Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2019

ΑΣΚΕΛ - Όλοι αποδείχτηκαν λύσεις ανάγκης και ο ένας πιο άσχετος από τον άλλον...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΑΣΚΕΛ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Συναδέλφισσες ,συνάδελφοι:

Σε προηγούμενη ανακοίνωση σας είχαμε επισημάνει  την κακή διαχείριση που γίνεται στην εταιρία. Η πλατεία Πολιτικών εδώ και πολύ καιρό έχει στερέψει από μετάλλευμα, οι φορτώσεις που γίνονται είναι άμεσες και με πολύ χαμηλή ποιότητα. Τι και αν άλλαξαν τρεις διευθύνοντες σύμβουλοι και τρεις διευθυντές στα μεταλλεία Ευβοίας και δύο επιθεωρητές μεταλλείων. Όλοι αποδείχτηκαν... 





λύσεις ανάγκης και ο ένας πιο άσχετος από τον άλλον. Κανείς δεν πήρε τόσο καιρό ένα πραγματικό μέτρο για την μείωση του κόστους και την αύξηση παραγωγής και ενώ η εταιρία είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση η διοίκηση προχώρησε στην μεγάλη συμφωνία με την TELF η οποία αποτελεί ταφόπλακα για όλους τους εργαζομένους  και για όλα τα μεταλλεία της εταιρίας και κατ επέκταση για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ.

Κύριοι της διοίκησης: 

Ποιος συναίνεσε  για αυτήν την συμφωνία; Η κυβέρνηση Σύριζα; Οι μέτοχοι; Το Δ.Σ. της εταιρίας; Σίγουρα κανείς αφού ενεργήσατε αυτόνομα και αυθαίρετα κλείνοντας σας όμως το μάτι όλοι οι παραπάνω. Η εταιρία οδηγείται στην χρεοκοπία και οι κατηγορούμενοι θα είστε εσείς.
Καταφέρατε να περάσετε το μήνυμα ότι η παραγωγή δεν μπορεί να στηριχτεί στα δικά της μεταλλεία και πώς να γίνει αυτό όταν το μεγαλύτερο μεταλλείο της εταιρίας διοικείται με το μεγαλύτερο ερασιτεχνισμό.
Η εκσκαφή της Κατσίκιζας έπρεπε να είχε τελειώσει και να είχε ξεκινήσει του Σουρτζίου όμως μέχρι σήμερα δεν έχετε κάνει τίποτα από τα δύο. Όταν τελειώσει ο Κούτος και το Βρυσάκι από πού θα δώσετε μετάλλευμα κυρία Χουντή και κύριε Αποστολίκα;  Ποίες νέες έρευνες έχουν γίνει για νέα κοιτάσματα; ΚΑΜΙΑ.

Πως διαχειρίζεστε τον μηχανοκίνητο εξοπλισμό; Έχετε στην διάθεση σας 7 χωματουργικά τα 4 δουλεύουν στον Κούτο και τα 3 κάθονται αφού δεν έχετε που να τα απασχολήσετε. Βέβαια όλα αυτά όταν υπάρχει πετρέλαιο γιατί σήμερα δουλεύουν μόνο 2.
Πόσους προωθητές υπάρχουν διαθέσιμοι σήμερα; ΚΑΝΕΝΑΣ. 

Ακινητοποιημένοι λόγο έλλειψης ανταλλακτικών και ενώ υπήρχε ένας και μοναδικός τον καταστρέψατε στην πρόσφατη πυρκαγιά αφού τον κάνατε ΤΑΧΙ.
Οι υπόλοιποι εργολάβοι πάνε τα μηχανήματα στην πυρκαγιά με πλατφόρμες ενώ η ΛΑΡΚΟ πρώτη φορά στα χρονικά στέλνει τον προωθητή πορεία. Αλήθεια ποιος έδωσε αυτή την εντολή να του πούμε συγχαρητήρια.
Βέβαια μάθαμε ότι αυξήσατε τους εργάτες στο μεταλλείο μιας και οι εργοδηγοί φτυαρίζουν εκρηκτικά. Μπράβο και συγχαρητήρια Κε Αποστολίκα. και εις ανώτερα να ξέρετε όμως ότι έρχεται και η σειρά σας.
Οι προμηθευτές της τοπικής αγοράς σταματούν να μας προμηθεύουν αφού είναι απλήρωτοι ακολουθώντας το παράδειγμα αυτών της έδρας. Και προσπαθώντας να μάθουν πότε θα πληρωθούν το λογιστήριο δεν μπορεί να δώσει απάντηση δίκαια βέβαια αφού η κεντρική διοίκηση δεν τους ενημερώνει. Και στο μικρότερο μπακάλικο της γειτονιάς αυτά δεν συμβαίνουν, δυστυχώς  σε τέτοιο βαθμό έχετε φέρει την εταιρία. Όλα αυτά την στιγμή που η τιμή νικελίου είναι στα 18500$ και η εταιρία δεν μπορεί να παράξει ούτε 1000tn. 
Αλήθεια κύριε Αποστολίκα εσείς έχετε λύσεις για όλα αυτά και πολλά αλλά (άλλωστε είναι τόσα πολλά) που ταλανίζουν το ΜΕΕ; Έχετε κάποιο σχέδιο;
Εκτός αν θεωρείτε λύση το τριετές σχέδιο ΚΑΡΤΟΥΝ που μας παρουσιάσετε.
Ένας γενικός διευθυντής μεταλλείων ούτε καν θα  παρουσίαζε ένα τέτοιο πρόγραμμα.
Αλήθεια στους μηχανικούς-μεταλλειολόγους του ΜΕΕ έχετε κάνει παρουσίαση;
Άλλο η σοβαρότητα και άλλο η σοβαροφάνεια. Το ΜΕΕ έχει ανάγκη από σοβαρές λύσεις και εάν δεν μπορείτε να τις δώσετε η λύση είναι μια. ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΤΕ.  

Υ.Γ.) Από πότε η διοικητική διευθύντρια (κα ΤΑΤΣΗ)  υπογράφει το ιατροφαρμακευτικό συμβόλαιο μόνη της χωρίς τις υπόγραφες των αντιπροσώπων των συμβαλλόμενων εργαζομένων;


Συναδελφικά:
ΑΣΚΕΛ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ.     


ΕΝΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ
ΕΤΑΙΡΙΑΣ ¨ΛΑΡΚΟ ΑΕ¨
ΜΕΤΑΛΛΕΙΑ ΕΥΒΟΙΑΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους