Παρασκευή 22 Μαΐου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙA ΛΑΡΚΟ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:
 
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
•         Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ)
•         Ένωση Εργαζομένων Εταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε. Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ
•         Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ»
•        Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΖΕΡΒΙΩΝ
•        Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ)

AΠ: Α014/2020 Ημερομηνία: 14/05/2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΛΑΡΚΟ

Για ακόμη μια φορά οι Εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ βιώνουν μια προσπάθεια λασπολογίας εις βάρος τους από τους Εκκαθαριστές οι οποίοι προσπαθούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα. Μας ξεπερνά όλους η απίστευτη δυνατότητα τους να διαστρεβλώνουν την αλήθεια. Μάλλον αυτό το χάρισμα το έχουν κληρονομήσει από τους Πολιτικούς προϊσταμένους τους. Ξεπέρασαν ακόμη και τον Γκαίμπελς στην προπαγάνδα διάσπασης. Αυτό το λιβελογράφημα που συκοφαντεί ανεπανόρθωτα τους εργαζόμενους της εταιρίας και έχει ως μοναδικό στόχο να φέρει την διάσπαση και να ρίξει τις ευθύνες της αποτυχίας σας στους εργαζόμενους...






είναι κατάπτυστο. Πλέον Κύριοι απεδείχθη ότι είστε κατώτεροι των περιστάσεων.

Το ότι αισθανθήκατε την ανάγκη να υπερθεματολογήσετε σε 7 ολόκληρες σελίδες για το τι έχετε κάνει από την άφιξη σας στην ΛΑΡΚΟ έως και σήμερα δείχνει την αποτυχία σας στο έργο που έχετε αναλάβει.
Κατά κύριο λόγο η επιστολή σας είναι μια ανακριβή έκθεση ιδεών, απειλητική, συκοφαντική, με ψευδή στοιχεία και αποπροσανατολιστική/διασπαστική διάθεση, που δικαιώνει τις εκτιμήσεις μας για μαφιόζικες μεθοδεύσεις.
Δεν δίνει την παραμικρή απάντηση στα όσα σας καταλογιζονται και επιβεβαιώνει την πλήρη ανικανότητα σας να διαχειριστείτε μια τέτοια εταιρία του μεγέθους της ΛΑΡΚΟ με αποτέλεσμα να την έχετε οδηγήσει ένα βήμα πριν το κλείσιμο.
Είναι μια επτασέλιδη ομολογία πλήρους αποτυχίας του όλου εγχειρήματος που προσπαθείτε να την χρεώσετε στους εργαζομενους.

Η καρέκλα σας φυσικά τρίζει διότι «μπάζει» από παντού ο προγραμματισμός και ό τρόπος που διαχειρίζεστε την ΛΑΡΚΟ και τους εργαζόμενους της. Οι άνθρωποι που δουλεύουν στην εταιρία αυτή έχουν ματώσει κυριολεκτικά για την κρατήσουν όρθια και ζωντανή όλα αυτά τα χρόνια και δεν είναι αριθμοί σε ένα excel. Έχουν ψυχή και αξιοπρέπεια και στέκονται όρθιοι απέναντι στην διαχρονική αδικία που διαπράττεται στην ΛΑΡΚΟ.

Σχετικά με την επιστολή σας οφείλουμε να επισημάνουμε τα πλέον σημαντικά σημεία:
•      Παραβλέπετε τελείως το γεγονός ότι με βάσει το άρθρο 21 του Ν.4664/20 και της υπ' αριθμόν 1407/2020 δικαστικής απόφασης του Μονομελούς Εφετείου Αθηνών, μία από τις κύριες αποστολές σας είναι η μεγιστοποίηση του τιμήματος πώλησης και όχι η απαξίωση της ΛΑΡΚΟ.
•      Είναι ψευδές ότι η σημερινή τιμή του Νικελίου των 12.000 $/τόνο έχει καταρρεύσει το τελευταίο διάστημα, ενώ αποκρύπτεται επιμελώς το γεγονός ότι το υψηλό κόστος
5. Λειτουργούν χωρίς διαφανεια σε κρίσιμες υπηρεσίες για τη λειτουργία της εταιρείας (οικονομικές μισθολογικές, προμηθειών κλπ), χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
6. Παράληλα οι εργαζόμενοι είναι παντελώς εκτεθειμένοι από την έλλειψη στοιχειωδών μέτρων προφύλαξης για την Υγιεινή και την Ασφάλεια στους χώρους εργασίας καθώς και των επιπτώσεων απο την Πανδημία.



Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ δηλώνουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο ότι θα εξαντλήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα προκειμένου η Εταιρία να μπει σε πλήρη παραγωγικότητα βάσει των δυνατοτήτων της προς όφελος των εργαζομένων, της ίδιας της Εταιρίας και της Εθνικής Οικονομίας καθώς και να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας μας και τα εργασιακά μας δικαιώματα.

Τέλος επισημαίνουμε ότι οι αστραπιαίες δυναμικές αντιδράσεις των εργαζομένων τόσο στο Εργοστάσιο όσο και στην Έδρα της Εταιρίας το τελευταίο 24ωρο ανέστειλαν τις όποιες αποφάσεις για περαιτέρω μείωση της δραστηριότητας - απασχόλησης.


                                                   Τα Δ.Σ.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους