Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Ας μας πει το ΕΑΜ πού διαφώνησε η ΔΑΚΕ στο όλο πακέτο της ΕπΣΣΕ; Μιλάει για...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ
02-09-2019

 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟ ΕΑΜ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,


Το ΕΑΜ ξύπνησε ! Θυμήθηκε πάλι τον εργοδοτικό συνδικαλισμό για να αποποιηθεί τις ευθύνες που έχει μέσα στο Σωματείο. Πρώτη φορά στα χρονικά ζούμε το ΕΑΜ να του αρέσουν οι εμπορικές συμφωνίες! Πότε έβαζε ζητήματα το ΕΑΜ ώστε να γίνονται παρουσιάσεις οποιωνδήποτε συμφωνιών των προηγούμενων Διοικήσεων της ΛΑΡΚΟ και να ήθελε να είναι παρατηρητής; Ποτέ. Κατηγορούσε το οτιδήποτε υπήρχε με τη γνωστή συκοφαντική λασπολογία που χρησιμοποιεί πάντα στις ανακοινώσεις του.

 Σαν παράταξη εμείς, με τις πολλαπλές αστοχίες αυτής της Διοίκησης και της πονηρής συμφωνίας που έκανε με την TELF χωρίς να την περάσει από το ΔΣ της εταιρίας αυτή τη συμφωνία, ο μόνος λόγος που δεν παραβρεθήκαμε είναι, ότι... 








είναι ορατό πλέον πως η ιδιωτικοποίηση της εταιρίας έχει ξεκινήσει. Πρώτη φορά βλέπουμε να βάζουν συνδιαχειριστές στην εταιρία δίνοντας 4 εγκαταστάσεις και παίρνοντάς μας από την παραγωγή 560 τόνους μηνιαίως. Εμείς δεν ρωτάμε τη σημερινή Διοίκηση για τα αποτελέσματα αυτού του πειράματος. Ρωτάμε το ΕΑΜ , πώς θα πληρωνόμαστε παραγωγικά από τη στιγμή που έχουμε διαχειριστές - επενδυτές μέσα στην εταιρία; Ας μας απαντήσει το ΕΑΜ που είναι υπέρ αυτής της συμφωνίας , πώς λένε ότι είναι για το καλό της εταιρίας; Γιατί αν το παραγωγικό που βγάζουμε , τον ιδρώτα μας , τον παίρνουν οι κύριοι της TELF , τότε έχει διαπραχθεί το μεγαλύτερο έγκλημα στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ. Θα περιμένουμε αυτό το μήνα να δούμε πώς θα κατανεμηθεί το παραγωγικό στους εργαζόμενους. Το εξώδικο που είναι και στη διάθεσή σας να το δείτε , είχε σκοπό να μάθει η σημερινή κυβέρνηση τι ακριβώς γίνεται μέσα στην εταιρία και να φρενάρουν οι διαδικασίες στην συμφωνία της TELF και της Διοίκησης της εταιρίας.

Εμείς έχοντας χρέος να το προxωρήσουμε λίγο πιο κάτω , όντως, το στείλαμε στην πολιτική ηγεσία για να δει και να κρίνει τις συμφωνίες που κλείνει αυτή η διοίκηση εδώ.
 Βέβαια εδώ ο μεγάλος τριπλαδόρος , το ΕΑΜ , παίζοντας πάσες μαζί με τη Διοίκηση χρησιμοποιούσε και μπλέκοντας την εμπορική συμφωνία , με την Επ.ΣΣΕ, τις προσλήψεις στη μηχανολογική συντήρηση, την υγιεινή και ασφάλεια, συνέδεσε και την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, που θα απαντηθεί όπως πρέπει σε μερικούς λασπολόγους , που μόλις σταμάτησε η Επ.Σ.Σ.Ε , θυμήθηκαν την ΑΣΠΙΣ χωρίς να έρθουν να κάνουν μία κουβέντα με το Σωματείο αλλά μάζεψαν υπογραφές για να κάνουν αγωγές,  οι οποίες θα κάνουν κάποιο δικηγόρο, απλά  με χρήματα περισσότερα, γιατί δεν θα έχουν σαφείς απαντήσεις που αν κινηθούν δικαστικά ίσως χαθεί η ιστορία της ΑΣΠΙΣ , από την οποία περιμένουμε εξελίξεις σύντομα. Το ΕΑΜ , ας σταματήσουν να κάνουν τα καλά παιδιά όταν βρίσκονται σε αδιέξοδο, γιατί είναι υπεύθυνοι σε μεγάλα πράγματα. Έχουν οδηγήσει και τους εργαζόμενους  στη μηχανολογική  συντήρηση και τους εργαζόμενους  στο μόνιμο προσωπικό , σε μεγάλα αδιέξοδα. Όταν τάζεις δεν κερδίζεις .Θα θυμάστε τα περιβόητα βιβλιαράκια που  υπήρχαν στα καμαράκια , περιείχαν  40 μέρες κανονική άδεια , 1700 ευρώ αποδοχές , μονιμοποιήσεις και πολλά άλλα , όμως όλα αυτά όταν μπήκαμε στη διαδικασία για ΕπΣΣΕ το ΕΑΜ στην πρόταση της τροποποίησης του παραγωγικού δέχτηκε!  Οι ασυμβίβαστοι του ΕΑΜ δέχτηκαν με το καλημέρα!


Τώρα, αλλάζοντας η πολιτική κατάσταση , το ΕΑΜ κατηγορεί τη ΔΑΚΕ για την ΕπΣΣΕ , λες και η ΔΑΚΕ ήταν απούσα από τη διαδικασία  για την ΕΠΣΣΕ. Ας μας πει το  ΕΑΜ  πού διαφώνησε η ΔΑΚΕ για την Επ.ΣΣΕ. Ας μας πει το ΕΑΜ  πού διαφώνησε η ΔΑΚΕ στο όλο πακέτο της ΕπΣΣΕ; Μιλάει για μία 24ωρη που πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία για να συνεχιστεί . Εμείς είχαμε προνοήσει να μην κάνουμε το Δούρειο Ίππο, όπως κάνουν οι ίδιοι με τη σημερινή διοίκηση, αλλά να τους πιέσουμε .Όμως είδαμε ένα ΕΑΜ να οπισθοχωρεί σε όλα! Τα αποτελέσματα : Δεν μπορούμε να κλείσουμε Επ.ΣΣΕ γιατί κάποιοι προέτρεξαν και την έδωσαν στα ΜΜΕ όπως κάνουν συνέχεια και πρωτεργάτης είναι το ΕΑΜ και η Διοίκηση της εταιρίας που μας είπε ότι είμαστε σε εθνικές εκλογές και θα κλείσουμε τη σύμβαση μετά τις εκλογές.
Η κοροϊδία και το μεγαλείο αυτής της διοίκησης δεν έχει τελειωμό  έχοντας βέβαια στο  πλάι της το ΕΑΜ! Το ΕΑΜ θυμήθηκε τα υπόλοιπα Σωματεία , τον ΣΥΡΙΖΑ και όλους όσους ήταν εμπλεκόμενοι , να πει ότι έφταιξαν  όλοι που σταμάτησε η Επ.ΣΣΕ! Επειδή η παράταξή μας δεν είναι μηδενιστής ποτέ , έχουμε να πούμε ότι και στην προηγούμενη κυβέρνηση υπήρχε μεγάλο ενδιαφέρον από όσους πέρασαν από το Σωματείο , οι εργαζόμενοι να κλείσουν Επ.ΣΣΕ. Το ΕΑΜ θέλει να λασπολογεί για όλους , πλην του εαυτού του.   Καλό θα είναι να λασπολογεί και για τη Διοίκηση , αλλά φαίνεται ότι τα έχει βρει , λασπολογώντας για όλους , πλην της Διοίκησης της εταιρίας.

 Εμείς δεν θα γίνουμε πατερίτσες κανενός. Δεν θα συμβιβαστούμε σε οποιαδήποτε απόφαση κατά των εργαζομένων και της εταιρίας. Ζητάει το ΕΑΜ συσπείρωση όλων των Σωματείων. Στα προηγούμενα έτη όταν κάναμε 15 συντονιστικά , το ΕΑΜ τα ονόμαζε φιέστες και έλεγε  ότι οι αποφάσεις ήταν εργοδοτικές. Αν θέλει τα αδελφά σωματεία , γιατί στηρίζει τον κατακερματισμό των μεταλλείων. Το εξώδικο είχε τη λογική να αποδείξουμε ότι τα μεταλλεία και η εταιρία είναι ένα. Καλό θα κάνουν και οι υπόλοιποι συνάδελφοι να απαντήσουν στο ΕΑΜ , επειδή είναι αρωγός αυτής της συμφωνίας . Στο Π0 μάθαμε ότι θα μπουν πινακίδες που θα λένε ότι κάποια σημεία είναι ιδιοκτησία TELF. Αυτή είναι η εμπορική συμφωνία συνάδελφοι του ΕΑΜ;

Μέχρι και οι παρατηρητές Ρώσοι που ήρθαν , άρχισαν τις παρατηρήσεις στα στελέχη και τους μηχανικούς μας , μαζί με τον Δ. Σύμβουλο,  που έχει διώξει το στελεχιακό δυναμικό της ΛΑΡΚΟ. Αν αυτό λέγεται εμπορική συμφωνία να μας απαντήσετε συνάδελφοι του ΕΑΜ , οι καταγγελίες από συναδέλφους  και στελέχη μας είναι πολλές, δεν βλέπετε; Δεν ακούτε; Συνεχίστε την κατρακύλα με τη σημερινή διοίκηση και θα φανούν πολλά σε λίγο και θα δούμε ποιοι είναι εργοδοτικοί, συμβιβασμένοι και ποιοι όχι. Οι συνάδελφοι του ΕΑΜ θα ξέχασαν μετά τις εκλογές  ότι η τοποθέτηση της ΔΑΚΕ ήταν να φτιάξουμε οδοφράγματα . Δεν θα κρύψουμε οποιαδήποτε εξέλιξη, δεν θα δούμε τίποτε παραταξιακά και δεν θα χαϊδέψουμε τα αυτιά κανενός. Σε άλλη ανακοίνωση θα γράψουμε πολλά πράγματα για να ξέρουν οι εργαζόμενοι την αλήθεια. Μπορεί να μας πει το ΕΑΜ τι έγινε στην παρουσίαση με το Δ. Σύμβουλο πριν μπει,  τι ζήτησε ο Δ. Σύμβουλος από τους συνδικαλιστές ; Ζήτησε να μην υπάρχουν κινητά μέσα στην αίθουσα , λες και θα συζητούσαν για το φάκελο της Κύπρου ή για κάτι που δεν ήθελε ο ίδιος να φανεί προς τα έξω, και είπε στον γραμματέα του σωματείου , η συμφωνία μας αυτή δεν ήταν; Τα συμπεράσματα δικά σας . Αν όντως υπήρχε μια εμπορική συμφωνία γιατί υπήρχε τόση μυστικότητα; Ας σταματήσουν λοιπόν να λασπολογούν, να λένε ψέματα και να νομίζουν ότι δεν έχουν ευθύνες στο σημερινό κατάντημα της εταιρίας.

Θα υπάρχει συνέχεια ενημέρωση ή παραταξιακή ή σωματειακή για όλα τα ζητήματα. Κάποιοι προσπαθούν να καπηλευθούν το θέμα ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ , στην πρώτη  Γ.Σ που θα γίνει , θα ενημερωθούν οι πάντες για να μη λέει ότι θέλει ο καθένας. Αυτό δημιουργεί τριγμούς και διάσπαση. Οι εξελίξεις θα τρέξουν γρήγορα και τα αποτελέσματα θα είναι οικτρά για τους εργαζόμενους, αλλά και για την εταιρία.

Υ.Γ:

 Συλλέγουμε κάποια στοιχεία για να είμαστε καλά τεκμηριωμένοι σε πολλά ζητήματα και μόλις τα έχουμε στα χέρια μας , θα ενημερωθείτε όλοι σας.
Ζητάμε από τη σημερινή πολιτική ηγεσία και θα το προκαλέσουμε εμείς , να μπει Εισαγγελέας στην εταιρία για όλα. Εμείς σε οποιαδήποτε συνάντηση που θα κάνουμε , θα το ζητήσουμε για τη σημερινή διοίκηση , για να τεθεί άπλετο φως σε πολλά ζητήματα που έχουν πέσει στην αντίληψή μας.
Μπορεί να μας πει το ΕΑΜ που θέλει τις εμπορικές συμφωνίες , σήμερα που το Νι έχει 18.000 δολ. ο τόνος ,  κερδίζουμε ή χάνουμε με το πείραμα που κάνει η Διοίκηση με την TELF;
Σήμερα που το Νι αγγίζει τις 18.700 δολ. τον τόνο κι εμείς δεν έχουμε να πουλήσουμε , η Διοίκηση φέρει ευθύνες και θα πρέπει η κυβέρνηση να ψάξει τι ακριβώς συμβαίνει , γιατί για εμάς η συμφωνία της TELF ,  θα έχει παρατράγουδα
    
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους