Πέμπτη 9 Ιουλίου 2020

Σημαντική άνοδος της ΔΑΚΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου

Σημαντική άνοδος της ΔΑΚΕ στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Μετάλλου
Η ανθρωπογεωγραφία των αντιπροσώπων της ΔΑΚΕ καταδεικνύει σαφώς την υπεροχή της στους συγκροτημένους εργασιακούς χώρους, στα ενεργά σωματεία, στους πραγματικούς εργαζόμενους
(ακολουθεί όλο το ΔΤ της ΔΑΚΕ Ι.Τ.)
Η διενέργεια του 30ου Συνεδρίου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Μετάλλου (Π.Ο.Ε.Μ.), το Σάββατο 4 Ιουλίου, είναι μια σημαντική εξέλιξη για τα Συνδικάτα και την αποτελεσματική εκπροσώπηση των Μεταλλεργατών στον εξαιρετικά σημαντικό αυτό κλάδο με πολλές προκλήσεις και προστιθέμενη αξία για την αναπτυξιακή προοπτική της Πατρίδας μας.






Σε ένα ακόμη συνέδριο Συνδικαλιστικής Οργάνωσης, με την ουσία και τους συμβολισμούς που συνοδεύουν την Π.Ο.Ε.Μ., αποτυπώθηκε ξεκάθαρα η ανοδική πορεία της ΔΑΚΕ και η διαδρομή καταξίωσής της στη συνείδηση του κόσμου της μισθωτής εργασίας.

Πέρα από την καταγραφή της καλύτερης διαχρονικά εκλογικής της επίδοσης (5 έδρες στο Δ.Σ. & 2 στη ΓΣΕΕ), η ανθρωπογεωγραφία των αντιπροσώπων της παράταξής μας καταδεικνύει σαφώς την υπεροχή της στους συγκροτημένους εργασιακούς χώρους, στα ενεργά σωματεία, στους πραγματικούς εργαζόμενους.

Η στάση ευθύνης και οι θέσεις προοπτικής για τον κλάδο του Μετάλλου με επίκεντρο τον εργαζόμενο και τη δημιουργική «Ελλάδα που παράγει» δικαιώνονται. Η αναγέννηση της ναυπηγικής βιομηχανίας (όταν κάποιοι επένδυαν στη διάλυσή της), η διεκδικούμενη αναβάθμιση των κρατικών αμυντικών βιομηχανιών, η μετρήσιμη στήριξη των εξωστρεφών βιομηχανιών μετάλλου με κοινό παρονομαστή την υπογραφή ΣΣΕ, καθώς και την απαρέγκλιτη τήρηση των κανόνων υγείας και ασφάλειας συνθέτουν το πλαίσιο της δράσης μας και το επόμενο διάστημα.

Η πανδημία και η υγειονομική κρίση απέδειξαν με τον πιο απόλυτο τρόπο πως «βαριά βιομηχανία» μπορούν και πρέπει να καλούνται μόνο τα εργοστάσια. Στο «Μέταλλο», λοιπόν, χτυπά η καρδιά της βαριάς βιομηχανίας και με αυτό γνώμονα επιβάλλεται να ξεκινήσει ο μετασχηματισμός του παραγωγικού μοντέλου.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από καρδιάς σε όλους του Μεταλλεργάτες της χώρας που στήριξαν τις προσκείμενες στη ΔΑΚΕ δυνάμεις, αλλά κυρίως που μοιράζονται μαζί μας και συνδιαμορφώνουμε ένα κοινό όραμα για να αλλάξουμε τη μοίρα της βαριάς βιομηχανίας του Τόπου μας.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους