Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2019

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αρ. Πρωτ. -151- ΛΑΡΚΟ 29/12/2019

Προς:
  1. Κυβέρνηση
  2. Προηγούμενες Κυβερνήσεις
  3. Αστικά Κόμματα
Ευρεία Κοινοποίηση

ΘΕΜΑ: Με αφορμή την πρόθεση της κυβέρνησης να περιορίσει με νόμο τις διαδηλώσεις. Μια «συμβουλή- πρόταση» των εργαζομένων, προς όλες τις Κυβερνήσεις και τα αστικά κόμματα, «για το καλό της οικονομίας χώρας».

Κυρίες και κύριοι εκλεκτοί πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης.
Καταλαβαίνουμε ότι ο περιορισμός των διαδηλώσεων αποτελεί τον σταθερό και διαχρονικό «πόθο» των επιχειρηματικών ομίλων και εσείς, ως γνήσιοι πολιτικοί εκφραστές τους, έχετε την υποχρέωση να τον εκπληρώσετε, ειδάλλως «κινδυνεύετε» να μείνετε «άνεργοι». «Δυστυχώς» όμως για εσάς και τα συμφέροντα που υπερασπίζεστε, οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές οργανώσεις της χώρας μας δεν πρόκειται να ζητούν άδεια από τα αφεντικά και τις κυβερνήσεις τους για να διαδηλώνουν απέναντι τους.





 
Οι κυβερνήσεις της κ. Αχτσιόγλου χθες, του κ. Βρούτση σήμερα και οι διαχρονικά παλαιότερες, σπατάλησαν και σπαταλούν πολύ χαρτί και μελάνι για να νομοθετούν, επιδιώκοντας να μας βάλουν στο γύψο. Τσάμπα έξοδα όμως. Εκεί που γράφουμε οι εργαζόμενοι τους νόμους σας… δεν πιάνει μελάνι.

Ένα από τα 100τονταδες παραδείγματα για το λόγο του αληθές της τοποθετήσεως μας είναι ότι, παρά το απεργοκτόνο νόμο της κ. Αχτσιόγλου 50%+1, την ηλεκτρονική ψηφοφορία και την κατάργηση των ΣΣΕ του κ. Βρούτση κ.α, οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, έχοντας την συμπαράσταση 120 και πλέον φορέων, στις 25/01/2020 κατεβαίνουν, με 24ωρη απεργία, στην Αθήνα. Με μια φωνή θα διαδηλώσουν ενάντια στην παραπέρα ιδιωτικοποίηση -εκποίηση της ΛΑΡΚΟ, διεκδικώντας παράλληλα ΣΣΕ, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας, κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών.

Παρόμοια παραδείγματα είναι ο αγώνας των εργαζομένων στον ΟΤΕ για ΣΣΕ, η προετοιμασία σωματείων ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο που ετοιμάζετε, οι παρεμβάσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς κ.ο.κ

Αυτό το «ποτάμι» οργανωμένου και αποφασισμένου λάου ουδείς μπορεί να το σταματήσει με νόμους, πλαστικές ή ακόμη και μολύβδινες σφαίρες. Γι’ αυτό εντελώς καλοπροαίρετα, σας συμβουλεύουμε, αντί να διαπράττετε οικονομική και οικολογική καταστροφή για την παραγωγή χαρτιού και γράφοντας νόμους οι οποίοι από το εργατικό κίνημα μετατρέπονται σε κουρελόχαρτα. Αντί αυτού, σας προτείνουμε και αυτά τα χρήματα (των εργαζομένων), να τα δώσετε, όπως τόσα και τόσα, απευθείας στους επιχειρηματικούς ομίλους. Έτσι και αλλιώς, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο διακυβέρνησης, αυτούς υπερασπίζεται η πολιτική σας.

Το δε μελάνι που θα εξοικονομηθεί αν ακούσετε την συμβουλή μας, μπορείτε να το δώσετε σε αυτές τις «σουπιές», τα αστικά ΜΜΕ. Πλέον, η δικιά τους μελάνι δεν μπορεί να «θολώσει τα νερά» και να μην γίνετε αντιληπτή η αντεργατική πολιτική σας, δεν μπορεί να ενεργοποιήσει τον λεγόμενο «κοινωνικό αυτοματισμό». «Τα λουκέτα στα μαγαζιά», που εσείς προσπαθείτε να επιχειρηματολογήσετε με «κροκοδείλια δάκρυα» και τα αστικά ΜΜΕ προβάλουν ως «άλλοθι» για την κατάργηση των διαδηλώσεων, δεν πείθουν κανέναν.

Δεν πείθουν κανέναν γιατί πολύ άπλα, «λουκέτα» βρίσκονται σε κάθε εμπορικό δρόμο, μεγάλο ή μικρό, σε κάθε συνοικία της Αθήνας, άλλων πόλεων και χωριών. Βρίσκονται και εκεί που δεν υπάρχουν πορείες και διαδηλώσεις που όπως λέτε «χτυπούν την αγορά». 

Καταλαβαίνουμε την δύσκολη θέση σας. Πίσω από τον ανεπιτυχή επικοινωνιακό κουρνιαχτό της κυβέρνησης βρίσκεται η πάγια θέση των εργοδοτικών ενώσεων να παρέμβουν με φυσική παρουσία και άμεσα στη ζωή των εργατικών-συνδικαλιστικών οργανώσεων, στο δικαίωμα των εργαζομένων στη συνδικαλιστική δράση, στο δικαίωμα στην απεργία. Γι' αυτό και δεν προκαλεί έκπληξη η σιωπηρή στάση της πλειοψηφίας της ΓΣΕΕ. Μην βασίζεστε όμως σε αυτούς. Ούτε mini bas δεν συμπληρώνουν πανελλαδικά. Οι εργαζόμενοι τους έχουν γυρίσει την πλάτη αποκαλώντας τους «συνδικαλιστική μαφία».

Γι’ αυτό σας λέμε….. Μην χαλάτε τσάμπα άλλο χρήμα του λάου για να νομοθετείτε αντιλαϊκούς νόμους, που ο λαός τους κάνει κουρελόχαρτα. Δώστε….. και αυτά τα χρήματα….. απευθείας στο κεφάλαιο!!!

Θα σας προτείναμε να αλλάζατε το περιεχόμενο των νόμων και από αντεργατικούς να τους μετατρέπατε σε αντικαπιταλιστικούς, όμως λέγε - λέγε μας κάνατε «ρεαλιστές». Ποιο πολλές πιθανότητες υπάρχουν ο «διάολος να κάνει το Σταυρό του», παρά εσείς να νομοθετήσετε έστω και έναν αντικαπιταλιστικό νόμο.

Κυρίες και Κύριοι εκλεκτοί πολιτικοί εκπρόσωποι της άρχουσας τάξης.

Όπως καταλαβαίνετε, οι αγώνες δε μπαίνουν στο γύψο. Χωνέψτε πως οι εργαζόμενοι θα ματαιώσουν στην πράξη κάθε σκέψη και προσπάθεια που έχει στόχο να τους βάλει φίμωτρο και σε γυάλα. 

Καλή σας χρόνια. 





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους