Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Μέσα στο Γενάρη θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία και άνοδο στη Λαμία. Θα πάμε έξω από τα σπίτια των Κυβερνητικών Βουλευτών...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:   

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ  

ΛΑΡΥΜΝΑ 04 Γενάρη 2021

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437 ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164

sorrtetiolarcosel@qmail.com Αρ. Πρωτ.: - 01-

Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Το Σωματείο μας χαιρετίζει την καθολική συμμετοχή των εργαζομένων, μόνιμων και εργολαβιών στην στάση εργασίας που πραγματοποιήθηκε παραμονή Πρωτοχρονιάς. Συνεχίζουμε. Διεκδικούμε και απαιτούμε:

      Έκτακτο επίδομα στο ύψος ενός μισθού για να αποφύγουμε οι εργαζόμενοι την οικονομική χρεοκοπία των οικογενειών μας. Τώρα, μετά τις γιορτές είναι ακόμα πιο απαιτητική η διεκδίκηση του. Τα «ψίχουλα» του πετσοκομμένου μισθού «εξατμίστηκαν» αυτές τις μέρες. Μπροστά μας έχουμε όλες τις υποχρεώσεις που μας έχει επιβάλει η κυβερνητική πολιτική.

      Η κυβέρνηση να διασφαλίσει τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, των θέσεων εργασίας και των δικαιωμάτων μας. Καμία απόλυση. Να μη σταματήσει η ενιαία λειτουργία της ΛΑΡΚΟ ούτε για ένα λεπτό της ώρας. Να αποσύρει και να ακυρώσει το νόμο που εκποιεί τη ΛΑΡΚΟ. Να σταματήσει η απαξίωση . Οι τιμές του νικελίου είναι στα 18.000 δολάρια ο τόνος. Η ΛΑΡΚΟ να μπει σε λειτουργία σύμφωνα με τις δυνατότητες που έχει, να παράξει, προσφέροντας στην Ελληνική οικονομία δεκάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε μήνα.

 

 

 

      Η κυβέρνηση να μας κοινοποιήσει τι έχει σχεδιάσει για τις ζωές μας. Να σταματήσει να παίζει με την αγωνία των εργαζομένων. Να βρει την τσίπα και να τοποθετηθεί, όπως έχει δεσμευτεί  Συνεχίζουμε δημόσια.

 

Με βάση την απόφαση της Γ.Σ. (18/12/2020) και τα παραπάνω αιτήματα μπροστά, μέσα στο Γενάρη θα πραγματοποιήσουμε 24ωρη απεργία και άνοδο στη Λαμία. Θα πάμε έξω από τα σπίτια των Κυβερνητικών Βουλευτών και θα τους παραδώσουμε όλα τα χρεολύσια - χαράτσια που μας έχουν επιβάλλει. Δεν μπορούμε να ανταπεξέλθουμε οικονομικά στις υποχρεώσεις. Αυτοί που σακάτεψαν τους μισθούς μας με την ψήφο τους να τα πληρώσουν και να στείλουν τις αποδείξεις πληρωμών στα βουλευτικά γραφεία που έχουν στην Λοκρίδα, σε Μαλεσίνα και Αταλάντη.

Παραφωνία μιας μικρής μειοψηφίας μεθοδευμένα, διασπαστικά, συντονισμένα και επαναλαμβανόμενα, αμφισβητεί τον αγώνα που έχει γίνει μέχρι σήμερα. Δηλώνουμε ότι Υγειονομικών μέτρων θέλοντος και Χρυσοχοϊδη - Χαρδαλιά επιτρέποντος, οι επόμενες Γ.Σ., όπως και οι προηγούμενες, θα γίνονται με κάλπη. Η αποφασιστικότητα των εργαζομένων να συνεχίσουν τον δίκαιο αγώνα υπεράσπισης του μεροκάματου και των δικαιωμάτων τους, έχει αποκρυσταλλωθεί με μυστική ψηφοφορία πολλές φορές και θα συνεχίσει. Η τελευταία γενική συνέλευση που αυτή μειοψηφία την αμφισβητεί, έγινε σε συνθήκες γενικής απαγόρευσης των συναθροίσεων και επιβεβαιωμένου κρούσματος στη ΛΑΡΚΟ.

 

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Δεν κλείνουμε τα μάτια. Δεν κρύβουμε το πρόβλημα που είναι αποτέλεσμα της παραπληροφόρησης «κάτω από το χαλί». Η στάση εργασίας παραμονή Πρωτοχρονιάς κατέγραψε απεργοσπάστες. Συγκεκριμένα. 8 συνάδελφοι στη νυχτερινή βάρδια, την ώρα που όλοι χτυπήσαμε τις κάρτες και χάσαμε τέσσερις ώρες εργασίας για να διεκδικήσουμε έκτακτο επίδομα και όλα τα παραπάνω, αυτοί επέλεξαν το δρόμο της διάσπασης.

Είναι δεύτερη φορά. Την πρώτη φορά το Δ.Σ με επιείκεια έμεινε στο μέτρο της επίπληξης. Ενημερώνουμε ότι στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ., το προεδρείο θα προτείνει στους υπόλοιπους συνδικαλιστές το μέτρο της προσωρινής διαγραφής τους από μέλη του Σωματείου.

Μετά την προσωρινή διαγραφή, εφόσον πάρει απόφαση το Δ.Σ, μέχρι και την επικύρωση της διαγραφής στην πρώτη γενική συνέλευση, διακόπτουμε την συνδρομή τους στο σωματείο, είναι προσωρινά διαγραμμένοι. Οι συνάδελφοι αυτοί δεν έχουν το δικαίωμα να συμμετέχουν σε οτιδήποτε κάνουμε ως σώμα σε ομαδικό επίπεδο εκτός εάν αλλάξουν στάση και θεωρηθούν όλα περασμένα ξεχασμένα.

Ο δρόμος που διάλεξαν, ηθελημένα ή μη, συνειδητά ή παρασυρμένοι, το καταλαβαίνουν ή δεν το καταλαβαίνουν, είναι με την κυβέρνηση και τον μηχανισμό διάσπασης. Είναι για την πάρτη τους. (Έτσι νόμιζαν και οι απεργοσπάστες του 77' που έμειναν στην ιστορία του λαού της περιοχής).

Συνεχίζουμε να τους καλούμε, επανειλημμένα, ανοιχτά και συναδελφικά. Να το ξανά σκεφτούν, έχουν το περιθώριο να διορθώσουν το λάθος τους. Ο δρόμος που διαλέγουν, δεν έχει γυρισμό. Δεν αρμόζει σε έναν τίμιο εργάτη η ρετσινιά του απεργοσπάστη. Η στάση τους, εκτός από την ανηθικότητα, έρχεται εναντία με τα συμφέροντα τους.

Είμαστε γνωστές της παραπληροφόρησης. Κλείστε τα αυτιά σας. Οι κινητοποιήσεις γίνονται για έκτακτο επίδομα και για τα αιτήματα που αναφέραμε παραπάνω. Ουδέποτε έγιναν για άλλο σκοπό.

Αν κερδίσουμε το έκτακτο επίδομα, αυτό θα είναι αποτέλεσμα ότι κάποιοι συνάδελφοι (όλοι πλην αυτών των 8 ) θυσίασαν το μεροκάματο τους. Όπως, αποτέλεσμα των θυσιών και των αγώνων των ίδιων των εργαζομένων, είναι ότι μέχρι σήμερα δεν επιτρέψαμε στην κυβέρνηση να περπατήσει σε διαθεσιμότητες, απολύσεις εργαζομένων στις εργολαβίες, μεγαλύτερες περικοπές από αυτές που δεχτήκαμε.

Ρωτάμε τους συναδέλφους που πήραν αυτόν τον δρόμο της διάσπασης: αν τελικά κερδίσουμε το έκτακτο επίδομα θα βρουν την ευθιξία, θα πουν ότι δεν το θέλουν, δεν τους ανήκει; Σε καμία περίπτωση δεν θέλουμε να γίνει κάτι τέτοιο, αλλά η αλήθεια είναι ότι αυτοί δεν έχασαν το μεροκάματο, έκαναν ρεβεγιόν μέσα στην ΛΑΡΚΟ στις πλάτες των απεργών.

 

Οι διατάξεις του Καταστατικού που εφαρμόζονται στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι οι εξής:

      Οι συνάδελφοι έχουν επανειλημμένα παραβιάσει το Άρθρο 10 παρ. 1,2,3,5,6 και 8.

      Το Δ.Σ για να τους συμμορφώσει στην αντικαταστατική - αντισυναδελφική τους στάση έκανε χρήση, με περίσσια επιείκεια, των διατάξεων του Άρθρου 11 παρ. 1. α, β, γ, δ.

      Επειδή μέχρι σήμερα δεν συμμορφώθηκαν, το προεδρείο προτείνει στην επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ να γίνει χρήση του Άρθρου 11 παρ. 1. ε.

      Με βάση την παρ. 2 του Άρθρου 11, επικύρωση της υποπαραγράφου ε αυτού του άρθρου και τελική απόφαση παίρνεται στην Γ.Σ. (Αν φτάσεις εκεί, είσαι υποχρεωμένος να μιλήσεις με ονόματα και πεπραγμένα).

      Μετά την Γ.Σ. και εφόσον αυτή επικύρωση, εφαρμόζεται το Άρθρο 12.

 

Εάν δεν αλλάξουν στάση οι συνάδελφοι, είναι μονόδρομος τα μέτρα που παίρνουμε απέναντι τους. Δεν τους βάζουμε απέναντι. Προς θεού μην παρεξηγηθούμε. Δεν ζητάμε να πουν ούτε συγγνώμη, ούτε και νιώθουμε ο «Πάπας και θα τους δώσουμε συγχωροχάρτι». Τους καλούμε σε απολογία, να πουν ότι παράπονο έχουν απέναντι στο διοικητικό συμβούλιο, αλλά παράλληλα να συμμορφωθούν. Αυτοί διαλέγουν. Με την στάση τους θα μας αποδείξουν αν είναι παρασυρμένοι ή βάλτοι.

Στην ΛΑΡΚΟ απεργοσπάστες δεν χωρούν. Ότι διαφορές και διαφορετικές απόψεις λύνονται σης Γ.Σ., στις εκλογές. Αυτήν την αρχή μας παρέδωσαν οι προηγούμενοι, βετεράνοι αγώνων εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ. Αυτήν την αρχή θα παραδώσουμε στους επόμενους. Αυτή η αρχή έχει κρατήσει το Σωματείο δυνατό εδώ και 50 έτη. Κανένας μας δεν έχει το δικαίωμα να την παραβιάσει, ειδικά τώρα που είμαστε στο «πεδίο της μάχης». Το σωματείο και οι εργαζόμενοι θα συνεχίσουν την ενότητα τους ως εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ.

Θυμίζουμε ότι: Ευθύνη της επιφυλακής που αφήνουμε στις απεργίες είναι να μας ενημερώνει για τέτοια φαινόμενα. Η Επιφυλακή είναι απεργός που με έγκριση του σωματείου είναι μέσα στο χώρο δουλειάς και περιφρουρεί την απεργία. Την ημέρα της απεργίας ή της στάσης εργασίας, το σωματείο και η επιφυλακή έχει την ευθύνη των εγκαταστάσεων και των εργαζομένων. Όχι η ΛΑΡΚΟ. Σε περίπτωση τέτοιων φαινομένων θα πρέπει να ενημερωνόμαστε έτσι ώστε να περπατάμε σε ενέργειες πού θα προφυλάσσουμε απέναντι στο νόμο το σωματείο και τα μέλη μας που τους έχουμε βάλει επιφυλακή.

Θυμίζουμε επίσης ότι δεν υπάρχει απαλλαγή λόγω μελλοντικής συνταξιοδότησης. Μέσα στο εργοστάσιο μπαίνει αυστηρά και μόνο η επιφυλακή. Κανένας άλλος.

Συνάδελφοι συνεχίζουμε το δίκαιο αγώνα.

Ότι και να κάνει η κυβέρνηση, ότι βρώμικο και να πουν τα παπαγαλάκια της, δεν θα μας διασπάσει. Καλούμε όσους δεν είναι μέλη στο σωματείο για τον έναν ή τον άλλον λόγο, να συσπειρωθούν μαζί με όλους τους εργαζόμενους με νέα εγγραφή σε αυτό.

 

Όλοι μαζί θα κερδίσουμε. Καλή αγωνιστική και νικηφόρα χρονιά σε όλους. Με τους αγώνες μας θα εξασφαλίσουμε και του χρόνου να είμαστε όλοι εδώ.

Νικητές μέσα στην εργασία μας.

 

ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ          Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους