Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Σαν παράταξη χαιρετίζουμε που και οι άλλες παρατάξεις υιοθέτησαν την πρόταση μας στο Δ.Σ...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ       25-02-2019


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες — Συνάδελφοι, 
Οι μέρες που διανύουμε στην εταιρία είναι πολύ δύσκολες, είναι μέρες που δεν θα ξεχάσουμε ποτέ στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ. Κυβέρνηση και Διοίκηση βρίσκονται σε αμηχανία μη μπορώντας να αντικρούσουν τα επιχειρήματα των εργαζομένων αλλά και της κοινής γνώμης.

Το κατάντημα των Μεταλλείων αλλά και του εργοστασίου είναι άνευ προηγουμένου. Οι συνεχείς πειραματισμοί... 








οι συνεχείς αστοχίες και ο κακός προγραμματισμός οδηγούν την εταιρία με ακρίβεια στην πτώχευση και στο κλείσιμο. Τελικά ρωτάμε , θα ξυπνήσουν από το λήθαργο που βρίσκονται; Θέλει η κυβέρνηση και η Διοίκηση να μείνει η ΛΑΡΚΟ ανοιχτή ; Αν τελικά θέλουν , ας πάρουν αποφάσεις να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από αυτούς που οδήγησαν την εταιρία σε αυτό το κατάντημα.
1ος στόχος είναι η αύξηση της παραγωγής

2ος στόχος η δυνατότητα των Μεταλλείων να γίνει όπως στο παρελθόν, να αυξηθούν και οι ποσότητες , αλλά και τι ποιότητα του Μεταλλουργικού Μείγματος και να γίνεται τροφοδοσία στο εργοστάσιο αυξάνοντας την παραγωγή μας που είναι το μοναδικό μας όπλο να αντικρούσουμε στα δύσκολα.


Σαν εργαζόμενοι μπορούμε να κάνουμε πολλά !!! 

Σαν Διοίκηση τι μπορείτε να αλλάξετε;  

Δεν πρέπει να το βάλουμε κάτω , δεν πρέπει οι εργαζόμενοι να ζουν με ηττοπάθειες. Πρέπει να βγούμε μπροστά να διεκδικήσουμε , να μην αφήσουμε ούτε λεπτό να πάει χαμένο. Σαν εργαζόμενοι δώσαμε και την υπομονή μας, αλλά πολύ περισσότερο τον ιδρώτα μας . Έφτασε η ώρα που πρέπει Διοίκηση και Κυβέρνηση να καταλάβουν ότι χρωστάνε

στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ. 

Η τιμή του Νικελίου ανακάμπτει.  


Πρέπει η Διοίκηση να κάτσει στο τραπέζι του διαλόγου να συζητήσει σοβαρά , να διορθώσει αδικίες των νέων συναδέλφων , να σταματήσει το δουλεμπόριο στους συναδέλφους της Μηχανολογικής Συντήρησης , να μην υπάρχει εργαζόμενος κάτω από το καθεστώς εργολάβου.


Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,


Θα πρέπει να σταματήσει η σπέκουλα που γίνεται μέσα στο εργοστάσιο, ότι υπάρχει δόλος πίσω από την απόφαση που πήραμε σαν Δ.Σ. 

Δεν υπάρχει κανένας δόλος. Σαν παράταξη το είχαμε πει και στις εκλογές ότι θα πάμε με διεκδικητικό πλάνο . 

Αυτό εφαρμόζουμε και αυτό θα εφαρμόσουμε. 

 Όσο  και να φωνάζουν κάποιες Κασσάνδρες για να παραπληροφορήσουν και να αποσυντονίσουν τους εργαζόμενους, δεν θα τους βγει.

πήδημα).
                      Τέρμα στα παπαγαλάκια  

Σαν ΔΑΚΕ δεν θα χρεωθούμε άλλο την παραπληροφόρηση και τα ψέματα κάποιων που το εκμεταλλεύονται για ψηφαλάκια στις εκλογές. (Ιδού η Ρόδος, ιδού και το πήδημα)



Σαν παράταξη χαιρετίζουμε που και οι άλλες παρατάξεις υιοθέτησαν την πρόταση μας στο Δ.Σ , όπως χαιρετίζουμε και σαν ιστορική απόφαση των συνάδελφων του ΕAM , που συμφωνούν κάτω από αυτές τις γενναίες αποφάσεις να διεκδικήσουμε και να διορθώσουμε αδικίες ετών χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες.
Η ομοφωνία των παρατάξεων είναι υγιές στοιχείο για την διεκδίκηση όλων των αδικιών . Είναι από τις μοναδικές φορές που ο στόχος είναι ενιαίος , είναι στόχος που θα δώσει συνέχεια σε όλους τους εργαζόμενους.


ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ:

Κύριοι,

Για τη μαζική φυγή των εργαζομένων είστε υπεύθυνοι, στερείτε από συναδέλφους και συναδέλφίσσες το δικαίωμα πλήρους συνταξιοδότησης.
Η κατάσταση που οδηγείτε την εταιρία φοβίζει κάποιους συναδέλφους και συναδέλφισσες. Εμείς τους λέμε να μείνουν και να παλέψουμε όλοι μαζί για τη βιωσιμότητα της εταιρίας και του μεροκάματου. 

Επίσης προς τη Διοίκηση: 

Μετά τις αποχωρήσεις κάποιων συναδέλφων όργισε ένα πάρτυ κομματικών επιλογών για κάποιες θέσεις . ι Το αναφέρουμε αυτό 1 γιατί οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ τοποθετήθηκαν στην Ημερίδα ότι είναι κατά των πολιτικών ρουσφετιών .  

Περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις 
.
Η Διοίκηση θα πρέπει να γνωρίζει τον πρώτο λόγο έχουν οι συνάδελφοι της Μηχανολογικής Συντήρησης για να απορροφηθούν στο δυναμικό της ΛΑΡΚΟ

και να αφήσουν τα τρελά που θέλουν να εφαρμόσουν. Εμείς θα περιμένουμε και θα πράξουμε ανάλογα.
Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ 26-02-2019
Να πάρουμε αποφάσεις να τους κλείσουμε τα στόματα και να διεκδικήσουμε για να έχουμε μια πορεία υγιή και τα κεκτημένα μας ατόφια.
Διεκδικούμε μισθούς των νέων συναδέλφων και συναδελφισσών. Διεκδικούμε διόρθωση αδικιών ετών. Διεκδικούμε διόρθωση μισθολογικών ανισοτήτων.  

       ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ


                   ΔΑΚΕ  ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ




1 σχόλιο:

  1. Γιατί δεν έρχονται οι εργαζόμενοι στις συνελεύσεις τι γινεται
    Πολλοί οι απεργοσπάστες τι κάνει το σωματείο για αυτό περιμένω απαντηση

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους