Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2020

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Μετά από όλα όσα έχουμε πει τώρα επιβεβαιωνόμαστε - Η κυβέρνηση υλοποιεί ότι είχε πει μέχρι σήμερα κόβει και σπάει την εταιρεία σε κομμάτια...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:   

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΑΡ. ΤΗΛ.: 22330/44437 ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

somatiolarcosel@gmail.com 

ΛΑΡΥΜΝΑ 25/11/2020

ΑΡΙΘ.ΠΡΩΤ. 234

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισσες - Συνάδελφοι,

Στις 20 Νοεμβρίου δημοσιεύτηκε σης εφημερίδες Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος Σε Δημόσιο Πλειοδοτικό Διαγωνισμό Για Την Μεταβίβαση Περιουσιακών στοιχείων Της Ανώνυμης εταιρείας Με την επωνυμία Γενική Μεταλλευτική και Μεταλλουργική Ανώνυμη εταιρεία ΛΑΡΚΟ. Η οποία έχει Υπαχθεί Σε διαδικασία ειδικής διαχείρισης κατά το άρθρο 21 του νόμου 4664/2020. Συν-Συν μετά από όλα όσα έχουμε πει τώρα επιβεβαιωνόμαστε, το σχέδιο της τριχοτόμησης καλά κρατεί. Η κυβέρνηση υλοποιεί ότι είχε πει μέχρι σήμερα κόβει και σπάει την εταιρεία σε κομμάτια. Ο διαγωνισμός αυτός αφορά τα μεταλλεία και τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας. Την Παρασκευή θα βγει ο διαγωνισμός και για το εργοστάσιο, δηλαδή δύο διαγωνισμοί ταυτόχρονα.

Συνάδελφοι θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι.

 

 

 

Η ώρα ήρθε εμείς απεργούμε και διεκδικούμε το δικαίωμα στο μεροκάματο που και αυτό μας το σταμάτησαν με τις τροπολογίες που έχουν ψηφιστεί.

 

 

Καλά θα κάνουν κάποιοι ακόμα και σήμερα να σταματήσουν να λένε ότι το σωματείο σέρνεται πίσω από παρατάξεις και απεργεί. Αυτό λέγεται αποπροσανατολισμός δεν είναι ωραίο αυτές τις ώρες κάποιοι ακόμα και σήμερα να λειτουργούν σε δούρειους ίππους χαλώντας ένα 10μηνο αγώνα, έναν αγώνα που δεν είχε αποκλεισμούς και υπάρχει σύμπνοια απόψεων σε όλα δηλ ομοφωνία εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων που και αυτό είναι αποδεκτό.

Συνάδελφοι πρέπει να ξεχάσουμε ότι προσωπικό έχουμε μεταξύ μας και να γίνουμε όλοι μια γροθιά. Τα δύσκολα ήρθαν σε εύλογο χρονικό διάστημα. Η ανεργία χτυπάει την πόρτα μας και εμείς θα μείνουμε άπραγοι μπροστά σε αυτό το (έγκλημα που πάει να γίνει); Όχι θα πρέπει όλοι μας να καταλάβουμε ότι δεν περισσεύει κανένας από αυτή την μάχη. Πρέπει να πορευτούμε όλοι μαζί, για να δείξουμε ότι έχουμε και εμείς αξιοπρέπεια και δεν πρέπει να μας παραγκωνίζουν με αυτόν τον τρόπο που έχουν κάνει μέχρι και σήμερα δείχνοντας αδιαφορία σε όλα παρότι οι ίδιοι δεσμεύτηκαν ότι θα κάτσουμε στο τραπέζι του διαλόγου να συζητήσουμε για το μέλλον μας.

Δυστυχώς όλα τα έχουν ρίξει στην πανδημία και εδώ τα έχουν αφήσει στο έλεος του κυρίου. Έρχονται μέρες οι οποίες είναι γιορτινές και εμείς είναι δύσκολο να ανταπεξέλθουμε στις υποχρεώσεις που θα έχουν οι οικογένειες μας. Ακόμα και σήμερα δεν πρέπει να απορεί κανένας μας τι πρέπει να κάνει. Η ώρα της

ανεργίας χτυπά την πόρτα όλων μας χωρίς καμία εξαίρεση. Τι δεν καταλαβαίνουν κάποιοι δηλ ,όταν θα πρέπει να βγάλουμε τα εσώψυχα από μέσα μας θα γίνει ,αλλά τώρα από τον διευθυντή του εργοστασίου, τα στελέχη, τους μηχανικούς και όλους τους εργαζόμενους πρέπει να γίνει αντιληπτό τι έρχεται. Δεν περισσεύει κανένας πρέπει να πορευτούμε μαζί να σταματήσει η παραπληροφόρηση. Ναι έχουν γίνει λάθη, αυτά όταν έρθει η ώρα θα τα πούμε. Τώρα όμως ήρθε η ώρα του ξεσηκωμού. Δεν πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, πρέπει να τους δώσουμε ότι μας έδωσαν, έτσι όπως μας χτύπησαν κάτω από την ζώνη να τους χτυπήσουμε και εμείς. Δεν δεχτούμε να μείνει κανένας άνεργος!!! Αυτό να καταλάβουν και να μην μας έχουν παιδιά κατώτερου θεού. Γιατί και εμείς Έλληνες εργάτες είμαστε πληρώνουμε φόρους και δεν πρέπει να μας αντιμετωπίζουν με τόση απαξίωση και να μας στερούν το ψωμί από τις οικογένειες μας.

Μας στερούν τα πάντα. Τι κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν; Εμείς δεν θα πληρώσουμε στο τέλος του χρόνου τις υποχρεώσεις μας; Αδιαφορούν; Φοβούνται; Γιατί ακόμα περιμένουμε την τηλεδιάσκεψη. Κόλας τον ιό και από την κάμερα; Ας μας ενημερώσουν η σκοπό έχουν. Ξέρουν ότι τα ταμειακά διαθέσιμα είναι μέχρι τέλος του έτους. Σκοπεύουν να χρηματοδοτήσουν την εταιρεία η θα πιστοποιήσουν το λάθος που έκαναν με το καθεστώς της ειδικής διαχείρισης. Η εταιρεία αν δεν χρηματοδοτηθεί σύντομα κλείνει. Οι κυβερνώντες το ξέρουν ας μας απαντήσουν τι σκοπεύουν να κάνουν και να μην κρύβονται εμείς εδώ είμαστε έτοιμοι για όλα.

Συνάδελφοι πρέπει να υπάρχει μαζικότητα και καθολικότητα στην απεργία από όλους.

Η ώρα ευθύνης ολων μας ήρθε. Πρέπει να πάμε όλοι μαζί κανένας έξω από τον 10μηνο αγώνα που έχουμε κάνει να συνεχίσουμε τώρα πρέπει να δείξουμε πάλη και αγωνιστικότητα σε όλα Συναδελφικά.

ΥΣ. Προς το Υπουργείο Εργασίας δεν κολλάς κορονοιο από μια κάμερα περιμένουμε ακόμα και σήμερα τηλεδιάσκεψη μαζί σας και επιτέλους σηκώστε και κανένα τηλ να συνεννοηθούμε ούτε από το τηλ κολλάς!!!.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι μαζικά στην απεργία μας έτσι θα κερδίσουμε!!!

 

ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ

 

                       ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους