Δευτέρα 9 Αυγούστου 2021

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΛΑΡΚΟ - Θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι για όλες τις εξελίξεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε...

 Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

ΛΑΡΥΜΝΑ 09-08-2021

ΕΔΡΑ:ΛΑΡΥΜΝΑ ΛΟΚΡΙΔΑΣ

Αρ. Πρωτ. -128-

ΑΡ.ΕΓΚΡ.ΑΠΟΦΑΣΗΣ 106/84

ΑΡ.ΤΗΛ:2233041403/44437

ΑΡ.ΦΑΞ:2233041164

somatiolarcosel@gmail.com


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συνάδελφοι στις 29/7/2021 πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη όλων των σωματείων με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα. Επιπλέον συμμετείχαν η Γενική Γραμματέας του Υπουργείου Εργασίας κα. Σιρατινάκη και από την ειδική διαχείριση ο κ. Μαράντος παρουσία του γραμματέα Γενικού Λογιστηρίου κ. Πετραλιά.

Στην τηλεδιάσκεψη, η θέση του σωματείου μας και των άλλων συναδέλφων ήταν η διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας. Βέβαια, ακούσαμε ξανά αυτό που ακούμε εδώ και δύο χρόνια σχεδόν, ότι δεν διασφαλίζονται οι θέσεις εργασίες.

 

 

 

 

Επιπλέον μας ενημέρωσαν πως το ποσό των αποζημιώσεων για όλους τους εργαζόμενους είναι 20 εκατομμύρια ευρώ και πως θα αποζημιωθούμε με τον νόμο του 2012 (ν. 4093/2012). Ο χρόνος αποζημίωσης ίσως γίνει καταβολή εφάπαξ (δηλαδή ολόκληρη), ή σε δύο μήνες σύμφωνα με τον ν. 3094 . Οι συνάδελφοι που θα αποχωρήσουν από την εταιρεία θα είναι από 59 έως 62 ετών, ανάλογα με την ασφαλιστική συνδρομή . Οι συνάδελφοι αυτοί είναι συνολικά 80 - 100 άτομα σε σύνταξη και αυτό που κοιτάζουν το ηλικιακό όριο ίσως να είναι και χαμηλότερο, οι υπόλοιποι που δεν θα απορροφηθούν θα συμπεριληφθούν σε ένα πρόγραμμα από 12-18 μήνες σταδιακά, όπου δεν αναλύθηκε τι είδους προγράμματα θα είναι αυτά και πως θα πληρώνονται και εδώ δεν γίναμε σοφότεροι από τις προηγούμενες φορές, αυτά τα προγράμματα είναι προγράμματα που σε οδηγούν στην ανεργία αυτό είναι το μόνο σίγουρο . Συνάδελφοι το μόνο θετικό, αν μπορούμε έτσι να το πούμε, είναι ότι μετά από την γιορτή της Παναγία μας θα κάνουμε εκ νέου τηλεδιάσκεψη με τον Υπουργό Οικονομικών ώστε να καταθέσουμε και εμείς τις θέσεις μας, αν

 και οι θέσεις των εργαζομένων είναι γνωστές σε κάθε μας συνάντηση, αυτό που βάζουμε και το έχουμε σημαία μας είναι να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Ο Υπουργός Οικονομικών δέχτηκε την πρόταση μας να συζητήσουμε εκ νέου στις 20 ή 25 Αυγούστου για να βρούμε την Χρυσή τομή ανάμεσα σε εργαζόμενους και πολιτεία. Έπειτα από όλα αυτά, έχοντας καινούργια δεδομένα θα σας ενημερώσουμε για όλες τις εξελίξεις και τις αποφάσεις που θα πρέπει να τις λάβουμε όλοι μαζί, γιατί αυτο που ειπώθηκε και είναι το πιo σημαντικό, είναι ότι αν αποχωρήσουν οι επενδυτές από τον διαγωνισμό τότε η πτώχευση είναι προ των πυλών με όλα τα γνωστά αποτελέσματα.

Συνάδελφοι κανένας μας δεν κινδυνολογεί, θα πρέπει όμως να είμαστε έτοιμοι για όλες τις εξελίξεις που θα κληθούμε να αντιμετωπίσουμε. Επιπλέον στην τηλεδιάσκεψη αυτή ειπώθηκε πως η διαχείριση δεν 0α πάρει αλλά χρήματα έως τις 6 /10/ 21, δηλαδή το κράτος δεν θα δώσει αλλά χρήματα γιατί θα θεωρηθούν κρατικές ενισχύσεις. Συνάδελφοι όλοι μας είμαστε παρών παρακολουθούμε τις εξελίξεις θα σας ενημερώσουμε μετά την επόμενη τηλεδιάσκεψη που θα γίνει στις ημερομηνίες που προαναφέρθηκαν.

Υ.Σ. Η αδικία που αντιμετωπίσαμε όλο αυτό το διάστημα της ειδικής διαχείρισης κόβοντας μισθούς, δώρα, επιδόματα αδείας, πιστεύουμε έστω και τώρα η πολιτεία να αναγνωρίσει το λάθος που έκανε στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ και να δείξει κοινωνικό πρόσωπο όπως γίνεται σε άλλους φορείς και ΔΕΚΟ. Δεν είμαστε παιδιά κατώτερου θεού, έχουμε όλοι μας προσφέρει και προσφέρουμε καθημερινά και αγωνιούμε για τις οικογένειες μας. Σας ευχόμαστε Καλή Παναγιά, δύναμη σε όλους μας και περισσότερο σε εκείνους που επλήγησαν από τις καταστροφικές πυρκαγιές αυτών των ημερών .



 

         Με Συναδελφικούς χαιρετισμούς,

 

                                                ΤΟ Δ.Σ


              Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ       Ο Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους