Για τη ΔΕΠΑ αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα αλλάζει το μοντέλο ιδιωτικοποίησης σε σχέση με αυτό που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.
Αλλαγές στο πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων δρομολογεί η κυβέρνηση, εστιάζοντας στις τρεις ενεργειακές ΔΕΚΟ που βρίσκονται στο χαρτοφυλάκιο του ΤΑΙΠΕΔ, ήτοι τα Ελληνικά Πετρέλαια, τη Δημόσια Επιχείρηση Αερίου και τη ΛΑΡΚΟ. 
Συνολικά η κυβέρνηση θέλει εντός του φθινοπώρου... 





να σηματοδοτήσει ιδίως με τα ΕΛΠΕ και τη ΔΕΠΑ τη μεταρρυθμιστική στροφή της οικονομίας. Φυσικά, οι προαναφερόμενες ιδιωτικοποιήσεις, όπως και η ιδιάζουσα περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, αναμένεται να περάσουν και από το «μικροσκόπιο» των θεσμών, με τις τελικές επιλογές να οριστικοποιούνται τον Οκτώβριο. 
Για τις τρεις ΔΕΚΟ τις προηγούμενες μέρες ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας είχε συναντήσεις με τη διοίκηση του ΤΑΙΠΕΔ, και όπως έκανε γνωστό ο Κωστής Χατζηδάκης για ΕΛΠΕ και ΔΕΠΑ οι αποκρατικοποιήσεις θα προχωρήσουν χωρίς καθυστερήσεις.

Οι πληροφορίες αναφέρουν πως για τη ΔΕΠΑ αναμένεται εντός του Σεπτεμβρίου η κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης με την οποία θα αλλάζει το μοντέλο ιδιωτικοποίησης σε σχέση με αυτό που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση. 
Πηγές μιλούν για ένα νόμο που θα ακυρώνει το σημερινό μοντέλο και τη δημιουργία μιας εταιρείας εν είδει συμμετοχών, όπου σε αυτήν θα κρεμαστούν οι θυγατρικές και θα πουληθούν πλειοψηφικά πακέτα μετοχών τους. Επιπλέον, δεν αποκλείεται ένα μερίδιο της ΔΕΠΑ να εισαχθεί στο χρηματιστήριο. Για την πώληση των δραστηριοτήτων της δημόσιας εταιρείας στο πρόσφατο παρελθόν είχαν εκδηλώσει ενδιαφέρον εγχώριοι ενεργειακοί όμιλοι αλλά και ξένοι παίκτες.


 Απο: insider.gr