Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ - ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ. ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ 17/10/2020 11.00 πμ. ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ

 Αρ. πρωτ. 165 ΛΑΡΚΟ11/10/2020 

Προς:1.Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας. 

2.Αντιπεριφερειάρχες Στερεάς Ελλάδας.

3.Όλους τους Περιφερειακούς Συμβούλους Στερεάς Ελλάδας.

4.Όλους τους Δήμους, τις Τοπικές Κοινότητες, τους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους σε Στερεά και Εύβοια.Ευρεία  κοινοποίηση Θέμα: « Κλείνουν την ΛΑΡΚΟ, απολύουν όλους τους εργαζόμενους. Κινητοποίηση και συγκέντρωση στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα το Σάββατο 17 Οκτώβρη 2020 στις 11:00 το πρωί».

 

Κύριοι Σε εφαρμογή του νόμου που ψήφισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας τον Φλεβάρη του 2020, εντάσσοντας τη ΛΑΡΚΟ σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης με προοπτική την ιδιωτικοποίηση -εκποίηση της, η Κυβέρνηση ανακοίνωσε τησύσταση «κοινωνικού ταμείου»και την απόλυση όλων των εργαζομένων. Σε αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση ανακοίνωσε στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, χωρίς ναανακοινώνει και νασυζητά το περιεχόμενό της,χωρίς να καλεί τους αρμόδιους φορείς, δηλαδή τα σωματεία των εργαζομένων για συζήτηση, ότι θα καταθέσει νέα τροπολογία για ψήφιση στην Ολομέλεια που έχει στις 15 Οκτώβρη 2020. Η Κυβέρνηση έχει ανακοινώσει στους εκπροσώπους των εργαζομένων ότι οι διαγωνισμοί για την εκποίηση της ΛΑΡΚΟ θα πραγματοποιηθούντον Οκτώβριο. 

 

 

 

 

Οι διαγωνισμοί αυτοί θα γίνουν στο πλαίσιο του σχεδίου της Επιτροπής Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης.Θυμίζουμε ότιαυτό το σχέδιο αποδεσμεύει κάθε μελλοντικό ιδιοκτήτη για τη διατήρηση του παραγωγικού χαρακτήρα της ΛΑΡΚΟ, την ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας και το κεκτημένων που έχουν οι εργαζόμενοι.Ο 8μηνός αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ ενάντια στην ιδιωτικοποίηση δικαιώνεται ως το περιεχόμενό του. Η κυβέρνηση μέσα από την πράξη αυτή έβαλε τη ΛΑΡΚΟ σε «αχαρτογράφητα νερά». ΗΛΑΡΚΟ μετά από 56 χρόνια λειτουργίας οδηγείται στο κλείσιμο και η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δεσμευτεί αν θα είναι προσωρινό ή παντοτινό.Σε κάθε περίπτωση, ανεξάρτητα με την έκβαση των διαγωνισμών, η εικόνα που έχουν οι εργαζόμενοι είναι ότι 1.1. 2021 η ΛΑΡΚΟ δεν θα έχει ρεύμα, δεν θα έχει διαθέσιμες πρώτες ύλες, δεν θα λειτουργεί. 

Το παραπάνω έρχεται και «δένει»με την ανακοίνωση των υπουργών να περπατήσουν στη σύσταση «κοινωνικού ταμείου και την απόλυση όλων των εργαζομένων». Έρχεταικαι «δένει» με όλου αυτούτουδιαστήματος τις δηλώσεις των υπουργών κ. Σταϊκούρα και κ.Χατζηδάκηότι «εάν και εφόσον υπάρχουνε επενδυτές,αυτοί θα διαλέξουν όσους θέλουν και με τους όρους που θέλουν».

Οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις,ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποιήσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα,δηλώσαμε και δηλώνουμε ότι,από την εργασίαμας, είτε αυτή είναι σε γραφεία,είτε σε μεταλλεία, είτε στο εργοστάσιο,δεν θα μας βγάλει κανείς.Σε αυτή τη βάση και με αυτό το περιεχόμενο,επιμένονταςαπό την πλευρά μαςνα σταματήσει η ιδιωτικοποίησηεκποίηση της ΛΑΡΚΟ γιατί πριν ακόμα αυτήν πραγματοποιηθεί οι επιπτώσεις είναι ολοφάνερες,πραγματοποιούμε κινητοποίηση και συγκέντρωση το Σάββατο 17 Οκτώβρη 2020 στις 11:00 το πρωί στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

 Το Κάλεσμα των εργαζομένωνέχει απήχηση σε όλους τους εργαζομένους της Στερεάς,σε φορείς,σωματεία,ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα σε όλη την χώρα. Οι δηλώσεις συμμετοχής πολλές και αυξάνονται κάθε μέρα. Ζητάμε από την περιφέρεια Στερεάς, τους Δήμους και τις Κοινότητες,να υιοθετήσετε τα αιτήματα και να στηρίξετε των αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ: 

Όχι στο κλείσιμοτης ΛΑΡΚΟ.  

Όχι στις απολύσειςτων εργαζομένων.Όχι Στην ιδιωτικοποίηση-εκποίησητου ΟρυκτούΠλούτου και της επεξεργασίας του.

 Διασφάλισητου παραγωγικούτης χαρακτήρακαι της ενιαίαςλειτουργίαςμεταλλείωνκαι εργοστασίου.Διασφάλισηόλωντων θέσεωνεργασίαςκαι των κεκτημένων.

 Κατάργηση του σκλαβοπάζαρου των εργολαβιών και ασφάλεια στην εργασία. 

Χρηματοδότηση από τα 10καδες δις που δίνονται στο ιδιωτικό κεφάλαιο, εκσυγχρονισμό και παραπέρα ανάπτυξη με ευθύνη του κράτους και με βάση τις προτάσεις των εργαζομένων που έχουν κοινοποιηθεί στην Βουλή και το λαό. 

Ζητάμε από την περιφέρεια ναεγκρίνει την μίσθωσηλεωφορείωναπό τις μεγάλες πόλεις της περιφέρειας μας. Είναι εκατοντάδες οι εργαζόμενοι που θέλουν να έρθουννα συμπαρασταθούν.ΚύριοιΤο σταμάτημα της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ,η απόλυση όλων των εργαζομένων θα είναι πλήγμα όλης της Στερεάς, όλης της χώρας. 

Σας καλούμε να υπογράψετετο κείμενο υπογραφών. 

Η Κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να αφουγκραστεί την αγωνία χιλιάδων εργαζομένων και να διασφαλίσει τη συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, την ενιαία λειτουργία μεταλλείων και εργοστασίου,τη διασφάλιση όλωντων θέσεων εργασίας.Ο Ορυκτός Πλούτος δεν είναι «τσιφλίκι»κανενός. Ανήκει σε όλους μας. Η επεξεργασία αυτού στη ΛΑΡΚΟ έχει πληρωθεί με αίμα. Με 80 νεκρούς στις βάρδιες,με εκατοντάδες άλλους που πέθαναν από επαγγελματικές ασθένειες, εκατοντάδες ακόμη σακατεμένους,με τον ιδρώτα των υπολοίπων που γλίτωσαν. Δεν τη χαρίζουμε. Δεν βγαίνουμε από τις εργασίες μας. 

Δεν θα περάσει το κλείσιμο της. 

Σας καλούμε να είστε δίπλα μας.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους