Πέμπτη 12 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - Απαιτούμε την απόσυρση του νόμου που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ...


Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
Αρ. Πρωτ. -23-   ΛΑΡΚΟ 11/3/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες και Συνάδελφοι

Την Τρίτη 10 Μαρτίου 2020 πραγματοποιήθηκε συνάντηση των Σωματείων που δραστηριοποιούνται στη  ΛΑΡΚΟ με τον ειδικό εκκαθαριστή διαχειριστή, ο οποίος μας είπε τα εξής:

«Δεν μπορώ σήμερα να σας δώσω συγκεκριμένα το τι θα χάσει ο κάθε εργαζόμενος, αλλά θα σας πω σίγουρα για τις γενικές κατευθύνσεις που θα εφαρμόσουν.
Οι διατάξεις του νόμου θα εφαρμοστούν κατά γράμμα, δεν υπάρχει περίπτωση από την πλευρά μας να μην τον εφαρμόσουμε. Θα χάσετε όλοι οι εργαζόμενοι, δεν θα υπάρχει εργαζόμενος που δεν θα συνεισφέρει.






Ό,τι προβλέπεται από το νόμο σε δώρα, επιδόματα, θα κοπούν σε όλους. Από εκεί και πέρα οι περικοπές που θα γίνουν στο μηνιαίο μισθό θα είναι μικρότερες  στους εργαζόμενους της παραγωγής και όσο απομακρύνονται από αυτή, όλο και μεγαλύτερες. Οι διοικητικές υπηρεσίες θα υποστούν τις μεγαλύτερες περικοπές.

Με βάση το νόμο δεν δικαιούστε αποζημίωση. Προσπαθούμε να δημιουργήσουμε ένα ταμείο που θα μπούνε κάποια χρήματα, αλλά δεν είναι σίγουρο ότι θα το κάνουμε.

Με βάση το νόμο, εργαζόμενος που συνταξιοδοτήθηκε 20 Φλεβάρη από τη ΛΑΡΚΟ και έχει πάρει στα χέρια του μία δόση, οι δόσεις που απομένουν από τις 28 Φλεβάρη και μετά δεν είμαστε υπόχρεοι να τις δώσουμε, θα μπει στη λίστα πιστωτών.

Εμείς δεν είμαστε εργοδότες, ούτε θα κάνουμε επένδυση στο εργοστάσιο, θα κάνουμε μία διαχείριση και θα προσπαθήσουμε να την κρατήσουμε σε λειτουργία με μπαλώματα. ‘Όλα όσα χρωστάει η ΛΑΡΚΟ από τις 28 Φλεβάρη και πίσω θα μπουν σε λίστα πιστωτών, στην οποία μάλιστα το δημόσιο έχει προτεραιότητα  στην εξόφληση».

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η προσπάθειά της Κυβέρνησης να δημιουργήσει διάσπαση μεταξύ εργαζομένων δεν θα περάσει.

Δεν δεχόμαστε καμία περικοπή σε κανέναν εργαζόμενο. Απαιτούμε να αμειβόμαστε με βάση αυτά που γνωρίζαμε μέχρι σήμερα. Δεν δεχόμαστε την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ που τρώει το μόχθο των εργαζομένων αλλά και των μικρών αυτοαπασχολούμενων εργολάβων.

Απαιτούμε την απόσυρση του νόμου που κλείνει τη ΛΑΡΚΟ και πετά τους εργαζόμενους και όλους αυτούς που την κράτησαν με τον ιδρώτα τους και την εργασία τους ανοιχτή τόσα χρόνια σαν στημένες λεμονόκουπες.

Τα παπαγαλάκια της κυβέρνησης που λένε ότι «ο ιδιώτης θα διασφαλίσει τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ» είναι φύκια για μεταξωτές κορδέλες. Ο νόμος αυτός σταμάτα τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ, πριν ακόμα αυτήν εκποιηθεί.

  • Οι συνάδελφοι στην εργολαβία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ είναι απλήρωτοι. Αύριο θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση και θα κλιμακώσουν με αποφάσεις που θα πάρουν μέσα από τη Γενική τους Συνέλευση.
  • Οι αυτοαπασχολούμενοι μικροεργολάβοι μηχανημάτων σε ΛΑΡΚΟ και μεταλλεία  Αϊ- Γιάννη από αύριο κατεβαίνουν σε απεργία διαρκείας, ανταμώνοντας με τους αυτοαπασχολούμενους αυτοκινητιστές της Βόρειας Ελλάδας και διεκδικώντας όλοι μαζί το μόχθο τους.
  • Την Τρίτη ή Τετάρτη που θα ξέρουμε συγκεκριμένα και τη λυπητερή που θα ανακοινώσει ο διαχειριστής στους εργαζόμενους, να είμαστε έτοιμοι για μαζικές γενικές συνελεύσεις και ανάλογες αποφάσεις.

Ο μόνος δρόμος που μπορεί να σταματήσει την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ και τα μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί, είναι ο δρόμος του αγώνα. Είναι το άνοιγμα του αγώνα έξω από τα συρματοπλέγματα του εργοστασίου, έξω από την περιοχή μας. Σε αυτό το δρόμο το συνδικάτο μας ήδη έχει πάρει πρωτοβουλίες και δέχεται μεγάλη αλληλεγγύη από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα που πραγματοποιούν οι αυτοαπασχολούμενοι μηχανημάτων, είμαστε δίπλα τους, μαζί τους. Θα κάνουμε ότι περνά από το χέρι μας για το συντονισμό όλων των ανθρώπων που έχουν μοχθήσει για το εργοστάσιο και τη λειτουργία της ΛΑΡΚΟ. 

Το Σάββατο στις 12 το μεσημέρι στην πύλη του εργοστασίου της Λάρυμνας, αντιπροσωπείες Σωματείων και εργαζόμενοι από την Αθήνα θα έρθουμε με λεωφορεία για να εκφράσουν την έμπρακτη αλληλεγγύη στον αγώνα που ανοίξαμε το προηγούμενο διάστημα και ετοιμαζόμαστε, όλοι μαζί, για κλιμάκωση. Σας καλούμε να τους υποδεχθούμε μαζικά και αγωνιστικά όλοι μαζί να βροντοφωνάζουμε κάτω χέρια από τη Λαρκο.

Η αλληλεγγύη είναι το όπλο μας.

Με ενότητα, αποφασιστικότητα και ατσάλινο πείσμα, με την πεποίθηση  όλοι για έναν και ένας για όλους να κυριαρχεί, συνεχίζουμε. Στο τέλος Εμείς θα είμαστε οι νικητές.



ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους