Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Καμία λύση στα προβλήματα των εργαζομένων...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ   27-03-2019

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

 Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ που η  μισθοδοσία των εργαζομένων καθυστερεί  πέντε με οχτώ ημέρες . Για αυτή  την τραγική κατάσταση  που βιώνουμε τώρα, η παράταξή μας πριν χρόνια , πολύ εύστοχα μιλούσε συνέχεια για την οικονομική κατάσταση  της εταιρίας. Δυστυχώς όμως κάποιοι μέχρι σήμερα σφυρίζουν αδιάφορα. Εμείς ακόμα και σήμερα δεν θα μπούμε σε διάλογο αντιπαράθεσης , αλλά θα μιλήσουμε για τα υπαρκτά προβλήματα της εταιρίας.
 Το πιο σοβαρό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι... 









η ρευστότητα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα από την κακή διαχείριση που έκαναν κάποιοι στα Μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ. Οι μειωμένες παραγωγές και οι άστοχες ενέργειες κάποιων , οδήγησαν σήμερα την εταιρία στο να μην υπάρχουν ταμειακά αποθέματα. Άρα για την κατάσταση αυτή όπως έχουμε ξαναπεί , υπήρχαν ονοματεπώνυμα και ευθύνες που οδηγηθήκαμε μέχρι και σήμερα εδώ. Η κακή σύμβαση της Διοίκησης με τη ΔΕΗ οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια κάθε μήνα οι εργαζόμενοι να βρίσκονται σε απόγνωση για το αν θα πληρωθούν ή όχι . Εμείς μιλάμε για ένα οργανωμένο σχέδιο Διοίκησης και κυβέρνησης που θα οδηγήσουν την εταιρία με μαθηματική ακρίβεια στο κλείσιμο την εταιρία , ή σε ένα μοντέλο που κάποιοι ονειρεύονται εδώ και χρόνια , δηλαδή την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ με οποιοδήποτε τρόπο.
 Δεν μπορούμε βέβαια να ξεχάσουμε ότι και η σύνθεση του Δ.Σ έχει περάσει από 40 κύματα ήταν σαν το γεφύρι της Άρτας που το πρωί το έχτιζαν και το βράδυ γκρεμιζόταν.

 Τρεις  Διευθύνοντες Σύμβουλοι , ο καθένας με τις δικές του ιδέες , ο κάθε ένας με τη δικιά του κουλτούρα και σαν αντίκτυπο όλων αυτών να τα πληρώνουν πάντα οι εργαζόμενοι.
 Για τους δύο τέως Δ. Συμβούλους έχουμε τοποθετηθεί και στο παρελθόν , θα ήταν άκαιρο να το κάνουμε σήμερα , γιατί αυτοί έτσι ή αλλιώς δεν έβαλαν κανένα λιθαράκι να στεριώσει η εταιρία οικονομικά και παραγωγικά. Το μόνο που έκαναν ήταν οι δικές τους ομάδες , οι δικές τους παρέες και να περνάνε καλά αυτοί και κάποιοι άλλοι καλύτερα.

Ο νέος Δ. Σύμβουλος φαίνεται να έχει μπερδέψει το ρόλο και τις αρμοδιότητές του για να βγάλει την εταιρία από το αδιέξοδο και ακολουθεί μια λάθος στρατηγική που οδηγεί σε σύγκρουση με τους εργαζόμενους , εξαιτίας της κακής συμπεριφοράς του , όπου προσπαθεί να επιβάλλει  μεθόδους οι οποίες κατά το παρελθόν άφησαν μαύρες εποχές και για τους εργαζόμενους και για την εταιρία. Θα πρέπει να καταλάβει ο Δ. Σύμβουλος και θα πρέπει να δείξει ότι ήρθε στην εταιρία για να τη βγάλει από τα οικονομικά προβλήματα , να τη βγάλει από τα αδιέξοδα και όχι να κάνει τον Αστυνομικό,  για να μην πούμε το Χωροφύλακα , διχάζοντας και τα στελέχη της εταιρίας , αλλά και τους εργαζόμενους. Τέτοιες πρακτικές θα τις καταδικάζουμε καθημερινά γιατί δεν φοβόμαστε κανέναν και η εποχή του αυταρχισμού αλλά και της καθεστωτικής επιβολής τελείωσε. Ξέρουμε να εργαζόμαστε καλύτερα από τον καθένα που έρχεται στην εταιρία και δεν θέλουμε μαθήματα για το πώς θα δουλεύουν οι εργαζόμενοι και το πώς θα παράγουν. Εμείς δεν είμαστε από τους εργάτες που έχουν μάθει να σκύβουν το κεφάλι στην απειλή του οποιουδήποτε Δ. Συμβούλου που έχει ημερομηνία λήξης στην εταιρία.

Ας κοιτάξει λοιπόν ο Δ. Σύμβουλος αυτό το λίγο διάστημα που θα μείνει στην εταιρία, να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή στη ΛΑΡΚΟ και να σταματήσει τον δήθεν φόβο που παράγει για να δουλεύουν οι εργαζόμενοι .

Στα πλαίσια του σωστού διαλόγου που πάντα κάνουμε , αποφασίσαμε κατά πλειοψηφία οι παρατάξεις ΔΑΚΕ-ΕΑΜ-ΕΑΚ και ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ, να αναστείλουμε την 24ωρη απεργία. Διαφώνησε ο συνάδελφοι των ΑΝΕΚ . Αυτό το κάναμε για να δείξουμε ότι δεν είμαστε αδιάλλακτοι . Βάζουμε πλάτη στα μεγάλα προβλήματα  της εταιρίας , αλλά τονίζουμε ,  ότι ακόμα και σήμερα κάποιος ξύνεται στη γκλίτσα του τσοπάνη. Δεν φοβηθήκαμε τον νέο Δ. Σύμβουλο και πήραμε την απεργία πίσω, όπως φημολογείται στους διαδρόμους και στα γραφεία της εταιρίας. Αν νομίζει ο Δ. Σύμβουλος ότι φοβηθήκαμε τον ίδιο και αναστείλαμε την απεργία ,  πλανάται  πλάνη οικτρά και θα το αποδείξουμε τον άλλο μήνα , αν μείνουν απλήρωτοι οι συνάδελφοι,  τι θα γευτεί στο πετσί του και το πώς θα αντιδράσουμε. Φημολογείται ότι με την είσοδο του Δ.Σ στο εργοστάσιο οι εργαζόμενοι άρχισαν να παράγουν γιατί φοβήθηκαν. Αυτά δεν τα ξαναέχουμε ζήσει ! Όμως , επειδή όλοι γράφομε την ιστορία μας , έτσι και κάποιοι γράφουν τη δικιά τους ιστορία. Και νοών νοείτω.

 Σαν χώρος είμαστε ο μόνος που στην καθημερινότητά μας δεχόμαστε όλα τα πυρά,  έχουμε δύσκολες συνθήκες εργασίας , το περιβάλλον δημιουργεί ατυχήματα , υπάρχει η εργολαβοποίηση , υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα και δεν μπορεί να μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι  που παράγουν και κάποιοι που είναι στην Αυλή του Βασιλιά να έχουν πάρει και πιο μπροστά τις προκαταβολές τους και να έχουν οφίτσια από τους άλλους χώρους  και από όλους τους άλλους εργαζόμενους.

Αν υπάρχει κάτι τέτοιο είναι μεγάλη αδικία γιατί όλοι έχουμε οικογένειες , υποχρεώσεις και δεν μπορεί καμία Διοίκηση να αφήνει τους εργαζόμενους  απλήρωτους βγάζοντάς τους έξω από τον οικογενειακό προγραμματισμό που έχουν. Οι ανοχές μας και οι αντοχές μας τελείωσαν. Ήταν το πρώτο και το τελευταίο που έγινε στην εταιρία. Αν κάποιοι δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν τότε να σηκωθούν και να φύγουν. Εμείς δεν θα πληρώσουμε άλλο «το μάρμαρο» όλων των  άστοχων ενεργειών που έχουν γίνει και έχει φτάσει η εταιρία αυτή να μην μπορεί ούτε να πληρώσει τους ίδιους τους εργαζόμενους. Όπως δεν θα δεχτούμε τους τσαμπουκάδες,  την αυταρχικότητα , την πίεση που δημιουργείται από την ίδια την εταιρία μεταφέροντάς  την στα στελέχη και κάνοντας αναφορές σε εργαζόμενους . Αλλά και γενικότερα , σε οποιαδήποτε αντεργατική μορφή θα μας βρουν απέναντι. Όταν ρωτήσαμε στην πρόσφατη Ημερίδα πριν λίγο καιρό στο χώρο μας στη Λάρυμνα τον Δ. Σύμβουλο αν θα πληρωθούμε , μας απάντησε ότι θα πληρωθούμε και ότι δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.  
Μας είπε ότι τα οικονομικά  της εταιρίας δεν είναι καλά , αλλά οι εργαζόμενοι δεν θα μείνουν απλήρωτοι. Φτάσαμε όμως στον μήνα Μάρτη και δικαιωνόμαστε στην τοποθέτηση μας στην Ημερίδα και θα δικαιωθούμε και σαν παράταξη και σαν εργαζόμενοι,  γιατί πλέον όλα είναι ορατά και όλα είναι ανοιχτά. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έχει τεράστια ευθύνη για όλες τις εξελίξεις αυτές. Έχει μεγάλη ευθύνη για την οποιαδήποτε τοποθέτηση έχει κάνει στην εταιρία. Εμείς θα τους το φωνάζουμε καθημερινά και θα τους λέμε ότι είναι συνυπεύθυνοι για την κατάσταση αυτή , τοποθετώντας σε θέσεις κλειδιά ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με την πραγματικότητα και θα οδηγήσουν την εταιρία στο κλείσιμο. Τελικά υπάρχει κάποιος πολιτικός της Κυβέρνησης που πραγματικά θέλει να ασχοληθεί με όλα αυτά;

Υ.Γ.: Στην καθημερινότητά μας ζούμε και ακούμε ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν τον εναέριο χώρο της Χώρας μας. Αυτό έγινε και με την είσοδο του πρωθυπουργού μας στο Αγαθονήσι.
Σαν ΣΕΛ λέμε από δω και στο εξής θα αρχίσουμε τις δικές μας αναχαιτίσεις στο δικό μας εναέριο χώρο.                                      

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους