Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου 2021

Χρ. Σταικούρας: «Υπήρξαν θετικές εξελίξεις το τελευταίο χρονικό διάστημα στην Φθιώτιδα…» .Τι είπε για Λάρκο και για τα Κόκκινα σπίτια στη Μαλεσίνα...

Αναδημοσίευση απο ilamia.gr

5ον. ΛΑΡΚΟ.

Έγινε η προκήρυξη 2 παράλληλων και ξεχωριστών ανοιχτών διεθνών διαγωνισμών, για περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας.

Κατά το πρώτο στάδιο της διαγωνιστικής διαδικασίας πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος, υπήρξε έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον από 6 επιχειρηματικά σχήματα, με αξιόπιστη επιχειρηματική δραστηριότητα, εντός και εκτός Ελλάδος.

Απομένει η συνέχιση της...

 

 

 

 

διαγωνιστικής διαδικασίας, με την κατάθεση δεσμευτικών προσφορών μέχρι τις 2/4/2021, σύμφωνα με τον, μέχρι σήμερα, σχεδιασμό.

Παράλληλα, η συνέχιση λειτουργίας της εταιρείας στηρίχθηκε, για πρώτη φορά την τελευταία δεκαετία, σε επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ύψους 35 εκατ. ευρώ για το 2020, παρά τη στενότητα των κρατικών πόρων που δημιούργησε η υγειονομική κρίση, εκ των οποίων τα 10 εκατομμύρια ευρώ, διατέθηκαν για τη μισθοδοσία του προσωπικού.

Η εταιρεία μάλιστα, έχει αιτηθεί επιπλέον χρηματοδότηση από τον Κρατικό Προϋπολογισμό για τη συνέχιση λειτουργίας της, μέχρι την ολοκλήρωση του διαγωνισμού.

Επιπλέον, με επισπεύδον το Υπουργείο Εργασίας, εξετάζονται οι διαδικασίες που προβλέπονται από τη σχετική νομοθεσία, για την αντιμετώπιση εργασιακών θεμάτων στην επιχείρηση. 

 

6ον. «Κόκκινα σπίτια» στη Μαλεσίνα.

 

Το αμέσως προσεχές χρονικό διάστημα θα κατατεθεί από το Υπουργείο Οικονομικών σχετική διάταξη για το θέμα που ταλαιπωρεί τους κατοίκους της περιοχής επί πολλές δεκαετίες.

Η περιοχή οριοθετείται εντός του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου.

Το ζήτημα ανέκυψε, καθώς το Δημόσιο προέβαλε στο Κτηματολόγιο ιδιοκτησιακά δικαιώματα σε ακίνητα που είχαν αποδοθεί για αποκαταστατικούς σκοπούς στους τότε δικαιούχους, λόγω του σεισμού του 1894 στην Αταλάντη.

Με τη εν λόγω διάταξη, θα δοθεί ένα οριστικό τέλος στις διεκδικήσεις του Δημοσίου για τους κατοίκους που δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο, ενώ παράλληλα θα οριστεί μια συγκεκριμένη διαδικασία, βάση της οποίας όσοι δεν δικαιώθηκαν από το Κτηματολόγιο, θα έχουν τη δυνατότητα να καταθέσουν σχετικά νομιμοποιητικά έγγραφα προς αξιολόγηση σε επιτροπή, και ολοκλήρωση της όλης διαδικασίας εφέτος. 


         ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ  ΕΔΩ



Απο: ilamia.gr




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους