Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2020

ΕΑΚ - ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΑΚ

ΑΝ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΠΟΤΕ

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Οι τελευταίες εξελίξεις μετά τις συναντήσεις που είχαν οι εκπρόσωποι μας με κυβερνητικά στελέχη σχετικά με το εργασιακό μέλλον μας όχι μόνο δεν μας έκαναν σοφότερους αλλά επιβεβαιώνουν τις ανησυχίες όλων μας και δυστυχώς δικαιώνουν τις εκτιμήσεις της παράταξης μας ότι μας εμπαίζουν και δεν είναι διατεθειμένοι να δεσμευτούν ούτε στα ελάχιστα και αυτονόητα. Μετά την κοινή συνάντηση που έγινε με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Σταϊκούρα και τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Χατζηδάκη έγινε φανερό ότι η κυβέρνηση πορεύετε με μοναδικό γνώμονα την πάση θυσία ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, χωρίς κανένα σχέδιο και μέριμνα για τους εργαζόμενους. Καμία δέσμευση για τις θέσεις εργασίας, καμία διασφάλιση για εμάς και τις οικογένειες μας.

ΠΑΡΑ ΤΑ ΟΣΑ ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΕΛΕΓΕ ΚΑΤΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ Ο κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΟΤΙ ΔΙΑΣΦΑΛΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

 

 

Τις επόμενες μέρες έγινε νέα συνάντηση με την Γεν. Γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας κα. Στρατινάκη κατά την οποία έγινε απολύτως σαφές (σύμφωνα με τον ειδικό νόμο για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ που ψήφισε η κυβέρνηση) ότι όλοι μας μετά το τέλος της ειδικής διαχείρισης θα απολυθούμε αζημίως. Λίγοι από εμάς που είναι 59 ετών σε προσυνταξιοδοτικό στάδιο θα καλυφθούν με μέρος των αποδοχών τους για δύο έτη , ενώ για τους υπόλοιπους θα γίνει προσπάθεια α) να ενταχθούμε στο λεγόμενο «κοινωνικό πακέτο» και β) θα μας εντάξουν σε πρόγραμμα επανένταξης στην εργασία.

Εμείς θα θέσουμε ορισμένα ερωτήματα και θα αναζητήσουμε απαντήσεις από τους ανευθυνο-υπεύθυνους κυβερνητικούς παράγοντες:

Μετά την απόφαση της διαιτησίας μάθαμε ότι ο εκπρόσωπος της ΛΑΡΚΟ υπερψήφισε την μεταβίβαση του εργοστασίου στην Λάρυμνα στο Δημόσιο, δηλαδή στο ΤΑΙΠΕΔ. Αυτή η απόφαση αποκλείει όλους μας τους εργαζόμενους από την διεκδίκηση καταβολής των αποζημιώσεων μας. Γιατί ο εκπρόσωπος της ΛΑΡΚΟ συντάχθηκες με αυτήν την απόφαση που μας ζημιώνει;

Γιατί δεν δεσμεύονται οι κ.κ. Υπουργοί ότι θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στο εργοστάσιο και μετά το ξεπούλημα; Μετά από τόσα χρόνια δουλειάς και τόσα θύματα από εργατικά ατυχήματα, μας πετάνε στον κάλαθο των αχρήστων.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Η παράταξη μας εδώ και χρόνια στέκεται απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση και διοίκηση υπονομεύει την λειτουργία της ΛΑΡΚΟ και πριονίζει τα δικαιώματα μας και βέβαια δεν θα χαριστεί ούτε τώρα σε κανέναν.

Αναδεικνύουμε πάντα τα προβλήματα και με τις προτάσεις μας στεκόμαστε δίπλα στους συναδέλφους, γι' αυτό μπορούμε και τους κοιτάμε στα μάτια. Η κατάσταση για όλους τους συναδέλφους έχει φτάσει σε οριακό σημείο. Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης και του Ειδικού Διαχειριστή είναι φανερό ότι μας οδηγούν εκτός εργοστασίου και μας πετάνε σαν στημένες λεμονόκουπες.

 

Συναδέλφισσες συνάδελφοι.

Κλείστε τα αυτιά σας στα παπαγαλάκια του Υπουργού ότι όλα είναι καλά. Δυστυχώς όλο αυτό το διάστημα κάποιοι προσπαθούν να σας καθησυχάσουν ότι δεν θα γίνει τίποτα, παρόλα αυτά η τροπολογία εφαρμόζεται κατά γράμμα. Ol εργαζόμενοι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες που θα μας δώσουν πραγματικές λύσεις και όχι θολά και αόριστα επιδόματα επαιτείας. Τα αποτελέσματα των πρόσφατων συναντήσεων με κυβερνητικά στελέχη δεν είναι λύσεις και μας οδηγούν στην απελπισία. Το σωματείο μας οφείλει να κάνει έναν σχεδιασμό και να απαντήσει στην ολομέτωπη επίθεση που δεχόμαστε. Οφείλει να συσπειρώσει όλους τους συναδέλφους (νέους και παλιότερους) σε ένα σχέδιο που θα δίνει συνέχεια, δουλειά, ασφάλεια και αξιοπρέπεια. Το συντριπτικό αποτέλεσμα της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης για συνέχιση των αγώνων είναι ενδεικτικό του αναβρασμού που επικρατεί στο εργοστάσιο.

Η κυβέρνηση αντί να κάνει επιδοματική πολιτική αμφιβόλου αποτελέσματος με τις δικές μας οφειλές - με τα δικά μας χρήματα, να βάλουν στο τραπέζι σοβαρές προτάσεις για τα ζητήματα με γνώμονα την εξασφάλιση αξιοπρεπούς και ασφαλούς εργασίας. Εάν δεν το κάνουν ol κυβερνώντες, οφείλομε να το επιβάλουμε εμείς.

ΚΑΛΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΟΚΑΛΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΤΕ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ 31/12 ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΚΕΦΑΛΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΞΕΧΟΥΝ.

Πληρώσαμε ακόμη και με τις ζωές μας την ανάπτυξη της δημόσιας ΛΑΡΚΟ, δεν θα πληρώσουμε με τα χρήματα που μας οφείλουν ούτε την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ, ούτε τις αποζημιώσεις που μας οφείλουν.

 

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ , ΟΣΟΥΣ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΛΑΡΚΟ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΑΝΛΑΡΚΙΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 17 ΟΚΤΩΒΡΗ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους