Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

Δελτίο τύπου του συνδικάτου μετάλλου νομού Φθιώτιδας

Αρ.Πρωτ.-12- ΛΑΡΚΟ 20/02/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Το συνδικάτο μας απευθύνει θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό σε όλα τα σωματεία, τα εργατικά κέντρα, την Εργατική Τάξη, τους λαϊκούς φορείς, που στις 18 Φλεβάρη απέργησαν ενάντια στον αντιασφαλιστικό νόμο Κατρούγκαλου – Βρούτση. Χαιρετίζουμε ιδιαίτερα τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση στη Χαλκίδα που κεντρικό θέμα, μαζί με τον αντιασφαλιστικό νόμο, είχε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ. Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους σε εργολάβο, αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές και εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ στη Βόρεια Ελλάδα όπου στις 19 Φλεβάρη πραγματοποίησαν δυναμικές κινητοποιήσεις ενάντια στην εκκαθάριση και την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ και απαιτούν τα δεδουλευμένα τους.

Η τροπολογία έκτρωμα της Νέας Δημοκρατίας άρχισε να αποδίδει τα ανιετεργατικά - αντιλαϊκά αποτελέσματα, πριν ακόμα εφαρμοστεί. Επί της ουσίας η Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ, αντάμα με την κυβέρνηση πραγματοποιεί ΛΟΚ ΑΟΥΤ.







Οι εργαζόμενοι στην δουλεμπορική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ είναι για ακόμα μία φορά απλήρωτοι και σήμερα στις 12:00 το μεσημέρι θα πραγματοποιήσουν διαμαρτυρία μπροστά στα γραφεία της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα. Μαζί τους θα είναι και οι μικροί εργολάβοι - αυτοαπασχολούμενοι που είναι και αυτοί για μήνες απλήρωτοι. Στη Βόρεια Ελλάδα ο εργολάβος σταμάτησε και ήδη απέλυσε 27 από τους 70 εργαζόμενους,  ενώ άλλες 80 οικογένειες αυτοαπασχολούμενων αυτοκινητιστών έχουν μείνει και αυτοί χωρίς εργασία διεκδικώντας όλοι μαζί τα δεδουλευμένα, τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ που κλείνει με την εκκαθάριση και την εκποίηση σε κομμάτια. Στα μεταλλεία της Εύβοιας επίσης ο εργολάβος έκοψε τις εργασίες και οι εργαζόμενοι είναι σε απόγνωση.

Προ των πυλών είναι γενικευμένες απολύσεις και χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, γι αυτό τα μάτια μας δεκατέσσερα. Επαγρύπνηση. Θα προσπαθήσουν να σπείρουν διχόνοια, να διασπάσουν σε παλιούς και νέους εργαζόμενους, σε εργολαβικούς  και μόνιμους, σε εργαζομένους σε σκληρές συνθήκες και σε εργαζόμενους στις διοικητικές υπηρεσίες. Οι γενικές μας συνελεύσεις, οι συλλογικές αποφάσεις και δράσεις, η αλληλεγγύη είναι τα όπλα μας. 
Εκ των πραγμάτων αν η ΛΑΡΚΟ δεν χρηματοδοτηθεί άμεσα, το «εν λειτουργία» θα είναι ένας τίτλος και τίποτα παραπάνω. Η κυβέρνηση με διάφορους μηχανισμούς προσπαθεί να μας πείσει να διαλέξουμε μεταξύ εκκαθάρισης και σταδιακής σαλαμοποιημένης εκτόπισης των οικογενειών μας ή το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ μία και έξω.

Τους απαντάμε με μία φωνή : δεν θα λυγίσουμε στα τρομοκρατικά στημένα και μεθοδευμένα διλήμματα.

Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες, την έχουμε δημιουργήσει με τον ιδρώτα μας, την έχουμε πληρώσει με το αίμα μας. Είναι βιώσιμη, δεν χρωστά ούτε ένα ευρώ σε ΔΕΗ και κράτος. Έχει τεράστιες τεκμηριωμένες δυνατότητες ανάπτυξης που αν υλοποιηθούν θα ανοίξουν χιλιάδες θέσεις εργασίας και θα φέρουν δις ευρώ στα κρατικά ταμεία. Οι εργαζόμενοι είμαστε κακοπληρωμένοι, πολύ κακοπληρωμένοι, σε σκληρές, ανθυγιεινές και επικίνδυνες συνθήκες. Έχουμε υποστεί κλοπή με ευθύνη και κατεύθυνση όλων των κυβερνήσεων μέσα από την καταπάτηση της εργατικής νομοθεσίας. Η Κυβέρνηση κλείνει την ΛΑΡΚΟ όχι για δεν είναι βιώσιμη όπως ψευδός επικαλείται. Την κλείνει σε συνεργασία με την ΕΕ για να εξυπηρετήσει μεγάλα ανταγωνιστικά προς την ΛΑΡΚΟ μονοπώλια.

Δεν θα κάνουμε πίσω. 

Καλούμε τα αδέρφια μας στη Βόρεια Ελλάδα σε συντονισμό, να σχεδιάσουμε την υλοποίηση μεγαλύτερων ακόμα αγώνων. Η αλήθεια γα την ΛΑΡΚΟ, το πλιάτσικο της κυβέρνησης, θα μαθευτεί σε όλοι την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Απαιτούμε:
  • Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο που ψήφισε η κυβέρνηση στη Βουλή και κλείνει την ΛΑΡΚΟ. Οδηγεί στην ανεργία και την εξαθλίωση τους εργαζόμενους, οδηγεί στο μαρασμό  τις περιοχές μας
  • Να καταβληθούν όλα τα δεδουλευμένα στους εργαζόμενους των εργολαβιών και στους μικροεργολάβους – αυτοαπασχολούμενους σε όλα τα εργοτάξια της ΛΑΡΚΟ.
  • Να διαγραφούν τα χρέη της ΛΑΡΚΟ. Δεν τα δημιούργησαν οι εργαζόμενοι. Η εργαζόμενοι παράγουν πλούτο. Τα χρέη κάλπικα, είναι οι συνειδητές πολιτικές των εκάστοτε κυβερνήσεων.
  • Κρατική χρηματοδότηση και με σχεδιασμό, ευθύνη και έλεγχο από το ίδιο στο κράτος η ΛΑΡΚΟ να υλοποιήσει πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και παραπέρα ανάπτυξης μέσα από την κατασκευή παραγωγής ανοξείδωτου χάλυβα,  παραγωγής κοβαλτίου και αξιοποίησης όλων των υποπροϊόντων.
  • Άμεσα μέτρα υγιεινής και Ασφάλειας. Δεν δεχόμαστε να είμαστε αναλώσιμα υλικά.
  • Υπογραφή της συμφωνημένης Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατάργηση του σκλαβοπάζαρο των εργολαβιών. Διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των κεκτημένων μας. Δεν δεχόμαστε ούτε ένα σεντς περικοπής στο  καθημερινά σκληρά, με αίμα και ιδρώτα βγαλμένο, μεροκάματό μας.


Ο αγώνας συνεχίζεται. Όλοι οι εργαζόμενοι μαζί θα τα καταφέρουμε. Θα νικήσουμε.



Το Διοικητικό Συμβούλιο





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους