Δευτέρα 19 Απριλίου 2021

Τηλεδιάσκεψη Συνδικάτων - Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κεντρικής Ελλάδος...

 


Αθήνα, 19/04/2021
 
Θέμα: Τηλεδιάσκεψη Συνδικάτων - Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας Κεντρικής Ελλάδος

Με πρωτοβουλία του Προέδρου της ΟΣΕΤΕΕ Ανδρέα Στοϊμενίδη, υπό την ιδιότητα του Γραμματέα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία της ΓΣΕΕ πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 16/04/2021
τηλεδιάσκεψη στην οποία τα Συνδικάτα κατέθεσαν την άποψή τους για τα πολύνεκρα εργατικά δυστυχήματα στο συνεργείο έργων του ΔΕΔΔΗΕ στο Γυμνό Ευβοίας και στην αποθήκη της βιομηχανικής Περιοχής Λαμίας, αλλά και τις προτάσεις τους για την ενδυνάμωση της συνεργασίας με τα Τοπικά Γραφεία ΣΕΠΕ.

Ως βασικές αιτίες των εργατικών δυστυχημάτων κατατέθηκαν η ολοένα και αυξανόμενη εντατικοποίηση της εργασίας, η χρήση ανειδίκευτου και φθηνού εργατικού δυναμικού για ειδικές εργασίες, η έλλειψη εκπαίδευσης και παροχής μέσων ατομικής προστασίας, η ανυπαρξία διαβούλευσης μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων και η υποστελέχωση του ΣΕΠΕ.
 
 
 
 

Οι επιχειρήσεις σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή και Εθνική νομοθεσία έχουν την νομική ευθύνη και την υποχρέωση συμμόρφωσης στα θέματα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία. Οι κακοί εργοδότες παραμένουν όμως ουσιαστικά ατιμώρητοι, στην χώρα μας.

Στην συνάντηση συμμετείχε ο Διευθυντής ΣΕΠΕ Θεσσαλίας και Κεντρικής Ελλάδος κ. Αντωνιάδης, ο οποίος εκ του ρόλου του δεν τοποθετήθηκε στον διάλογο για τα αίτια των δυστυχημάτων στην περιοχή ευθύνης του, καθώς είναι σε εξέλιξη η εισαγγελική έρευνα. Σημείωσε όμως τις εκτιμήσεις μας, ενώ έγινε ανταλλαγή απόψεων στο θέμα των μεταξύ μας συνεργειών. Κατά την διάρκεια της σύσκεψης συνέβη το νέο δυστύχημα στον ΑΗΣ ΔΕΗ Αγ. Δημητρίου το οποίο επίσης θα διερευνήσουμε. Δηλώσαμε ότι θα παρακολουθούμε στενά την εξέλιξη της έρευνας και την απόδοση της δικαιοσύνης στους κατά νόμο υπεύθυνους.

Από πλευράς Συνδικάτων συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, Γιώργος Αδαμίδης, η Πρόεδρος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Φθιώτιδος, Σοφία Ανεστοπούλου, ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ηλεκτροτεχνιτών, Αλέξανδρος Φλέγγας και ο Πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Χαλκίδας, Δημήτρης Μούντριχας.
 
 
Γραφείο Τύπου ΟΣΕΤΕΕ

 
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους