Δευτέρα 1 Μαρτίου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ «κρέμεται σε μία κλωστή»

 Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΥΜΝΑ 01/03/2021

ΕΔΡΑ: ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ ΑΡ. ΕΓΚΡ. ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84 ΑΡ. ΤΗΛ.: 2233041403 /44437 ΑΡ.ΦΑΞ: 2233041164 somatiolarcosel@gmail.com Αρ. Πρωτ.: - 27 -

Δελτίο τύπου

 

Το βράδυ της 27 Φεβρουαρίου 2021 ενημερωθήκαμε ότι μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής του Δήμου Λοκρών και απόφαση του αρμόδιου Υπουργείου, ως συνέχεια της απόφασης για χαρακτηρισμό του δήμου Λοκρών σε «περιοχή υψηλού κινδύνου» μετάδοσης covid 19, αποφασίστηκε το γενικό lockdown , με γενική απαγόρευση εισόδου και εξόδου στην πόλη της Μαλεσίνας.

Ως κάτοικοι του Δήμου Λοκρών, μέσα σε ένα δεκαήμερο, από περιοχή «χαμηλού κινδύνου» μετατραπήκαμε σε περιοχή «υψηλού κινδύνου» και ανεξέλεγκτης διασποράς. Το γεγονός αυτό αναδεικνύει την ελλιπή πρόσληψη από την πλευρά των αρμοδίων. Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζικά Rapid test στην πόλη της Μαλεσίνας πραγματοποιήθηκαν εφόσον υπήρξε αύξηση των θετικών κρουσμάτων. Σε άλλα χωριά του δήμου μας δεν έχουν πραγματοποιηθεί μέχρι και σήμερα. Μαζικά μοριακά τεστ δεν έχουν πραγματοποιηθεί πουθενά.

Παρά το γεγονός ότι η ΛΑΡΚΟ αποτελεί τον μεγαλύτερο εργασιακό χώρο στην Λοκρίδα, η Δημοτική αρχή δεν μπήκε στον κόπο να μας ενημερώσει για τις προθέσεις της εισήγησης της που τελικά υιοθέτησε το αρμόδιο υπουργείο.

 

 

 

Ως εργαζόμενοι σε μία επιχείρηση πού ένα χρόνο τώρα την έχουμε κρατήσει ανοιχτή με «νύχια και με δόντια», με σκληρούς αγώνες κόντρα στην πολιτική της Κυβέρνησης, ενημερωθήκαμε για αυτή την εξέλιξη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

 

Οι εργαζόμενοι από την πόλη της Μαλεσίνας αποτελούν πάνω από το 1/3 του ανθρώπινου δυναμικού της ΛΑΡΚΟ. Η γενική απαγόρευση αυτών στην εργασία τους με γεωγραφικούς και όχι με υγειονομικούς όρους , σε συνδυασμό με τους εργαζομένους που είναι κάτοικοι άλλων χωριών και έχουν μπει σε καραντίνα είτε επειδή είναι θετικοί, είτε επειδή έχουν έρθει σε επαφή με θετικά κρούσματα ενεργοποιεί τον κίνδυνο της παύσης λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

 

Η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ «κρέμεται σε μία κλωστή» και δεν μας μοιάζει καθόλου απίθανο η Κυβέρνηση μέσα από αυτήν την εξελίξει να «βλέπει βουτύρου στο ψωμί της».

 

Από την πλευρά μας δεν αποκλείουμε κανένα μέτρο απέναντι στην Πανδημία. Καταγγέλλουμε όμως το γεγονός ότι χωρίς κόπο εφαρμόζεται η τακτική «πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι».

 

Χωρίς να παρθούν όλα τα μέτρα που προσφέρει σήμερα η επιστήμη, όπως είναι υποχρεωτικά επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ. υποχρεωτική απομόνωση των θετικών κρουσμάτων, αβασάνιστα κατά την γνώμη μας, οι αρμόδιοι πήραν μία απόφαση δημιουργώντας κατάσταση σύγχρονης Σπιναλόγκας.

 

Καλούμε να τοποθετηθούν:

 

Η δημοτική αρχή. 

 

Να ενημερώσει γραπτώς το σωματείο μας με τι

επιβεβαιωμένα υγειονομικά κριτήρια έκανε αυτήν την εισήγηση.

Η δημοπκή αρχή. Εκτός από το «πονάει κεφάλι, κόβω κεφάλι», τι

υγειονομικά μέτρα θα πάρει ο δήμος για να ελεγχθεί η κατάσταση; Θα

προσχωρήσει σε μαζικά επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ;

Η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ. Να μας ενημερώσει γραπτώς για το τι

σχεδιασμό έχει έτσι ώστε να εξασφαλιστεί η συνέχιση λειτουργίας της κάτω

από αυτές τις συνθήκες.

Η ειδική διαχείριση της ΛΑΡΚΟ. Να μας ενημερώσει γραπτώς για το πώς θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε υποχρεωτική καραντίνα.

 

Απαιτούμε: 


    Να διασφαλιστεί η συνέχιση της λειτουργίας της ΛΑΡΚΟ.

    Σε συνεργασία ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ, Δήμου και ΕΟΔΥ επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

    Επαναλαμβανόμενα μοριακά τεστ σε όλους τους χώρους δουλειάς του δήμου μας, σε όλους τους κατοίκους.

    Όσοι εργαζόμενοι βγαίνουν σε υποχρεωτική καραντίνα να μην τους χρεώνεται κανονική άδεια ή ρεπό. Να τους καταβάλλεται κανονικά η μισθοδοσία σαν να δουλεύουν.

    Να μην γίνει χρήση από την πλευρά της ειδικής διαχείρισης της ΛΑΡΚΟ του δικαιώματος που έχει να κρατήσει τον εργαζόμενο μία ώρα παραπάνω την ημέρα μέχρι να συμπληρωθούν οι μισές ώρες για την περίοδο που ήταν σε καραντίνα.

 

 

                               ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ 


          Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους