υπομονή μας, από την «πλάτη μας», η πολιτική της απαξίωσης συνεχίστηκε από όλους τους κυβερνώντες.
Όλοι μας στις κουβέντες που κάνουμε στα καμαράκια, στην πύλη, στο καφενείο συζητάμε γιατί να μην παίρνουν όλοι τις τριετίες, γιατί να μην καταργηθεί το


σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, γιατί να μην κατοχυρώσουμε όλοι τις αποζημιώσεις και ότι άλλο δικαίωμά είχαν κατακτήσει οι εργάτες της ΛΑΡΚΟ, γιατί να μην έχουμε τα δικαιώματα που πρέπει να έχουμε μέσα από μία σύναψη Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.
Συνάδελφε - Συναδέλφισσα
Τώρα για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια το ζήτημα της Επ.Σ.Σ.Ε είναι στα δικά σου χέρια, είναι στη δική σου θέληση. Εσύ, με τη συμμετοχή σου στη Γ ενική Συνέλευση, με την τοποθέτηση σου, με την ψήφο σου, θα αποφασίσεις τι θα κάνουμε.
Η πρόταση που κάνει το Διοικητικό Συμβούλιο κάποιοι λένε ότι «είναι βαριά». Εμείς λέμε ότι θα μπορούσε να είναι και «βαρύτερης γιατί γνωρίζουμε ότι η μάχη για τη Σ. Σ.Ε είναι σκληρή και δεν υπάρχει άλλος τρόπος, θα πρέπει να τη δώσεις με καρδιά, με αποφασιστικότητα, αταλάντευτα, χωρίς να υπολογίζεις το κόστος του σήμερα, βλέποντας μόνο τη νίκη και το καλύτερο αύριο.
Όλοι την ίδια μοίρα έχουμε, τα ίδια οικονομικά προβλήματα αντιμετωπίζουμε, την ίδια ανάγκη έχουμε για το μεροκάματο, κανένας δεν είναι αυτός που το υποτιμά.
 Άλλοι λένε ότι οι «απεργίες βολεύουν την ΛΑΡΚΟ και την Κυβέρνηση». Εμείς σας Ι διαβεβαιώνουμε ότι έχουν τα μάτια στραμμένα επάνω σας, σας μετρούν κάθε μέρα, θέλουν να δουν την αποφασιστικότητα σας που είναι αυτή η οποία θα κρίνει, αν θα βαρέσουν στο ψαχνό, αν θα κάνουν ελιγμό ή αν είναι αταλάντευτη να υποχωρήσουν.
Σας διαβεβαιώνουμε ότι η απόφαση του ΔΣ να προχωρήσει σε Γ.Σ για την ΣΣΕ τους έχει ταρακουνήσει, έχει αμοληθεί ένας τρομερός μηχανισμός τρομοκράτησης και παραπληροφόρησης.
Το ΕΑΜ έχει εμπιστοσύνη στους εργάτες,· γνωρίζουμε ότι έχουν μέσα τους κουράγιο, δύναμη, αποφασιστικότητα, πείσμα. Σε αυτή τη βάση σας καλούμε την Τρίτη 26/2/2018 με την παρουσία σας να γεμίσετε την αίθουσα της Γενικής Συνέλευσης. Με την αποφασιστικότητα σας, το «ναι» στον αγώνα για ΣΣΕ να ακουστεί μέχρι τα επιτελεία των κυβερνήσεων.
Όλοι στον αγώνα συνάδελφοι. Το μέλλον μας ανήκει. Μην κάνετε το χατίρι σε κανέναν να λέει ότι οι εργάτες τις ΛΑΡΚΟ δεν θέλουν σύμβαση, τριετίες, διασφάλιση των αποζημιώσεων, κατάργηση των εργολαβιών.
Όλοι στον αγώνα. Όλοι στην 4ωρη στάση και 
Γ.Σ. ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ Επ.Σ.Σ.Ε



1 σχόλιο:

  1. Θέλουμε τους εργολάβους να τους κάνουμε μόνιμους και αυτοί-αυτες γινονται στην απεργία ΑΠΕΡΓΟΣΤΑΣΤΕΣ

    ΟΛΑ ΚΑΛΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους