Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ. ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11/2020

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:   


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ 

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ 

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 

ΑΡ. ΤΗΛ.: 22330-44437 ΑΡ. ΦΑΞ: 22330-41164 somatiolarcosel@gmail.com

ΛΑΡΥΜΝΑ 20/11/2020

ΑΡ. ΠΡΩΤ. 226

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Εχθές στις 19-11-20- ημέρα πέμπτη έκτακτα συνεδρίασε το ΔΣ του σωματείου μας με θέμα την δεύτερη 24ωρη που εκκρεμεί από την γενική μας συνέλευση. Απόφαση που είχε γίνει με κάλπη στην πύλη του εργοστασίου. Η απεργία αυτή θα γίνονταν πιο μπροστά αλλά η σημερινή κατάσταση με την πανδημία και ανάλογα με τις εξελίξεις που είχαμε στην εταιρεία δεν μας έδωσε την δυνατότητα να την κάνουμε και οι υποσχέσεις που είχαμε από την πολιτεία για το κοινωνικό πακέτο.

Δείξαμε την σχετική ανοχή μας σε όλα, ήρθε λοιπόν η ώρα να απαντήσουμε σε όλα και για όλα, θα πρέπει όλοι να καταλάβουμε ότι είμαστε με ημερομηνία λήξης, κανένας από την πολιτική ηγεσία δεν ανταποκρίνεται στις επιστολές μας, αφού φοβούνται την πανδημία... 

 

 

 

εμείς τους ζητήσαμε τηλεδιάσκεψη, πάλι δεν ανταποκρίθηκαν τελικά γιατί δεν μας λένε την πραγματικότητα, γιατί δεν χρηματοδοτούν την εταιρεία να περπατήσει όπως οι ίδιοι επέλεξαν με την μέθοδο της ειδικής (διαχείρισης/ εκκαθάρισης) δηλ. και οι ίδιοι παρανομούν σε αυτά που έχουν ψηφίσει.

Όλα αυτά μας οδήγησαν μετά από πολύ σκέψη όλων μας να προβούμε και να υλοποιήσουμε . ΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26-11-2020

Η απόφαση πάρθηκε σχεδόν ομόφωνα με μοναδική διαφοροποίηση του συναδέλφου της ΑΝ ΕΚ ο οποίος είπε ότι θα απεργήσει προσωπικά ο ίδιος αλλά διαφωνεί με την απεργία την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Η απόφαση αυτή θα πρέπει να θυμίσουμε και στα αδελφικά σωματεία ότι ήταν ομόφωνη στο συντονιστικό που κάναμε στην Χαλκίδα, μεταθέτοντας την ημερομηνία οπότε όλοι μαζικά οι χώροι της ΛΑΡΚΟ θα πρέπει στις 26 Νοεμβρίου να απεργήσουν με 24ωρη απεργία, το θέμα αυτής της απεργίας είναι η συνέχιση το δεκάμηνου αγώνα που έχουμε κάνει με σύμπνοια και ενότητα και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε όλοι μας.

Θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι η πραγματικότητα και τα δεδομένα που έχουμε είναι ότι είμαστε εν δυνάμει άνεργοι και ας σταματήσουν κάποιοι να λένε ότι κάνουμε πολιτικές απεργίες η απεργίες για οφίτσια, η ώρα ζυγώνει θα περάσουμε πολλά αν δεν είμαστε μαζί, κανένας δεν περισσεύει από τον αγώνα ,αυτό να συνεχίσουμε να δείξουμε, δυναμική και ενότητα.

Να αφήσουμε τα πηγαδάκια και τις κρυφές συζητήσεις που οδηγούν σε διασπάσεις να είμαστε όλοι μια γροθιά, εμείς απεργούμε γιατί θέλουμε το μεροκάματο μας, θέλουμε συνέχιση της λειτουργίας της εταιρείας.

Συν-Συν οι μέρες των γιορτών έρχονται κανένας δεν θα πάρει δώρο Χριστουγέννων, κανένας δεν θα πάρει επίδομα αδείας, κανένας μας δεν θα μπορεί να πάρει τα παιδιά του την οικογένεια του να πάει να τους πάρει τα αυτονόητα των γιορτών.

Εμείς σας κάνουμε αγωνιστικό κάλεσμα σε όλους σας, να απεργήσουμε γιατί από εδώ και στο εξής υπάρχουν μεγάλα αδιέξοδα, σκοτεινά σημεία, θα υπάρχουν και άλλες απεργίες που αφορούν τον εργασιακό νόμο, τα εργασιακά μας δικαιώματα, δεν σταματάμε αν θέλουμε να υπάρχουμε και αύριο συνεχίζουμε αγωνιζόμαστε διεκδικούμε το δικαίωμα στην εργασία όπως όλοι μαζικά όλοι στην ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 26/11/2020

Ο ΜΟΝΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ .

ΥΣ: Προς την πολιτική ηγεσία και την ειδική διαχείριση τα χρήματα των περικοπών και του λάθους που έχουν κάνει τους κάνουμε πρόταση επειδή έρχονται γιορτές να τα διανέμουν στους εργαζόμενους σαν δώρο ας το βαφτίσουν αυτοί όπως θέλουν αρκεί έστω και μια φορά να δείξουν ότι νοιάζονται για τους εργαζόμενους και τις οικογένειες μας να δείξουν ένα κοινωνικό πρόσωπο.

Συν-Συν μην σκύβεις το κεφάλι μπορούμε να αντισταθούμε μπορούμε να τα καταφέρουμε όλο μαζί έχουμε τον ίδιο στόχο και σκοπό Συναδελφικά.

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους