Τρίτη 10 Μαρτίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

Αρ. Πρωτ. -21- ΛΑΡΥΜΝΑ 10/03/2020



Προς: 

  1. Ειδικό διαχειριστή της Γ.Μ.Μ.Α.Ε. ΛΑΡΚΟ
  2. Διεύθυνση Σ.Ε.Λ.
  3. ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ Ε.Π.Ε.



Ευρεία κοινοποίηση



Κύριοι


Οι εργαζόμενοι που καλύπτουν μέσω της εργολαβικής εταιρείας ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ ΕΠΕ, πάγιες και διαρκείς ανάγκες συντήρησης της ΛΑΡΚΟ στο εργοστάσιο στη Λάρυμνα εδώ και πάνω από 2 χρόνια βιώνουν συστηματικά, κάθε μήνα, την καθυστέρηση της μισθοδοσίας.



Αυτή είναι η κατάσταση τους έχει οδηγήσει σε απόγνωση, έχουν οδηγηθεί σε οικονομική καταστροφή. Αυτή η κατάσταση είναι κύριος παράγοντας της ψυχολογίας τους στην εργασία, γέννα εργατικά ατυχήματα.



Αυτή τη στιγμή οι εργαζόμενοι... 







έχουν να λάβουν το 50% της προκαταβολής τους ως υπόλοιπο ποσό που θα έπρεπε να είχε καταβληθεί από τις 26 του Φλεβάρη και τη Δευτέρα 16 Μαρτίου περιμένουν να λάβουν την εξόφληση της μισθοδοσίας του μήνα Φλεβάρη.



Σας υπενθυμίζουμε ότι και το 50% της προκαταβολής που λάβανε, το λάβανε με καθυστέρηση μίας εβδομάδας.



Καθημερινά, όλοι μας, ακούμε πληροφορίες ότι «όλοι όσοι έχουν εργολαβική σχέση με την εταιρεία ΛΑΡΚΟ, αλλά και το μόνιμο προσωπικό της, θα πληρώνονται κανονικά στην ώρα τους».



Καθημερινά όλοι μας, ακούμε πληροφορίες, διαβάζουμε δημοσιεύματα ότι «η ΛΑΡΚΟ ήδη χρηματοδοτήθηκε με 10 εκατομμύρια ευρώ».



Κάτω από αυτές τις συνθήκες, όπου την ψυχολογία των εργαζόμενων μπορεί να την καταλάβει ο οποιοσδήποτε, στελέχη της ΛΑΡΚΟ τους πιέζουν εκβιαστικά ότι, «αν δεν κάτσουν υπερωρία θα τιμωρηθούν με αργίες, μεταθέσεις, ακόμη και με την απόλυση».



Έχοντας σίγουρο από την πλευρά μας ότι αυτή η τακτική εκβιασμού δεν είναι γέννημα των στελεχών αλλά κατεύθυνση της Κυβέρνησης, σας καλούμε:



  • Να μεριμνήσετε άμεσα, σήμερα κιόλας για την εξόφληση της προκαταβολής των εργαζομένων αλλά και στις 16 του μήνα οι εργαζόμενοι να λάβουν, όπως είναι συμφωνημένο την εξόφληση όλου του μήνα Φλεβάρη.
  • Nα σταματήσετε τους εκβιασμούς και να έχετε στο μυαλό σας ότι σε αυτή τη βαριά βιομηχανία είναι δεκάδες οι νεκροί από εργατικά ατυχήματα. Oτιδήποτε προκύψει θα είστε υπεύθυνοι.
  • Nα διώξετε την εργολαβική εταιρεία ΤΕΧΝΟΣΤΥΛ και όλους τους εργαζόμενους που εργάζονται σήμερα σε αυτή, να τους απορρόφησετε με σύμβαση αορίστου χρόνου απευθείας στη ΛΑΡΚΟ. Άλλωστε τεκμηριωμένα για τη ΛΑΡΚΟ το κόστος ανά εργαζόμενο θα είναι μικρότερο.



Οι εργαζόμενοι σήμερα το πρωί 10/03/2020, πραγματοποίησαν γενική συνέλευση στην πύλη του εργοστασίου και αποφάσισαν ομόφωνα τα εξής όπου σας τα κοινοποιούμε:



  • Εάν μέχρι την Τετάρτη 11/03/2020 το απόγευμα δεν καταβληθεί το υπόλοιπο της προκαταβολής τους, τότε την Πέμπτη 12/03/2020 θα πραγματοποιήσουν δίωρη στάση εργασίας από τις 12.00 το μεσημέρι έως τις 14.00, νέα γενική συνέλευση και θα καθορίσουν τη στάση τους.
  • Παράλληλα εάν ξαναϋπάρξει εκβιασμός και τρομοκρατία από την πλευρά σας, θα απαντήσουμε και εμείς με άλλον τρόπο και άλλα μέσα.



Χωρίς να υπάρχει διάθεση από την πλευρά μας να δημιουργήσουμε το οποιοδήποτε πρόβλημα στη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ και εξαντλώντας, με δανεική υπομονή, τα περιθώρια διαλόγου, σας καλούμε να ορίσετε τριμερή συνάντηση μεταξύ ΛΑΡΚΟ, εργολάβου και του Συνδικάτου μας που εκπροσωπεί όλους τους εργαζόμενους σε αυτόν, για τη διευθέτηση των παραπάνω ζητημάτων.



Αναμένουμε απάντησή σας. Αναμένουμε με πράξεις να καλύψετε τις υποχρεώσεις σας απέναντι στους εργαζόμενους.




                                                 ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους