Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Περπατάμε, δεν περισσεύει κανένας. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΥΜΝΑ 13 Γενάρη 2021

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84

ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403/44437

ΑΡ.ΦΑΞ: 223304116

Αρ. Πρωτ.: - 08-

                                  Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Το Δ.Σ του Σωματείου μας συνεδρίασε την Τρίτη 12 Ιανουαρίου 2021 με τα παρακάτω θέματα και μέσα από τη συζήτηση προέκυψαν οι παρακάτω αποφάσεις.

Με βάση την απόφαση της Γ.Σ. (18.12.2020), το Δ.Σ. έχει την υποχρέωση να προκηρύξει 24ωρη απεργία μέσα στο Γενάρη με κύρια αιτήματα:

Την καταβολή έκτακτου επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στο ύψος ενός μισθού για να αποφύγουμε την οικονομική χρεοκοπία των οικογενειών μας.

Η κυβέρνηση να κοινοποιήσει στους εργαζόμενους το τι έχει σχεδιάσει για τη συνέχιση της ενιαίας λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ, τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων μας.

Όπως έχει αποφασίσει η γενική συνέλευση και έχουμε συζητήσει στο διοικητικό συμβούλιο, προσανατολισμός είναι να ανέβουμε στην πόλη της Λαμίας, έξω από τα σπίτια των κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών για... 

 

 

 

 

 

να διαμαρτυρηθούμε. Οι συνθήκες που έχει δημιουργήσει η Πανδημία του κορονοϊού, τόσο ως τους υγειονομικούς κινδύνους, αλλά και τις δυσκολίες μετακίνησης, απαιτούν καλό σχεδιασμό για την επιτυχία της κινητοποιήσεις.

Το διοικητικό συμβούλιο αποφάσισε να στείλει επιστολή στα αρμόδια υπουργεία και στους κυβερνητικούς βουλευτές καλώντας τους να απατήσουν συγκεκριμένα στα αιτήματα μας (ήδη το κάναμε).



Την Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2021 θα υπάρξει νέα συνεδρίαση του διοικητικού Συμβουλίου.

Θα εκτιμήσουμε ότι δεδομένο υπάρχει (αν και εφόσον υπάρχει) και αναλόγως θα οριστικοποιήσουμε την παραπέρα στάση του σωματείου. Σε αυτά τα πλαίσια το άμεσα επόμενο διάστημα, θα επιδιώξουμε να συντονιστούμε και με τα υπόλοιπα σωματεία της ΛΑΡΚΟ.



Το δεύτερο θέμα απασχόλησε ιδιαίτερα το διοικητικό συμβούλιο. Υπήρξε μεγάλη συζήτηση από όλους για το φαινόμενο απεργοσπασίας που έλαβε χώρα στις τελευταίες κινητοποιήσεις. Οι συνάδελφοι που έφτασαν σε αυτή την πράξη, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για απολογία. Ήρθαν στο σωματείο και αναγνώρισαν ότι, η έκφραση διαμαρτυρίας απέναντι στην τακτική του σωματείου από την πλευρά τους δεν ήταν σωστή. Δεσμεύτηκαν ότι δεν θα το ξανακάνουν.

 

Στην συνεδρίαση μας απασχόλησε ιδιαίτερα αν θα παίρναμε απόφαση και θα προχωρούσαμε σε προσωρινές διαγραφές ή παραμένουμε σε όλες τις πειθαρχικές ποινές εκτός από την προσωρινή διαγραφή. Τελικά αποφασίσαμε ότι: εφόσον οί συνάδελφοι δήλωσαν όπ δεν θα ξανακάνουν απεργοσπασία, αποφασίσαμε να μην προχωρήσουμε στο μέτρο της προσωρινής διαγραφής. Συνεχίζουν όμως να ισχύουν όλες οι πειθαρχικές ποινές που προβλέπει το καταστατικό, πλην της προσωρινής διαγραφής. Τα πειθαρχικά μέτρα έχουν ισχύει απέναντι τους μέχρι και την επόμενη κινητοποίηση όπου στην πράξη θα αποδείξουν ότι αυτά που δήλωσαν θα τα τηρήσουν.

Δεν περπατήσαμε στην προσωρινή διαγραφή διότι το γεγονός ότι ήρθαν και συζητήσανε με το προεδρείο του σωματείου εκτιμήθηκε ως θετικό. Επίσης μέσα από τη συζήτηση που έκαναν οι συνάδελφοι με το προεδρείο του σωματείου, βγαίνει ξεκάθαρα το συμπέρασμα ότι είναι περισσότερο θύματα μιας καλοστημένης και μεθοδευμένης παραπληροφόρησης και λασπολογίας απέναντι στο διοικητικό συμβούλιο, παρά κομμάτι ενός συνειδητού μηχανισμού απεργοσπασίας.

 

Δηλαδή. Συνειδητά κάποιοι, όπου πετάνε μεθοδευμένα λάσπη απέναντι στους συνδικαλιστές πηγαν και τους είπαν ότι «οι συνδικαλιστές τη μέρα της κινητοποίησης είχαν κανονικές άδειες και ρεπό». Αυτοί που τα είπαν αυτά και οδήγησαν με αυτήν την μέθοδο τους συναδέλφους μέχρι και στην απεργοσπασία, είναι ο μηχανισμός που έχει εντολή να διασπάσει το σωματείο. Είναι οι ίδιοι» που σαν φίδια, όπου βρεθούν και όπου σταθούν, εδώ και ένα χρόνο πετούν δηλητήριο για τους αγώνες που έχουμε κάνει μέχρι σήμερα.

 

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, κουτοπόνηρα, ενώ ήξεραν, έριξαν λάσπη. Λέγοντας τους τα μισά, δεν τους είπαν ότι έχει βγει για όλους τους εργαζόμενους ανακοίνωση από την ειδική διαχείριση που έλεγε ότι «οι κανονικές άδειες πρέπει να εξαντληθούν μέχρι 31 Δεκεμβρίου του 2020». Δεν τους είπαν ότι τα προγραμματισμένα ρεπό στην κατάσταση δεν μπορούν να αλλάξουν για λόγους απεργίας.

 

Βεβαίως οι συνάδελφοι που έκαναν απεργοσπασία δεν έπρεπε να παρασυρθούν και για αυτό το λόγο ισχύουν όλα τα υπόλοιπα πειθαρχικά μέτρα απέναντι τους πλην της προσωρινής διαγραφής.

 

Με αφορμή αυτό το γεγονός τονίζουμε ότι από δω και πέρα συνάδελφος που θα παραβεί το καταστατικό και περπατήσει σε απεργοσπασία, αυτόματα και με συνοπτικές διαδικασίες το διοικητικό συμβούλιο θα περπατήσει και θα εφαρμόσει το μέτρο της προσωρινής διαγραφής με ότι αυτό συνεπάγετε. 

Στη ΛΑΡΚΟ απεργοσπάστες δεν χωρούν. Ότι διαφορές και να έχουμε μεταξύ μας τα λύνουμε στις γενικές συνελεύσεις, με πολιτική, συνδικαλιστική κριτική και τοποθέτηση. Ποτέ με πράξεις που διασπούν το Σωματείο.

 

Είμαστε όλοι εργαζόμενοι. Ότι και να πιστεύουμε, ότι θέσεις και να έχουμε, ο σεβασμός και η πειθαρχία στην απόφαση των πολλών είναι απαράβατος κανόνας. Αυτό μας έχει κρατήσει στον αγώνα μέχρι σήμερα, έχει κρατήσει το σωματείο ψηλά εδώ και 50 χρόνια.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

Έχουν έρθει στα τμήματα εξουσιοδοτήσεις. Σας καλούμε να τις συμπληρώσετε με ευλάβεια και να κατατεθούν όσο πιο γρήγορα γίνεται στο σωματείο. Για οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειάζεστε όλα τα μέλη του Δ.Σ είναι στη διάθεση σας.

 

Περπατάμε, δεν περισσεύει κανένας. Ενωμένοι θα συνεχίσουμε τον αγώνα μέχρι να νικήσουμε. Το κάλεσμα για νέες εγγραφές μελών έφερε αποτελέσματα. Κάποιοι προσπαθούν να μας διασπάσουν για να σταματήσει ο δίκαιος αγώνας και εμείς αυξανόμαστε. Το Σωματείο δεν έχει καμιά ευθύνη για τα ρουσφέτια που κάνει διοίκηση και κυβέρνηση. 

Το σωματείο και οι εργαζόμενοι αγωνίζονται για τα δικαία αιτήματα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που προβληματίζονται να γραφτούν μέλη, να έχουμε την πιο μαζική από ποτέ συσπείρωση σε όλα τα επίπεδα.

Για οποιαδήποτε εξέλιξη θα επικοινωνήσουμε μαζί σας γραπτά και προφορικά.

 

 


 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους