Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2020

ΛΑΡΚΟ - Η ΠΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΜΕΤΑΛΛΟ


Η βιομηχανική ανάπτυξη της Ελλάδος τα τελευταία 55 χρόνια είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την ιστορία της ΛΑΡΚΟ. Είναι μια ιστορική βιομηχανία που κυριάρχησε και συνεχίζει να έχει βαρύ­νουσα σημασία στο επιχειρείν της πατρίδας μας, αποτελώντας μια από της σημαντικότερες παραγωγικές μονάδες της χώρας μας.

Ο ορυκτός πλούτος γενικότερα με ναυαρχίδα την ΛΑΡΚΟ στη­ρίζει μεγάλο μέρος της βαριάς βιομηχανίας της Ελλάδας και ως τομέας ανάπτυξης έχει διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην ανα­πτυξιακή της πορεία.

Κυρίαρχη η ΛΑΡΚΟ μεταξύ των μεταλλευτικών και μεταλλουργι­κών βιομηχανιών στηρίχθηκε στην αξιοποίηση των μεταλλευμά­των που βρίσκονται στη χώρα μας... 







και εφαρμόζοντας πρωτοπόρες τεχνολογικές μεθόδους, που αναπτύχθηκαν από επιστήμονες της πατρίδας μας, εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες καθε­τοποιημένες βιομηχανίες παραγωγής σιδηρονικελίου παγκόσμια.

Εχοντας μια πορεία, όχι πάντα εύκολη, χρειάστηκε πολλές φο­ρές να δώσει μάχες επιβίωσης, όμως ποτέ δεν εγκατέλειψε την προσπάθεια για συνεχή ανάπτυξη και προσφορά στον τόπο μας. Με καίριες αποφάσεις μπορεί να πρωταγωνιστήσει για πολ­λά ακόμη χρόνια στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου της πα­τρίδας μας και να συνεχίσει συνεισφέρει τα μέγιστα στην οικονο­μία της χώρας μας.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους