Σάββατο 20 Απριλίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Από εδώ και πέρα η Διοίκηση και η επιτροπή θα καθορίσουν τη θέση μας...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403/44437 
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@.gmail.com    
ΛΑΡΥΜΝΑ: 19-04-2019 Αρ. Πρωτ.:-128-
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι,


Την Τετάρτη 17 Απριλίου 2019 πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ της επιτροπής που έχει ορίσει η ΛΑΡΚΟ και του Σωματείου για τη σύναψη επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας. Έχουν πραγματοποιηθεί το προηγούμενο διάστημα, άλλες δύο

συναντήσεις

Θυμίζουμε ότι το σωματείο μας με εξώδικη πρόσκληση κάλεσε τη ΛΑΡΚΟ στις διαπραγματεύσεις η οποία πρόσκληση περιείχε την πρόταση από την πλευρά μας που

είναι:








   •             η εξομάλυνση των βασικών μισθών όπως έχουν διαμορφωθεί αυτοί μέσα από την

τελευταία επιχειρησιακή συλλογική σύμβαση του 2007 για όλους τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ.


               Η καταβολή των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους με τον τρόπο ττου

υπολογιζόταν στους εργαζόμενους που έχουν προσληφθεί πριν το 2007 και αναγνωρίσει της προϋπηρεσίας που έχουν οι εργαζόμενοι είτε σε εργολάβο είτε με δελτίο παροχής υπηρεσιών.


Τα χρήματα στις αναβαθμίσεις που δόθηκαν μετά από το 2013 και δεν καταβλήθηκαν παράλληλα οι ανάλογες αυξήσεις.

Αυξήσεις 1,7% για όλους τους εργαζόμενους.


Κατάργηση των εργολαβιών και ενσωμάτωση όλων των εργαζομένων από τις εργολαβίες στην ΛΑΡΚΟ.

Διασφάλιση όλων των κεκτημένων που είχαν οι εργαζόμενοι μέσα από όλες τις επιχειρησιακές συλλογικές συμβάσεις εργασίας.


Η ΛΑΡΚΟ στην πρώτη συνάντηση έφερε δικιά της πρόταση την οποία την πήραμε, την μελετήσαμε και την απορρίψαμε γιατί ήταν πολύ μακριά από αυτό που διεκδικούμε και παράλληλα αλλάζει όλη τη δομή της μισθοδοσίας που γνωρίζουμε μέχρι σήμερα .

Στη δεύτερη συνάντηση παρουσιάσαμε στα πλαίσια της εξομάλυνσης που μας έχει εξουσιοδοτήσει η Γενική Συνέλευση , αντιπρόταση , ττου διεκδικούμε τους μισθούς και τις τριετίες όπως είχαν διαμορφωθεί αλλά να μας τα καταβάλει με εξομάλυνση σε βάθος

τριετίας.

Η ΛΑΡΚΟ την πήρε, τη μελέτησε και πραγματοποιήθηκε η συνάντηση στις 17-04-2019 για να τοποθετηθεί επί της αντιπρότασης μας.

Η Επιτροπή της ΛΑΡΚΟ το μόνο που μας είπε στις 17/4/2019 είναι ότι «την κοστολόγησε και την έβγαλαν πολύ μεγάλη». Ενώ μας παρουσίασαν στην πρόταση τους την αλλαγή υπολογισμού του παραγωγικού επιδόματος, μας κάλεσε να «κάνουμε νέα αντιπρόταση».


To Σωματείο μας με επιχειρηματολογία απέρριψε την αλλαγή υπολογισμού του παραγωγικού επιδόματος και κάλεσε τη ΛΑΡΚΟ αν έχει να παρουσιάσει κάτι άλλο το επόμενο διάστημα ή αν αυτή είναι η τελική πρόταση.

Τους ξεκαθαρίσαμε ότι μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα αναμένουμε να πάρουμε την τελική πρόταση , είναι μακριά αυτά που διεκδικούμε από αυτά που δίνουν μέχρι στιγμής.

επόμενη εβδομάδα περιμένουμε την τελική πρόταση ,

Αν η ΛΑΡΚΟ κάνει προσπάθεια να ρίξει γέφυρα , έχει καλώς. Αν όχι , αμέσως μετά το Πάσχα , θα προχωρήσουμε σε Γενική Συνέλευση ; θα ενημερωθείτε για την τελική πρόταση της ΛΑΡΚΟ και θα προχωρήσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις μέχρι η ΛΑΡΚΟ να πλησιάσει την πρόταση μας.

Εμείς παρά ταύτα , στις 17 Απριλίου 2019 , κάναμε και νέα αντιπρόταση και είναι τελική από την πλευρά μας , αντιπροτείναμε να εξομαλύνει τους βασικούς μισθούς και να αφήσει το παραγωγικό επίδομα ως έχει.

Από εδώ και πέρα η Διοίκηση και η επιτροπή θα καθορίσουν τη θέση μας .

Σας καλούμε σε συσπείρωση γύρω από το σωματείο και σε ετοιμότητα για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Την Μ. Τρίτη θα συνεδριάσουμε για να καθορίσουμε την στάση μας.


Τέλος ομόφωνα καταδικάσαμε την συμπεριφορά συναδέλφου που μπήκε στο σωματείο και επιτέθηκε λεκτικά στον Πρόεδρο. Το σωματείο είναι ανοιχτό για όλους τους εργαζόμενους, ότι ώρα μπορεί να έρθει ο καθένας και να εκφράσει την διαμαρτυρία του, το πρόβλημα του, την αγανάκτηση κτλ. Οχι όμως με αυτό τον τρόπο.



                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

            Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ      Π. ΠΟΛΙΤΗΣ







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους