Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

ΕΝΩ.ΣΗ - Αλήθεια ποιος είναι ο στόχος σας; Έχουμε άραγε όλοι τον ίδιο στόχο; Κάνετε λόγο εσείς για αποφάσεις...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε: 

 ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ


 
Ανακοίνωση

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

 

Τελικά είμαστε όλοι ψεύτες! Και εμείς και οι συνάδελφοι του ΕΑΜ και όσοι συνάδελφοι βρίσκονταν παρόντες στο ΔΣ. Είμαστε όλοι ψεύτες εκτός από σας! Αφού λοιπόν κόπτεστε για την αποκατάσταση της αλήθειας διαβάστε τι γράφετε εσείς οι ίδιοι στις τελευταίες δύο ανακοινώσεις σας και με ποιο τρόπο διατυπώνονται οι συμφωνίες και οι διαφωνίες όλων των συναδέλφων του εννιαμελούς:

 

 

Ανακοίνωση 1η: 22 Ιουνίου 2021


Σήμερα 22 Ιουνίου 2021 συνεδρίασε το Δ.Σ. του σωματείου μας και αποφάσισε ομόφωνα την αναστολή της απολογιστικής γενικής συνέλευσης που είχε προγραμματιστεί για τις 25 Ιουνίου 2021.

 

   Ανακοίνωση 2η: 24 Ιουνίου 2021

Αγαπητοί συνάδελφοι την Τρίτη πραγματοποιήθηκε Δ.Σ. όπου πάρθηκε απόφαση κατά πλειοψηφία για παράταση των εκλογών έως και τις 31 Οκτωβρίου 2021.     

 

Τι ακριβώς συμβαίνει συνάδελφοι; Ήταν απαραίτητη η δημοσίευση της "προκλητικής ανακοίνωσης" της παράταξης ΕΝΩ.ΣΥ. για να γράψετε συνολικά και σε μία ανακοίνωση που συμφωνούμε και που διαφωνούμε;

Επαναλαμβάνουμε λοιπόν για να γίνει εκάθαρο και για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις:  


ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με την παράταση των αρχαιρεσιών.

ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ με την γενική συνέλευση στις 6 Ιούνη έτσι ώστε να αποφασίσουν οι εργαζόμενοι αν θα δώσουν παράταση στο υφιστάμενο Δ.Σ.

 

Φαίνεται ξεκάθαρα λοιπόν ποιος αποκαθιστά την αλήθεια, ποιος γράφει και πως το γράφει. 

 

Συνεχίζοντας την ανακοίνωση σας τρομοκρατείτε τον κόσμο λέγοντας: "...επίσης συνάδελφοι θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε πως αν τώρα πάμε σε διαδικασία εκλογών θα χαθεί πολύτιμος χρόνος ώστε να επιτευχθεί ο στόχος μας"

Αλήθεια ποιος είναι ο στόχος σας; Έχουμε άραγε όλοι τον ίδιο στόχο; Κάνετε λόγο εσείς για αποφάσεις που παίρνονται ομόφωνα στο Δ.Σ; Κάνετε λόγο εσείς για ενότητα εργαζομένων; Κάποια στιγμή θα πρέπει τα πράγματα να λέγονται με το ονομά τους!

 

Συνεχίζετε γράφοντάς:  ..να σταματήσουν οι υπαινιγμοί και μομφές από την συγκεκριμένη παράταξη (!) που έχουν σκοπό την διάσπαση του σωματείου και τον διχασμό των εργαζόμενων.

Για πάμε να θυμηθούμε ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα από τα πολλά για να καταλάβουμε τελικά ποιοι είναι αυτοί που προκαλούν διχασμό εντός εργοστασίου και τι ακριβώς έγινε σε μια από τις σημαντικότερες απεργίες, αυτήν της εργατικής Πρωτομαγιάς και ας βγάλει τα συμπεράσματα ο καθένας μόνος του.

 

 

 

 

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΛΑΡΚΟ
Αρ.
Πρωτοκόλλου:- 53-  16/04/2021


Διαφωνούμε με την απόφαση της ΓΣΣΕ να  υιοθετησει  την υιοθετησει την απόφαση της κυβερνησης για μεταφορα της απεργιας την  Μάη, στις 4 Μαίου δηλαδη  την τριτη μερα του Πασχα.


Η αποτυχία, των συγκεντρώσεων ειναι δεδομένη.

Την καλούμαι να επανεξετασει την αποφαση της.

 

Σε μία περίοδο όπου η κυβέρνηση ανοιχτά μας λέει ότι μέσα στο Μάιο θα φέρει την κατάργηση του δώρου, η πρωτομαγιάτικη απεργία η απόδοση φόρου τιμής σε αυτούς που έχυσαν το αίμα για το οκτάωρο πριν 140 χρόνια, θα πρέπει να είναι αφετηρία για δυνατούς, πανελλαδικούς αγώνες για να μην περάσει αυτό το έκτρωμα. Από αυτή την άποψη, συνδυάζοντας και βάζοντας μπροστά τα ειδικά ζητήματα και αιτήματα που έχουμε ως εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ, οποφασίσαμε στις 6 Μαΐου να μπουν όλοι οι εργαζόμενοι από όλα τα εργοταξια στα λεωφορεία και να συγκεντρωθούμε στη Λαμία, να παμε εξω από τα πολιτικά γραφεία, από τα σπίτια των βουλευτών που ψήφισαν και ψηφίζουν αυτα τα εκτρωματα.

 

Κατόπιν ομόφωνης απόφασης λοιπόν, από όλα τα σωματεία ξεκίνησαν οι διαδικασίες και στάλθηκαν επιστολές πανελλαδικά σε όλα τα σωματεία έτσι ώστε να υπάρχει συντονισμός   και μαζικότητα, στην απεργία. Έγιναν δηλαδή όλες οι απαραίτητες ενέργειες που απαιτουνται για να πετύχει μία απεργια.   

Λιγες μέρες μετά και αφού όλα ήταν έτοιμα, σε γενική συνέλευση που έγινε στην πύλη του εργοστασίου ο πρόεδρος παραδέχτηκε ανοιχτά ότι κατόπιν πιέσεων που δέχτηκε (από ψηλά,.: από την παράταξη..

δεν μας είπε....) τελικά αποφάσισε να απεργήσουμε στις 4 Mαίου!  

Η στάση αυτή είχε σαν αποτέλεσμα ο κόσμος για μία ακόμη φορά να διχαστεί και να πάει χαμένη μια μεγάλη ευκαιρία που είχαμε να δείξουμε ότι είμαστε όρθιοι και παλεύουμε όλοι μαζί για τα δικαιώματα μας.  

Μηπως είναι κι αυτά ψέματα; Μήπως τα βγάζουμε κι αυτά απ' το κεφάλι μας;

Και για να μην ξεχνιόμαστε ο πρόεδρος δεσμεύτηκε στην γενική συνέλευση να μαw αποκαλύψει κάποια στιγμή από ποιον πιέστηκε. Περιμένουμε...!

 

 

Αν αυτό συνάδελφοι από μόνο του δεν αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη για το ποιος υπονομεύει τελικά
τον αγώνα που δίνεται τίμια από όλους τους εργαζόμενους και ποιος διχάζει πραγματικά τον κόσμο τότε... σηκώνουμε τα χέρια ψηλά. 
                                                                                                                                                                                                                    

Συναδέλφισσες συνάδελφοι,

Θα πρέπει να γνωρίζετε ότι το καινούργιο ΔΣ θα έλθει αντιμέτωπο και θα πρέπει να διαχειριστεί μία απ τις
πιο δύσκολες καταστάσεις που έχουν ποτέ προκύψει στο εργοστάσιο. Γι αυτό, κατά την άποψη μας, επιβάλλεται να πάμε σε αρχαιρεσίες προκειμένου να δοθεί ξεκάθαρη εντολή από τους εργαζόμενους. Θα πρέπει να καλλιεργηθεί στην συνείδηση όλων μας ότι είναι απαραίτητο να συμμετέχει ενεργά ο κάθε εργαζόμενος στις αποφάσεις που παίρνονται, Θα πρέπει να συμμετέχουμε όλοι μαζικα στις γενικές
συνελεύσεις και στα ΔΣ που γίνονται για να είμαστε αυτήκοοικαι αυτόπτες μάρτυρες των γεγονότων.
Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε
όλους τους εργαζόμενους για μαζική σύμετοχή στην ΓΣ στις 6 Ιούλη για να παρθεί από κοινού  η απόφαση αν θα δοθεί παράταση στο υπάρχων Δ.Σ ή να προχωρήσουμε σε αρχαιρεσίες.



Σκοπός μας δεν είναι να θέσουμε μομφή και να ρίξουμε το σωματείο για να κάτσουμε εμείς στις καρέκλες όπως γράψατε στην ανακοίνωση σας. Και μην μπαίνετε στην διαδικασία να βάλετε τον κόσμο σε ψευτοδιλήμματα του τύπου: «...αν μπούμε σε διαδικασία εκλογών θα παγώσουν οι όποιες διαπραγματεύσεις... Κάντε τον κόπο να διαβάσετε τι οριζει το καταστατικό στο άρθρο 21 παράγραφος 3:

"Το απερχόμενο Δ.Σ. παραμένει στα καθήκοντα του μέχρι την ημέρα που θα παραδώσει στο νεοεκλεγέν που θα έχει ήδη συγκροτηθεί σε σώμα." Συνεπώς μη σας πιάνει ανησυχία. Κανείς δε σταματά τις διαπραγματεύσεις και τον αγώνα που δίνεται!

 

Η ανησυχία και ο προβληματισμός μας έχει αφετηρία την στάση του κόσμου απέναντι στις εξελίξεις. Αν εξετάσει κάνεις τις τελευταίες αγωνιστικές κινητοποιήσεις αντιλαμβάνεται αν μη τι άλλο ότι υπάρχει έλλειψη παλμού και απογοήτευση . Την στιγμή που θα έπρεπε όλοι μαζί να δείξουμε χαρακτήρα και να δώσουμε τον πιο δυνατό αγώνα με όλες μας τις δυνάμεις, την στιγμή που θα έπρεπε κυριολεκτικά να γυρίσουμε το εργοστάσιο ανάποδα, ο κόσμος επιλέγει να μην συμμετέχει...

 

Μόνοι σας θα έπρεπε να το έχετε καταλάβει και να απαιτήσετε να μπούμε σε διαδικασία αρχαιρεσιών έτσι ώστε να αναπτερωθεί το ηθικό και η εμπιστοσύνη του κόσμου, και οχι να ζητάτε παρατάσεις πρόφασιζόμενοι νόμους εκτρώματα!

Ούτως ή άλλως οπως γράψαμε στην προηγούμενη ανακοίνωση μας ο νόμος παρέχει την δυνατότητα οι εκλογές να γίνουν κανονικά δεν μας υποχρεώνει να πάμε σε παράταση!

 

ΥΠ: Συνάδελφοι σε περίπτωση που δεν το έχετε καταλάβει σας ενημερώνουμε ότι η ΕΝΩ.ΣΥ. δεν είναι παράταξη!  Είναι συνδυασμός που συνέρχεται, συζητά και αποφασίζει δημοκρατικά! Δεν μπορεί κανείς να μας πιέσει "...τραβώντας μας το αυτάκι..." για να αλλάξουμε αποφάσεις γενικών
συνελεύσεων. 
                                                                       

 

ΥΓ2: Εμείς απαντάμε σε παραταξιακές ανακοινώσεις. Μη διστάσετε...

 

 

 

                    Λάρυμνα 25 Ιούνη 2021



 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους