Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ
ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84
ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437
ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164
somatiolarcosel@gmail.com
Αρ. Πρωτ.: - 52ΛΑΡΥΜΝΑ: 24-02-2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΩΝ ΜΕΛΩΝ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27-02-2020
ΣΤΟΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟ ΙΛΙΟΝ ΩΡΑ 09:00-12:00

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Την προηγούμενη εβδομάδα αντιπροσωπείες των σωματείων βρεθήκαμε στην Αθήνα με το δικηγορικό γραφείο το οποίο θα μας εκπροσωπήσει στην διαδικασία της προσβολής κατά της τροπολογίας (απόφασης) που πήρε η κυβέρνηση για τη ΛΑΡΚΟ.
Εξετάσαμε όλα τα ενδεχόμενα και είπαμε όλους τους προβληματισμούς μας στον νομικό βλέποντας ότι υπάρχουν σημεία αντισυνταγματικότητας ως προς το νόμο γιατί αυτή η τροπολογία είναι Αρμαγεδώνας για όλους τους εργαζόμενους.
Μετά από αυτή την απόφαση και στις δύσκολες μέρες που διανύουμε αποφασίσαμε όλα τα σωματεία...
 





στις 27/02/20 να πάμε σε ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ για να ενημερωθείτε όλοι για τις εξελίξεις που θα ακολουθήσουν.
Η ΓΣ θα είναι ενημερωτική , θα πρέπει να είστε όλοι παρόντες για να μην αυτοσχεδιάζει κανείς και να μη λέει ότι καταλαβαίνει.

Θα πρέπει να γνωρίζετε πως αύριο Τρίτη 25/02 κατατίθεται στο ΣΤΕ η προσβολή- προσφυγή που αναφέρουμε πιο πάνω και η απόφαση των σωματείων είναι ότι όσοι εργαζόμενοι μπορούν θα πρέπει να είναι παρόντες στη διαδικασία αυτή για να φαίνεται η αντίθεσή μας ως προς την τροπολογία έκτρωμα που ψήφισε η κυβέρνηση.
Αναφέρουμε ότι δεν θα υπάρχει στάση εργασίας γιατί πολλά λέγονται , απλά η συμμετοχή των εργαζομένων θα είναι από μόνη της οικειοθελής για να δείξουμε για μια πολλοστή φορά ακόμα ότι όλοι οι εργαζόμενοι είμαστε μαζί.
Αυτή την απόφαση πήραμε όλα μαζί τα σωματεία προχτές παρουσία του δικηγόρου .

Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι ,

Οι μέρες που διανύουμε είναι πάρα πολύ δύσκολες . Επειδή έχει δημιουργηθεί σύγχυση με τις πληρωμές των συναδέλφων που έχουν άμεση σχέση με τη ΛΑΡΚΟ (μηχανημάτων , φορτηγών , Τεχνοστύλ και η δική μας πληρωμή) να γνωρίζει η Διοίκηση ότι δεν είναι μόνοι τους οι συνάδελφοι αυτοί , θα είμαστε κι εμείς παρόντες στο δίκαιο αγώνα για να δοθούν οι ληξιπρόθεσμες οφειλές τους και αν αυτό δεν γίνει σε εύλογο χρονικό διάστημα θα υπάρχει αντίδραση κι από το σωματείο γιατί όλοι ζούμε και εργαζόμαστε μέσα από την εταιρία αυτή στην οποία είμαστε μέλη των τοπικών κοινωνιών και των υποχρεώσεων που έχει ο καθένας μας και να σεβαστεί και η πολιτική ηγεσία αλλά και η Διοίκηση ότι σε αυτή την εταιρία δουλεύουν άνθρωποι και όχι δούλοι.

Αν μετά από την τροπολογία έκτρωμα που κατέθεσαν η πολιτική ηγεσία θέλουν αυτή η εταιρία να παραμείνει ανοιχτή , θα πρέπει να ξεμπλοκάρουν τα χρήματα από το ΛΑΓΗΕ και τη διακοψιμότητα για να πληρωθούν όλες οι ληξιπρόθεσμες οφειλές στους συν/λφους ιδιώτες μηχανημάτων , φορτηγών και όχι μόνο, γιατί αυτά τα χρήματα θα είναι μία ανάσα για να συνεχίσει η εταιρία τη λειτουργία της.

Μέσω αυτής της ανακοίνωσης λέμε στο Υπουργείο Οικονομικών να δει πραγματικά τις αγωνίες των εργαζομένων και στην κατάσταση την οποία έχουμε έρθει και να ξεμπλοκάρει τη διαδικασία των χρημάτων αυτών.

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι,

Χαιρετίζουμε όλες τις αγωνιστικές κινητοποιήσεις δείχνοντας την ενότητα και τη σύμπνοια που υπάρχουν ανάμεσα στους εργαζόμενους , σας καλούμε να είστε σε αγωνιστική ετοιμότητα γιατί οι μέρες που θα έρθουν θα είναι δύσκολες και θα πρέπει να είμαστε όλοι σε ετοιμότητα και συσπείρωση γύρω από το σωματείο κι ας υπάρχουν φωνές οι οποίες σιγά σιγά θα καταλάβουν ότι πρέπει να είμαστε όλοι μαζί χωρίς πολιτικές σκοπιμότητες αλλά να είμαστε μαζί στο δρόμο του αγώνα , της ενότητας της πάλης και της αλληλεγγύης.
Να γνωρίζετε όλοι σας ότι θα πρέπει ότι συμβαίνει , ότι λέγεται , ότι ακούγεται, να γνωστοποιείται στο σωματείο γιατί με σωματείο ισχυρό θα μπορούμε να βγούμε από το αδιέξοδο στο οποίο έχουμε επέλθει.

Αυτά βέβαια θα ειπωθούν και στη συνέλευση στις 27 Φλεβάρη , όπως σας λέμε και πάλι , ότι όποιος από σας μπορεί και θέλει πραγματικά να παραβρεθεί αύριο στο ΣΤΕ.

Στις αποφάσεις που θα παρθούν από δω και πέρα θα πρέπει να υπάρχει νηφαλιότητα για να μπορούμε να πατάμε πάνω σε νομικά ζητήματα .

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 27 ΦΛΕΒΑΡΗ

                                        ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

      Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ           Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

                 Α. ΚΟΡΕΤΖΕΛΟΣ           Γ. ΚΑΖΑΣ





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους