Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2019

Ανοιχτή επιστολή προς το Συνδικάτο Μετάλλου Νομού Φθιώτιδας...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΝΟΜΟΥ ΕΥΒΟΙΑΣ
Αριθμ. Απόφ. Πρωτοδικείου Χαλκίδας, 297/2001,
ΜΕΛΟΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΕΤΑΛΛΟΥ, ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΧΑΛΚΙΔΑΣ
τηλ. 6973311589, email: sindikatometallouevias@gmail.com
Αριθμ. Πρωτ. 342 Χαλκίδα 22/11/2019

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Στηρίζουμε το δίκαιο αγώνα σας για την προοπτική της ΛΑΡΚΟ, συμμετέχουμε στη σύσκεψη που διοργανώνετε στις 8 Δεκέμβρη και απευθύνουμε κάλεσμα στα μέλη μας αλλά και σε κάθε εργάτη και εργάτρια, σε κάθε λαϊκό άνθρωπο της πόλης και του χωριού να δώσει το παρόν.
Γιατί το ζήτημα της Υγείας και της Ασφάλειας στην εργασία μας αφορά όλους και όλες ανεξαιρέτως κλάδου και ειδικότητας.
Μας γεμίζει οργή και αγανάκτηση το γεγονός ότι δε σταματάμε να μετράμε νεκρούς συναδέλφους στα κάτεργα της εργοδοσίας... 






σε μία περίοδο που ξηλώνεται ό,τι έχει απομείνει από τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, που η περίθαλψη, το φάρμακο, οι παροχές υγείας θεωρούνται εμπόρευμα, που οι κανονισμοί για την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία που εμπνεύστηκαν τα μονοπώλια και εφαρμόζουν με υπερσύγχρονα «πρότυπα ποιότητας και ασφαλείας!!» ευδοκιμούν, παράλληλα με τα εργατικά εγκλήματα που συχνά τα χρεώνεται «η κακιά η ώρα» ή και το ίδιο το απρόσεκτό θύμα
 
Είναι ειρωνεία το γεγονός ότι από τη μία αποχαρακτηρίζονται μία σειρά από Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα και επαγγελματικοί κίνδυνοι, με αντίστοιχη εξίσωση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης προς τα πάνω στο όνομα της εξέλιξης της επιστήμης και της τεχνολογίας, τη στιγμή που στους τόπους δουλειάς δεν τηρούνται στοιχειώδη μέτρα για την προστασία της υγείας μας, της ανθρώπινης ζωής και της σωματικής μας ακεραιότητας. 

Η δε διοίκηση της ΛΑΡΚΟ δε διστάζει ακόμα και να επιτρέπει να τίθεται καθημερινά σε πολύ μεγάλο κίνδυνο η ίδια η ζωή όλου του προσωπικού της επιχείρησης, η υγεία των κατοίκων των περιοχών που δραστηριοποιείται, αφήνοντας τις εγκαταστάσεις χωρίς ούτε τις στοιχειώδεις συντηρήσεις προκειμένου να επιταχύνει τις διαδικασίες ιδιωτικοποίησης – εκποίησης της. Ταυτόχρονα, δουλεύει συνειδητά μία ασυντήρητη μονάδα στο φουλ, ώστε να μπορέσει να πάρει ό,τι ακόμα μπορεί τώρα που φαίνεται ότι οι τιμές του σιδηρονικελίου ανεβαίνουν στον ανταγωνισμό. 
 
Στηρίζουμε τον αγώνα σας και γιατί το ζήτημα του ορυκτού πλούτου της χώρας μας, η προοπτική του, είναι κάτι που μας αφορά όλους. Σχετίζεται με τις δυνατότητες για την ευημερία του λαού μας, μπορεί να εξασφαλίσει σημαντική πρώτη ύλη για τη βιομηχανία της χώρας μας, με την προϋπόθεση φυσικά ότι στα εργοστάσιά η παραγωγή θα οργανώνεται με γνώμονα τις λαϊκές ανάγκες.

Η δυνατότητα εκσυγχρονισμού της μονάδας, παραπέρα διεύρυνση των δυνατοτήτων της στην παραγωγή ανοξείδωτου χάλυβα για τη βιομηχανία, μπορεί να εξασφαλίσει: σταθερή δουλειά με δικαιώματα, ανθρώπινα ωράρια και Συλλογικές Συμβάσεις στο ύψος των αναγκών μας, να δώσει ανάσα, να αναπτύξει τις τοπικές κοινωνίες και να δώσει στη χώρα το συγκριτικό πλεονέκτημα της αυτονομίας. Ζήτημα πολύ σημαντικό ιδιαίτερα σήμερα που πυκνώνουν τα σύννεφα του πολέμου, εντείνονται οι εκβιασμοί προς το λαό μας για να δεχτεί να υποταχθεί στα σχέδια των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ με το φόβητρο της ανεπάρκειας να καλύψει μόνος του τις ανάγκες του.

Παίρνουμε μαζικά μέρος στη σύσκεψη του συνδικάτου σας!
8 Δεκέμβρη η καρδιά της εργατικής τάξης χτυπά στη Λάρυμνα
Πούλμαν θα αναχωρήσουν την Κυριακή 8 Δεκέμβρη στις 9π.μ. από το Βούρκο. 






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους