Δευτέρα 23 Δεκεμβρίου 2019

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Να συσπειρωθούμε όλοι γύρω από το σωματείο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη θύελλα που έρχεται...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
Λάρυμνα : 23-12-2019

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

Αρ.Πρωτ.:  - 441-

somatiolarcosel@gmail.com               



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ



 Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι,



Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε το ΔΣ του Σωματείου μας με θέμα την Οργάνωση του Αγώνα , δηλ. το αποτέλεσμα της Γενικής μας Συνέλευσης .



 Είπαμε ότι οι αποφάσεις θα παρθούν από το συντονιστικό που θα γίνει στις 8/1/2020 στη Λάρυμνα και μέσα από εκεί να βγουν οι ημερομηνίες και για την κάθοδο προς την Αθήνα , αλλά και για την Ημερίδα.



Για μια ακόμα φορά διαπιστώνουμε ότι μετά από ακόμα ένα Δ.Σ. του Σωματείου οι συν/λφοί μας του ΕΑΜ προσπαθούν μέσω του συνδυασμού τους , δηλ. της παράταξής τους να υποκαταστήσουν το Σωματείο. 







Η τακτική αυτή δεν είναι σωστή . Από τη στιγμή που θέλουν ενότητα και αλληλεγγύη , δεν πρέπει να τρέχουν οι ίδιοι πριν από το θεσμό του Σωματείου , γιατί είναι η πολλοστή φορά που το κάνουν.



Εμείς είπαμε ότι δεν θα διαφωνήσουμε σε καμία ημερομηνία γιατί ζητάμε την ενότητα των σωματείων ,  την ενότητα  του σωματείου μας και να υπάρχει επιτυχία στις κινητοποιήσεις που θα γίνουν το 2020.



 Καλό θα είναι από δω και στο εξής να αφήσουμε όλοι μας το κομματικό και παραταξιακό ταπεραμέντο που μας διακρίνει να γίνουμε ένα με τους εργαζόμενους και να παλέψουμε για να μην ιδιωτικοποιηθεί η εταιρία και να παραμείνει ανοιχτή  για το κοινό συμφέρον.



 Όλοι είμαστε εργάτες της ΛΑΡΚΟ. Θα πρέπει χωρίς να γίνουν αποκλεισμοί σε κανέναν και από κανέναν , να συσπειρώσουμε τον κόσμο  γιατί το 2020 θα είναι η πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία της εταιρίας.





  Συναδέλφισσες Συνάδελφοι,



 Γι’  αυτά που ακούγονται για τον διαχωρισμό ανάμεσα σε νέους και παλιούς εργαζόμενους κλπ., θα πρέπει να γνωρίζετε ότι η εκκαθάριση δεν ξεχωρίζει κανέναν.

Ούτε νέο ούτε παλιό.

Να γνωρίζετε ότι ο ιδιώτης ή η ιδιωτικοποίηση αν πετύχει ή γίνει ποτέ ,δεν εξετάζει ούτε νέο ούτε παλιό , έχει δικούς του νόμους και ιδέες .



Γι’ αυτό λοιπόν κάνουμε έκκληση σε μέλη και μη μέλη του σωματείου να είμαστε προσεκτικοί , να συσπειρωθούμε γύρω από το σωματείο για να αντιμετωπίσουμε αυτή τη θύελλα που έρχεται.

Δεν είναι καλό να βγαίνουν προς τα έξω τέτοια ακούσματα από εργαζόμενους.



Αν ακόμα και σήμερα σε μια τέτοια κατάσταση που βρισκόμαστε δεν καταλάβουμε την ευθύνη που έχουμε απέναντι σε εμάς , στις οικογένειές μας και στο κοινωνικό σύνολο του τόπου μας , τότε θα πρέπει να γνωρίζετε ότι όλοι θα έχουμε συναινέσει ώστε η ΛΑΡΚΟ να κλείσει ή να ιδιωτικοποιηθεί με κανόνες που βγαίνουν μέσα από λανθασμένες πολιτικές διαχρονικά για τους εργάτες και για το κοινωνικό σύνολο όλων των Ελλήνων.



 Δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός ούτε αυτές τις μέρες εδώ που είναι γιορτινές και οικογενειακές .

 Δυστυχώς για εμάς φαίνεται να είναι οι πιο δύσκολες μέρες που περνάμε και θα περάσουμε.



 Σ αυτές τις γιορτές κάντε όλοι μία σκέψη χωρίς να βγαίνει από το νου κανενός η λέξη που λέγεται ΛΑΡΚΟ.



Οι γιορτές θα περάσουν γρήγορα .

Αυτό όμως που έρχεται θα είναι πολύ δύσκολο για μας.



Σ΄ αυτό τον αγώνα που ξεκινάει δεν πρέπει να λείψει κανείς.

Πρέπει να γίνουμε όλοι μια γροθιά και να μπούμε γερά στον αγώνα μαζί με τα αδελφά σωματεία χωρίς γκρίνιες , χωρίς κομματισμούς, αλλά με σύμπνοια , λογική και αποφασιστικότητα.





                                     ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


           Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο Γ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


           Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ                 Γ. ΚΑΖΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους