Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ!


H Κυβέρνηση της ΝΔ πιστή στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική έχει εδώ και καιρό στοχοποιήσει τη ΛΑΡΚΟ. Ονομάζει «εξυγίανση» και «εκκαθάριση» της βιομηχανίας τις μνημονιακές δεσμεύσεις για ιδιωτικοποίηση και τριχοτόμηση της ΛΑΡΚΟ, την τμηματοποίησή της και την πώληση σε ιδιώτες. Αυτό άλλωστε, εξυπηρετούσε και το πέρασμά της στο ΤΑΙΠΕΔ.  Χρησιμοποιώντας ως επιχειρήματα τα χρέη, τους ρύπους και την περιβαλλοντική μόλυνση, διαλύουν ό,τι έχει απομείνει από τον πρωτογενή τομέα. Και πάντα, στην κατεύθυνση του ξεπουλήματος... 





των πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας στα ξένα αφεντικά, και της ακόμα μεγαλύτερης υποταγής των εργαζομένων.

Αυτό ονομάζουν «υγιή ανταγωνισμό» και «ανάπτυξη». Μόνο που η «ανάπτυξή» τους είναι βουτηγμένη στο αίμα και τον ιδρώτα των εργαζομένων. Σε μια περίοδο που οι κατακτήσεις του εργατικού κινήματος βρίσκονται στο στόχαστρο, η ΛΑΡΚΟ δείχνει το δρόμο στο κεφάλαιο. Εργατικά ατυχήματα, καρκίνος, υποτυπώδη μέτρα ασφαλείας, μαύρη εργασία, εργοδοτική ασυδοσία και τρομοκρατία, εκδικητικές απολύσεις και εργολαβίες με μισθούς πείνας είναι η καθημερινότητα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Τώρα, οι εργαζόμενοι είναι αντιμέτωποι με το λουκέτο και την ανεργία


Η νέα τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση βάζει ταφόπλακα στα δικαιώματα των εργαζόμενων και ταυτόχρονα οριοθετεί το δρόμο για το ξεπούλημα ή το κλείσιμο. Η κυβέρνηση δίνει στον εαυτός της και τους «μνηστήρες» χρόνο για να προετοιμαστούν καλύτερα οι τελικές κινήσεις. Ενώ από την άλλη οι μεγάλες μειώσεις μισθών και η κατάργηση των επιδομάτων αποτελούν ευθύ αντεργατικό χτύπημα. 


Ο αγώνας στη ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας ολόκληρης της εργατικής τάξης


Μόνος δρόμος, ο δρόμος του αγώνα. Αυτός που έχουν επιλέξει να διαβούν οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Αγώνας ενάντια στο κεφάλαιο και τους υπηρέτες του, ενάντια σε αυτούς που δεν δίνουν δεκάρα για τη ζωή και το μέλλον των εργαζομένων. Αγώνας για να μη χαθεί καμία θέση εργασίας και κανένα εργασιακό δικαίωμα. Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλειά και στη ζωή. Αυτό πρέπει να είναι το μέλημα κάθε εργαζόμενου και όχι τα διάφορα πλάνα διαχείρισης. Ας μην πέσουμε στην παγίδα της  εργασιακής ειρήνης και της συνδιαχείρισης. 


Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ πρέπει να δυναμώσει. Το πρόσφατο 2ήμερο απεργιακών κινητοποιήσεων Τρίτη 11/2 και Τετάρτη 12/2 ήταν μια σημαντική μαζική απάντηση στους κυβερνητικούς σχεδιασμούς. Ο αγώνας πρέπει να συνεχίσει πιο μαζικά, πιο αποφασιστικά. Ο αγώνας των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ είναι αγώνας όλων μας και πρέπει να έχει τη στήριξη ολόκληρης της εργατικής τάξης.   

Με όπλο την απεργία, τη διαδήλωση και τις συλλογικές διαδικασίες. Στο δρόμο της πάλης ενάντια στην κυβερνητική πολιτική και την εργοδοσία. Ενάντια στη τρομοκρατία και την ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων. Για την υπεράσπιση της δουλειάς και των αξιοπρεπών όρων ζωής. Η στήριξη του αγώνα της ΛΑΡΚΟ είναι επιτακτική ανάγκη.



-ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

-OΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

-ΚΑΜΙΑ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΧΑΜΕΝΗ        

-ΜΕΤΡΑ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

                                 Ταξική Πορεία


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους