Κυριακή 3 Μαρτίου 2019

ΕΑΜ ΛΑΡΚΟ - Η ΔΑΚΕ μπορεί να λέει και να γράφει ότι θέλει, μπορεί να σκέφτεται...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΕΑΜ 02/03/2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/03/2019 ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΙΛΙΟΝ.

Αυτός είναι ο στόχος. Εκεί είναι το θέμα. Η συμμετοχή και η συσπείρωση θα φέρει την νίκη.

Εκεί θα ενημερωθείτε για το στάδιο των διαπραγματεύσεων σύναψης Επ.Σ.Σ.Ε που θα λάβουν χώρα την Τρίτη 5/3. Εκεί θα αποφασίσουμε όλοι μαζί τα επόμενα βήματα για το πιο σοβαρό θέμα στην ζωή των εργαζομένων και των οικογενειών μας. Η παρουσία όλων των εργαζομένων, από όλες τις βάρδιες, είναι απαραίτητη για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα.

Το θέμα της ΣΣΕ είναι υπόθεση όλων των εργαζομένων. Όλοι στον αγώνα.
Όλα τα άλλα είναι δευτερεύοντα.

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι








Κάθε φορά που οι εργαζόμενοι απαιτούν Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, απαιτούν να πάρουν τις τριετίες τους, να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών, να πάρουν τα χρήματα από τις αναβαθμίσεις, να πάρουν όλοι τους ίδιους βασικούς μισθούς, να έχουν δικαιώματα κ.α ,η ΔΑΚΕ ή θα μας λέει ότι «φούσκωσαν τα μυαλά των εργαζομένων», ή θα μας λέει ότι «τώρα δεν είναι η ώρα γιατί οι τιμές είναι χαμηλές» και διάφορα άλλα τέτοια που επικαλούνται και οι εκάστοτε Κυβερνήσεις και Διοικήσεις.

Αυτή τη φορά, ενώ οι ίδιοι οι εργαζόμενοι κατέρριψαν αυτά τα επιχειρήματά , η ΔΑΚΕ με την στάση της, μας δίνει την εντύπωση ότι ψάχνει να βρει αλλά, διάφορα επιχειρήματα, για να μην περπατήσει αυτό που δεσμεύτηκαν όλοι οι συνδυασμοί πριν τρεις μήνες στις εκλογές του σωματείο. Η Επιχειρησιακή Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Το ζήτημα με την παρουσία του Συνδικάτου Μετάλλου στις διαπραγματεύσεις για τη ΣΣΕ, δεν είναι παραταξιακό,  δεν είναι ψηφοθηρικό, δεν είναι εντυπώσεων και το γνωρίζει πολύ καλά η ΔΑΚΕ. Είναι επί της ουσίας και στην κατεύθυνση να υπάρξει θετικό για τους εργαζόμενους αποτέλεσμα.

Το Μετάλλου δεν ζήτησε να είναι πρωταγωνιστής, αντίθετα όπως διατύπωσε προφορικός και γραπτός μέσα από την ανακοίνωση του είπε «αυτό που είναι κύριο αρμόδιο για την ΣΣΕ είναι το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ, καλώντας τους εργαζόμενους σε συσπείρωση γύρο από το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ για να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα». Ζήτησε, « το Μέταλλου να είναι παρών και να παρέμβει αν χρειαστεί στο θέμα της Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και αυτό είναι δικαίωμα που του δώσανε οι εργαζόμενοι μέλη του στη ΛΑΡΚΟ, είναι δικαίωμα που διατυπώνεται στους νόμους περί συνδικαλιστικών ελευθεριών και αρμοδιοτήτων, είναι η μόνη συνδικαλιστική οργάνωση που έχει μελή, εκτός από μόνιμους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και όλους τους εργαζόμενους στις εργολαβίες». 

Η Επ.Σ.Σ.Ε είναι στην αρμοδιότητα του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ, αυτό είναι το «πρώτο βιολί», αυτό θα την υπογράψει. Το δικαίωμα όμως παρέμβασης Κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών Σωματείων, όπως είναι το Μετάλλου και το Χειριστών δεν μπορεί να το αναιρέσει κανείς, του αρέσει δεν του αρέσει.

Ας αφήσει η ΔΑΚΕ την διαστρέβλωση και την τακτική που οδηγεί τους εργαζόμενους μακριά από το Σωματείο. Κανένας δεν τρώει κουτόχορτο, τα γραπτά μένουν, ας διαβάσουν την ανακοίνωση του Μετάλλου. Ας μαζέψει στελέχη της που με γραμμή της ΝΔ, για να μην περπατήσει η ΣΣΕ, προώθησαν απεργοσπασία.

Η ΔΑΚΕ μπορεί να λέει και να γράφει ότι θέλει, μπορεί να σκέφτεται όπως θέλει και να κάνει ότι θέλει.  Το Σωματείο της ΛΑΡΚΟ όμως θα κάνει  ότι πει η απόλυτη πλειοψηφία του ΔΣ, ότι πουν οι εργαζόμενοι μέσα από τις Γενικές Συνελεύσεις.

Η απόλυτη πλειοψηφία του σωματείου, οι παρατάξεις ΕΑΜ - ΕΑΚ - ΑΝΕΚ και Εργατική Ενότητα δήλωσαν ότι το Μετάλλου θα πρέπει να είναι παρών στις διαπραγματεύσεις για την σύναψη Σ.Σ.Ε, όπως είναι και το Χειριστών. Σε οποιεσδήποτε άλλες συναντήσεις ενημερώσεων η διοίκηση θα μπορεί να τα ενημερώνει ξεχωριστά. Στο θέμα της Επ.Σ.Σ.Ε όμως, αυτό πρακτικά δεν μπορεί να γίνει.

Σαν ΕΑΜ θέλουμε να πιστεύουμε ότι όλοι οι συνδυασμοί, ακόμη και η ΔΑΚΕ, θέλουν να υπάρξει το καλύτερο αποτέλεσμα στην Επ.Σ.Σ.Ε και από αυτήν την άποψη καλούμε την ΔΑΚΕ να σταματήσει παιχνίδια που είναι ενάντια στα συμφέροντα των εργαζομένων. Τα «υπαρξιακά» της και τα σενάρια «επιστημονικής φαντασίας» δεν μας ενδιαφέρουν, δεν ενδιαφέρουν το σύνολο των εργαζομένων. Για το θέμα της ΣΣΕ δεν θα αφήσουμε τίποτα που μπορεί να συμβάλει σε ένα θετικό αποτέλεσμα και για κανέναν λόγο.

Το Συνδικάτο Μετάλλου, όπως και το Χειριστών έχουν έγγραφα από την Επιθεώρηση Εργασίας που τεκμηριώνουν την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ την περίοδο 1/1/2007 έως 31/6/2010, όπου η ΛΑΡΚΟ όλους τους εργαζόμενους που ενσωμάτωσε εκείνη την περίοδο έπρεπε να τους εντάξει και να τους αμείβει σύμφωνα με την Επ.Σ.Σ.Ε που ήταν σε ισχύ. Το Μετάλλου έχει έγγραφο που καταγράφει την παράνομη από την πλευρά της ΛΑΡΚΟ, μη καταβολή , από την περίοδο του 2013 ,χρημάτων στις αναβαθμίσεις των εργαζομένων.

Αυτά, τα ουσιαστικά και καθοριστικά χαρτιά που έχουν στα χέρια τους οι εργαζόμενοι, τα Σωματεία τους, για να «πιάσουν τόπο» θα πρέπει να κατατεθούν στην διαπραγμάτευση για την σύναψη Επ.Σ.Σ.Ε από τα Σωματεία που τα απόσπασαν από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Αυτή η λογική είναι ή δεν είναι στην κατεύθυνση να υπάρξει θετικό αποτέλεσμα και με την συμβολή όλων των δυνάμεων. Υπάρχει λογικός εργαζόμενος που δε το καταλαβαίνει, να το αμφισβητεί αυτό;

Τελικά ποιος κάνει τα πάντα για να μην υπάρξει αποτέλεσμα, για να «την κάνει», όπως λένε;

Ας τελειώνει εδώ αυτό το παιχνίδι. Η απόλυτη πλειοψηφία του Δ.Σ αποφασίζει στην συγκεκριμένη στιγμή, όπως αποφάσιζε τόσο χρόνια η ΔΑΚΕ που την είχε. Η ΔΑΚΕ σήμερα είναι πρώτη δύναμη. Είναι σεβαστό και Προεδρεύει γιατί το επέλεξαν οι εργαζόμενοι με την ψήφο τους.

Απόλυτη πλειοψηφία όμως… πλέον δεν είναι. Αν οι άλλες παρατάξεις αλλάξουν θέση, σεβαστό από εμάς. Θα διαφωνήσουμε σαν ΕΑΜ, θα το καταγγείλουμε, θα πάρουν την ευθύνη του αποτελέσματος, αλλά σεβαστό και το συμπέρασμα των εργαζομένων που τους στήριξαν.

Υ.Γ. Το «όλοι μαζί, χωρίς κομματικούς σκοπούς, όλοι εργάτες είμαστε» κ.α τέτοια που κατάκαιρούς λέτε και γράφετε συνάδελφοι της ΔΑΚΕ, δεν πρέπει να μένει στις διακηρύξεις και στα λόγια. Οι σοβαροί και οι υπεύθυνοι για τα συμφέροντα των εργαζομένων, τα εφαρμόζουν στην πράξη.

Από αυτήν την άποψη «εδώ σε θέλω μάγκα κάβουρα που περπατάς ανάποδα».


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ Γ.Σ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 07/03/2019 ΣΤΙΣ 9.00 ΣΤΟ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΙΛΙΟΝ.

ΕΑΜ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους