Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ - Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μπροστά από την πόρτα μας και σήμερα αρχίζει...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 
ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ                                                                         20-09-2019
                                                                                 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,

Επιτέλους τέλος ! Ήρθε η ώρα να πέσουν οι μάσκες σε αυτούς που έφεραν την εταιρία σε μεγάλο αδιέξοδο.
Με περίσσια αλαζονεία και αυταρέσκεια έλεγαν ότι θα σώσουν την εταιρία κι ότι η μόνη ελπίδα είναι η συνεργασία με ξένα συμφέροντα. Συμφέροντα που όπως φαίνεται αποσκοπούν σε πλήρη έλεγχο της ΛΑΡΚΟ και σε μία καλοστημένη κυβέρνηση με μη διαφανείς ενέργειες από τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ.
Επιχείρημά τους ότι τάχα η ΛΑΡΚΟ δεν έχει πλέον δικά της μεταλλεύματα και πρέπει να παίρνει από τη Γουατεμάλα .
Αυτό έγινε με μία πρωτοφανή ενέργεια της Διοίκησης χωρίς να το περάσει από το Δ.Σ της εταιρίας ,βιάζοντάς το βέβαια να έρθει στο χώρο του εργοστασίου για να ξεκινήσει ένα πείραμα που δεν ήξερε κανείς πού θα οδηγούσε την εταιρία.
Αυτά συνοδεύονταν από απειλές και πιέσεις...  





πλήρη μυστικοπάθεια και έλλειψη διαφάνειας ακόμα και προς τους πρώτης γραμμής τεχνικούς της εταιρίας.
Επί τέσσερα χρόνια διέλυσαν συστηματικά την εκμετάλλευση των μεταλλείων ξοδεύοντας άσκοπα πολλά εκατομμύρια και κατάφερνα να οδηγήσουν την εταιρία σε ένα αδιέξοδο όπου σαν μόνη λύση είναι ο πλήρης έλεγχος από σκοτεινά συμφέροντα.
Ήταν η μόνη Διοίκηση στην ιστορία της ΛΑΡΚΟ που δεν ήθελε τα ιδιόκτητα μεταλλεία της ΛΑΡΚΟ , τα περιουσιακά μας στοιχεία δηλαδή, αλλά ήθελε συγκεκριμένα να πειραματίζεται με ξενόφερτα στοιχεία που έβαζαν δικλείδες και όρους στη συμφωνία και δεν ξέρουμε πραγματικά πού θα οδηγηθεί η ιστορία αυτή βάσει της συμφωνίας που έχουν κάνει με την TELF.

Ζητάμε από το Υπουργό Οικονομικών να διαλευκάνει αυτή την υπόθεση γιατί ο ίδιος ο Υπουργός Οικονομικών γνωρίζει το πώς έχει σωθεί αυτή η εταιρία.
Εμείς δεν θέλουμε να δημιουργηθεί ένα δεύτερο μεγάλο σκάνδαλο στην εταιρία και ζητάμε από την επίσημη πολιτεία να δει το ζήτημα που αναφέρουμε.
Αφήνουν να εννοηθεί ότι οι 60 χιλιάδες τόνοι από τη Γουατεμάλα θα είναι δωρεάν.

Η στοχευόμενη διάλυση των μεταλλείων και ο έλεγχος από ξένα σκοτεινά συμφέροντα οδηγεί με απόλυτη βεβαιότητα σε ολοκληρωτικό έλεγχο της ΛΑΡΚΟ και παράδοση σε αυτά (τα ξένα συμφέροντα).

Έτσι λοιπόν ξεκίνησε το περίφημο πείραμα , χτίστηκε μια ολόκληρη μυθολογία για τα αποτελέσματα που θα έκαναν τη ΛΑΡΚΟ καινούργια και κατέληξε σε παταγώδη αποτυχία.
Ευτυχώς αποφθεχθεί η καταστροφή του Η/Κ 4 όταν πήγαν να αυξήσουν την τροφοδοσία στο 100%. Πανικόβλητοι κατέβασαν άρον άρον τις ποσότητες γιατί αμέσως είδαν ότι υπήρχε σοβαρή δυσλειτουργία που εγκυμονούσε κινδύνους ,όμως οι εμπειρότεροι μηχανικοί και στελέχη της εταιρίας είχαν σαφέστατα προειδοποιήσει για τους κινδύνους αυτών των τυχοδιωχτικών εναργειών.

 Βέβαια δεν λήφθηκε ποτέ υπόψη ότι η ΛΑΡΚΟ είχε ήδη κάνει ανάλογες δοκιμές πολλές φορές και η εμπειρία ήταν πάντοτε αρνητική και όλοι ήξεραν ότι τα μεταλλεύματα αυτά ήταν ακατάλληλα.
Μετά την αποτυχία έσπευσαν να περιορίσουν την τροφοδοσία στο 30%.

Από τα τέλη Αυγούστου που ξεκίνησαν αυτά άρχισαν συνεχείς ζημιές και σταματήματα με αποτέλεσμα να έχουμε ακόμη χαμηλότερη παραγωγή και χαμηλότερα έσοδα.
Όλα αυτά γίνονταν μέσω μειωτικής συμπεριφοράς αλλοπρόσαλλων διαταγών ύβρεων απειλών και εκβιαστικών συμπεριφορών (Δ. Συμβούλου).
Ελπίζουμε ότι η αλλαγή Διοικήσεως εντός των προσεχών ημερών θα αναστείλει αυτό τον τραγικό κατήφορο. Εμείς είχαμε προειδοποιήσει εγκαίρως .Ευτυχώς η πολιτική ηγεσία έδειξε ευαισθησία και ενδιαφέρον σε αυτά που λέγαμε για την πορεία που είχε η εταιρία. Παρά ταύτα η τροφοδοσία συνεχίζεται αυτή τη στιγμή στο 30% και ελπίζουμε ότι δεν θα συμβεί κάποιο ατύχημα μέχρι να παρθούν τα κατάλληλα μέτρα.

Όμως ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι μπροστά από την πόρτα μας και σήμερα αρχίζει να εκδηλώνεται.
Οι προκομμένοι της απερχόμενης ομάδας και της πρώην κυβέρνησης σε ένα πράγμα ήταν μανούλες, στα ψέματα και στη διαστροφή της πραγματικότητας . Αυτό που μας είχαν πει ότι το πείραμα και το μετάλλευμα θα είναι δωρεάν και αν πάει καλά θα χρησιμοποιούμε τέτοιο μετάλλευμα και θα πλουτίσουμε ,είπαν βέβαια ότι η ξένη εταιρία θα πληρώσει τη ΛΑΡΚΟ για τα έξοδά της. 

Καθαρή ψευδολογία και διαστροφή της αλήθειας. Από την αρχή έχουμε έγκαιρα επισημάνει ότι η συμφωνία αυτή ήταν ύποπτη. Όχι μόνο γιατί τέτοια «δώρα» σε βάζουν σε υποψίες .,αλλά κυρίως γιατί η συμφωνία ποτέ δεν ήρθε για νομιμοποίηση στο Δ.Σ. της εταιρίας. Ποτέ δεν εμφανίστηκε καμία τεχνοοικονομική μελέτη που να στηρίζει την ιστορία αυτή. Αφού στο κάτω κάτω όπως έλεγαν όλα  θα ήταν δωρεάν. Φαίνεται ότι όλα γίνονταν με πλήρη υποταγή στις οδηγίες της ξένης εταιρίας η οποία απ’ ότι φαίνεται έχει δεσμεύσει τη ΛΑΡΚΟ με δρακόντεια  συμφωνία. Αυτό που είναι ορατό για την ώρα, είναι ότι η συμφωνία  προβλέπει ότι η απόδοση του εργοστασίου θα είναι 85%.  Η ξένη εταιρία θα πληρώνει τη ΛΑΡΚΟ 54 δολάρια για κάθε τόνο μεταλλεύματος που θα τροφοδοτεί (για τα ψηστικά) και στο τέλος θα πάρει 530 τόνους νικέλιο και θα τους χρησιμοποιήσει για λογαριασμό της (δηλαδή η telf).
Δηλαδή η ΛΑΡΚΟ συμφωνεί ότι ανεξάρτητα από την απόδοση του εργοστασίου η οποία είναι κάτω από 80% και το τελευταίο διάστημα από την αρχή του χρόνου 78%) , το νικέλιο θα είναι πολύ περισσότερο για την ξένη εταιρία. Η συμφωνία αυτή είναι από μόνη της αδικαιολόγητη καταχρηστική και ζημιογόνα. Η ξένη εταιρία έχει φέρει 50.000 τόνους μεταλλεύματος Γουατεμάλας. Σύμφωνα με τα παραπάνω η ΤΕΛΦ θα πληρώσει 2.700.000δολάρια ή 54 δολ. τον τόνο σαν αμοιβή της ΛΑΡΚΟ για την μεταλλουργική παραγωγή.  Το κόστος όμως της ΛΑΡΚΟ για την παραγωγή αυτή είναι σύμφωνα με τους ειδικούς μηχανικούς πάνω από 80 ευρώ τον τόνο μεταλλεύματος Γουατεμάλας. Το αποτέλεσμα αυτής της παρανοϊκής συμφωνία θα είναι η καθαρή ζημιά 1.700.000ευρώ το λιγότερο. Το κόστος της ΛΑΡΚΟ ήταν και είναι γνωστό και η συμφωνία αυτή δεν μπορεί να δικαιολογηθεί με τίποτα. Η τιμή του Νικελίου αυξάνεται από το τέλος Ιουνίου και από τις 13.000δολάρια έχει φτάσει τις 18.000δολ.τον τόνο. Έτσι η ΤΕΛΦ θα βγάλει 9,5 δολ αντί για 2.700.000που θα εισπράξει η ΛΑΡΚΟ. Το τραγικό είναι ότι η ΛΑΡΚΟ δεν έχει κανένα πρόβλημα αγοράς. Οι πελάτες αγοράζουν κανονικά το προϊόν και μάλιστα με καθυστέρηση λόγω της αλλοπρόσαλλης Διοίκησης που δημιουργεί καθυστερήσεις προκειμένου να εξυπηρετεί την ξένη εταιρία. Αν δηλαδή κάναμε κανονικά τη δουλειά μας σήμερα, όχι μόνο δεν θα είχαμε πρόβλημα  αλλά θα πληρώναμε κανονικά και τη ΔΕΗ και άλλες υποχρεώσεις μας. Το χειρότερο είναι ότι δίνοντας το προϊόν στην ΤΕΛΦ θα καθυστερήσουν δραματικά οι παραδώσεις στους πελάτες της ΛΑΡΚΟ και θα μειωθούν τα έσοδα τη στιγμή που τα χρειαζόμαστε περισσότερο από ποτέ. Απίστευτα πράγματα κι όμως αληθινά .Σε κάθε περίπτωση πρέπει να υπάρχει ΑΜΕΣΑ έλεγχος από το Υπ .Οικονομικών και ΑΜΕΣΗ απόδοση ευθυνών. Μέχρι σήμερα έχει καταναλωθεί το μισό μετάλλευμα , υπήρξαν καθυστερήσεις στις πληρωμές και θα πρέπει να ληφθούν μέτρα για μεγαλύτερη αποφυγή ζημιάς για να μη βρεθεί συμμέτοχη η νέα Διοίκηση.

Οι εργάτες και τα στελέχη της ΛΑΡΚΟ στη συντριπτική τους πλειοψηφία είναι άνθρωποι πειθαρχημένοι συνειδητοποιημένοι στο σκοπό τους και έτοιμοι να εργαστούν σκληρά μόλις αρθούν τα εμπόδια που δημιούργησε η αλλοπρόσαλλη Διοίκηση από την προηγούμενη
  κυβέρνηση. Πρέπει άμεσα να επιστρέψουμε στο έργο μας και να κερδίσουμε γρήγορα το χαμένο χρόνο. Εμείς δεν ζητάμε τίποτα από την κυβέρνηση ,απλά ζητάμε μία πίστωση χρόνου για να αποδείξουμε ότι μπορούμε να επαναφέρουμε την εταιρία να σταθεί στα πόδια της και να γίνει κερδοφόρα.

Υ.Γ.: Ζητάμε από τον Υπουργό Οικονομικών οι κύριοι αυτοί που 4,5 χρόνια έφεραν την εταιρία σε μεγάλα αδιέξοδα να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη για να δούμε αν πραγματικά ήθελαν το καλό της εταιρίας ή εξυπηρετούσαν ξένα συμφέροντα σε βάρος του ελληνικού δημοσίου , των εργαζομένων αλλά και της ίδιας της εταιρίας.


                                                                                         ΔΑΚΕ ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑΣ






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους