Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΤΑΛΛΩΡΥΧΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ - ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΩΣ ΕΔΩ»!

Αρ. πρωτ: 155  Αθήνα 16 Νοέμβρη 2020

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ

ΓΙΑ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

ΤΗΣ ΕΞΕΡΓΕΣΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΠΟΥ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΠΙΚΑΙΡΑ

 

1973-2020: Σαράντα εφτά χρόνια από τον μεγάλο ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου και ο αγώνας για "ψωμί - παιδεία - ελευθερία" όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά παραμένει επίκαιρος όσο ποτέ. Αντί η κυβέρνηση να κάνει πράξη τα δικαία αιτήματα του εργαζόμενου λαού, φοιτητών, μαθητών και να πάρει ουσιαστικά μέτρα για να θωρακίσει το δημόσιο σύστημα Υγείας, τα πανεπιστήμια, τα σχολεία, τους χώρους δουλειάς και τα ΜΜΜ, σαρώνει με νέα νομοσχέδια κάθε εργασιακό μας δικαίωμα που έχει μείνει όρθιο, ετοιμάζει νέο γύρο επίθεσης και καταστολής ενώ στις μεγάλες επιχειρήσεις μοιράζει κονδύλια για να τους εξασφαλίσει την κερδοφορία τους.

 

 

 

Η Κυβέρνηση προκειμένου να συγκαλύψει τις δικές της εγκληματικές ευθύνες για την έξαρση της Πανδημίας λόγω του ότι δεν στήριξε το Δημόσιο σύστημα υγείας, στοίβαξε 27 μαθητές ανά τάξη στα σχολεία, δεν πήρε μέτρα για την αποσυμφόρηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς και δεν προχώρησε σε μαζικά τεστ στους χώρους δουλείας, ιδρύματα, φυλακές και δομές μεταναστών με το σλόγκαν της «ατομικής ευθύνης», προσπαθεί χυδαία να ρίξει το φταίξιμο στον Λαό που παλεύει για την επιβίωση του με τις απολύσεις και την ανεργία να καλπάζουν και με σημαντικές απώλειες σε εργασιακά, κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα. Έτσι θα έχουν την ευκαιρία να πάνε την κοινωνία 200 χρόνια πίσω σε εργασιακή ζούγκλα για να πολλαπλασιαστούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων σε βάρος του κόσμου της Εργασίας, κέρδη που φαίνεται ότι θα αυξηθούν μέχρι οι πολυεθνικές του φαρμάκου να πουλήσουν πανάκριβα ένα (αμφισβητούμενο) εμβόλιο που για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα θα περάσουν αρκετά χρόνια.

Παράλληλα και ελέω κορωναϊού η Κυβέρνηση της ΝΔ ‘’ξεσαλώνει’’ ενάντια στους εργαζόμενους της χώρας προσπαθώντας να τιθασεύσει το Εργατικό Κίνημα και όχι μόνο, επιβάλλοντας πρωτοφανή μέτρα και απαγορεύσεις που ξεπερνούν κάθε όριο συνταγματικής νομιμότητας και παραπέμπει σε σκοτεινές εποχές της δικτατορικής περιόδου. Τόλμησε η Κυβέρνηση να πει ότι θα απαγορεύσει την «γιορτή» του «Πολυτεχνείου». Όμως, το «Πολυτεχνείο» δεν είναι γιορτή, για να συμφωνηθεί, μετατεθεί ή απαγορευθεί .Είναι καθιερωμένη εδώ και μισό αιώνα σαν μέρα μνήμης και αντίστασης. Αν η εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 περίμενε να πάρει άδεια, θα είχαμε ακόμη τη χούντα των συνταγματαρχών. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και Δικαστικές Ενώσεις καταδίκασαν την πράξη αυτήν ως αντισυνταγματική.

Στην επίθεση αυτή της Κυβέρνησης-Κεφαλαίου απαντάμε δυναμικά με συμμετοχή σε αγωνιστικές δράσεις, τηρώντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας για να μην επιβάλλουν την νεκρική σιγή που θα ήθελαν από τα Συνδικάτα!

Συμμετέχουμε και συντονιζόμαστε με όλες στις Συνδικαλιστικές οργανώσεις που αρνούνται να σκύψουν το κεφάλι και να υποστείλουν την σημαία του Αγώνα και των Διεκδικήσεων για μια δίκαιη Πανανθρώπινη Κοινωνία!


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ και ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ:

  • Άμεση υπογραφή ΣΣΕ με τους Μεταλλειοκτήτες που μας εμπαίζουν μέσω του ΟΜΕΔ μαζί με την κυβέρνηση καθυστερώντας τη συμφωνία που θα έπρεπε να είχε υπογραφτεί από τον Ιούνιο του 2019 το αργότερο.

     

  • Να σταματήσει το ξεπούλημα της ΛΑΡΚΟ και να δοθεί άμεση λύση με νόμο που θα εξασφαλίζεται ο Δημόσιος χαρακτήρας της η λειτουργία της προς όφελος των εργαζομένων και της κοινωνίας. ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΛΑΡΚΟ! ΕΙΝΑΙ Ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΠΛΟΥΤΟΣ. Η ΛΑΡΚΟ ΕΙΝΑΙ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΣΙΤΑ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΚΡΑΤΕΣ!

  • Να σταματήσουν οι διώξεις Συνδικαλιστών που διώκονται ακόμη και για τις δηλώσεις τους…!

  • Να ενισχυθεί το σύστημα υγείας με προσλήψεις σε γιατρούς και νοσηλευτές, σε προσωπικό και εξοπλισμό. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές μονάδες υγείας.

  • Να δυναμώσουν τα μέτρα ασφάλειας και προστασίας μέσα στους χώρους δουλειάς. Να τηρούνται και κυρίως να αυστηροποιηθούν τα πρωτόκολλα υγείας στους εργασιακούς χώρους που αποτελούν χώρους υπερμετάδοσης του ιού.

  • Να μη μείνει κανένας εργαζόμενος χωρίς εισόδημα

  • Να καλυφθούν όλοι οι άνεργοι με επίδομα ανεργίας

  • Να μη μειωθούν οι μισθοί καθώς χιλιάδες εργαζόμενοι σήμερα βρίσκονται σε καθεστώς αναστολής σύμβασης

  • Να υπάρχουν τεστ κορωναϊού δωρεάν σε όλους τους εργαζόμενους και να σταματήσει η έμμεση άσκηση πίεσης μέσω της ατομικής ευθύνης που οδηγούσε εργατικές οικογένειες να πληρώνουν τα τεστ από το υστέρημα τους

  • Να μην εντατικοποιηθεί η εργασία λόγω της τηλεργασίας

  • Να πυκνώσουν τα δρομολόγια στα μέσα μαζικής μεταφοράς, να είναι ασφαλή σε συνθήκες πανδημίας. Να επιταχθούν οι ιδιωτικές εταιρείες.

  • Να προστατεύουν οι μαθητές στα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς. Να γίνουν προσλήψεις σε δάσκαλους, καθηγητές, καθαρίστριες.

  • Να αποσυρθεί ο νέος πτωχευτικός νόμος που μας παίρνουν τα σπίτια και τους μισθούς ευκολότερα.

  • Να καταργηθούν τα προγράμματα απασχόλησης που αποκτά η εργοδοσία φτηνά εργατικά χέρια με 200 ευρώ μισθό

  • Να σταματήσει να δίνει η Κυβέρνηση ζεστό χρήμα σε κλινικάρχες, σε ιδιωτικές εταιρείες μεταφορών, στις μεγάλες επιχειρήσεις υπονομεύοντας το Δημόσιο σύστημα.

  • Να σταματήσει η καταστολή ενάντια σε όποιον αντιστέκεται. Να μην διαλύονται εργατικές-λαϊκές συγκεντρώσεις, με χημικά και αύρες να χτυπάει εργάτες και μαθητές.

  • Η σταματήσει η κυβέρνηση να απαντάει με καταστολή, με νόμους που απαγορεύουν τις διαδηλώσεις, με ισχυρά εμπόδια στη συνδικαλιστική δράση.

  • Να αποσυρθούν τα εγκληματικά σχέδια της κυβέρνησης για τα εργασιακά που καταργούν το 8ωρο και για το νέο συνδικαλιστικό νόμο που ετοιμάζονται να φέρουν στα μουλωχτά και αιφνιδιαστικά. Έναν νόμο όπου θα ξεκινάει διώξεις απέναντι στη συνδικαλιστική δράση. Ένα νόμο που θα μας απαγορεύει το δικαίωμα στην απεργία, το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διεκδικούμε και να βρισκόμαστε μέσα στους χώρους δουλειάς.

ΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΟΜΕ ΟΜΟΦΩΝΑ ΔΗΛΩΝΕΙ «ΩΣ ΕΔΩ»!

Συμμετέχουμε στην Απεργία της 26ης Νοέμβρη ή όποτε τολμήσει η κυβέρνηση να φέρει αυτό τον φαύλο νόμο και καλούμε όλα τα Σωματεία μας να νεκρώσουν όλους τους χώρους δουλειάς.

Τιμούμε και συμμετέχουμε με κάθε τρόπο στην ηρωική εξέγερση των Αγωνιστών του Πολυτεχνείου το 1973 και δίνουμε Αγωνιστική υπόσχεση για υλοποίηση των αιτημάτων τους που είναι σε εκκρεμότητα μέχρι η Κοινωνία να γίνει Δίκαιη και Πανανθρώπινη!

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ!

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ.

ΕΞΩ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΙ ΤΟΥ ΑΠΟ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ.


ΤΟ Δ.Σ ΤΗΣ ΟΜΕ

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους