Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου 2021

ΕΑΚ - ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Η ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ;

 Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε:  

ΕΑΚ 21-9-2021

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ Η ΚΟΜΠΑΡΣΟΙ ; 

 

ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΣΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

 


Κοντεύουνε τα δύο χρόνια από την στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ αποφάσισε νε θέσει σε καθεστώς εκκαθάρισης την ΛΑΡΚΟ με τελικό στόχο το ξεπούλημα και την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης πάρθηκε χωρίς καμία διαβούλευση ή συζήτηση με τους εργαζομένους παρ'ότι τα σωματεία μας έχουν καταθέσει πολλές προτάσεις όλο το τελευταίο διάστημα στην κυβέρνηση για την ανάπτυξη της ΛΑΡΚΟ.   

Οι προτάσεις μας όμως έχουν στόχο την συνέχιση της λειτουργίας της επιχείρησης διασφάλιση των θέσεων εργασίας με σεβασμό στα δικαιώματα μας, στο δημόσιο ορυκτό πλούτο , στην προστασία του περιβάλλοντος και πάντα με το βλέμμο στραμμένο στην ανάπτυξη της επιχείρησης και όχι στην διάλυση της.

 

 

 

Οι αγώνες μας όλο το προηγούμενο διάστημα ανέδειξαν τόσο τις δυνατότητες της ΛΑΡΚΟ ν' αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή και να συμβάλει στην εθνική οικονομία όσο και την υπεράσπιση των εργασιακών και κοινωνικών μας δικαιωμάτων μέσα σε μια δημόσια επιχείρηση που θα εκμεταλλεύεται τον ορυκτό πλούτο προς όφελος των πολλών και όχι κάποιων λίγων μεγάλων κεφαλαιοκρατών.

Οι εργαζόμενοι διεκδικούμε μέτρα προστασίας για την υγεία και ασφάλεια στην εργασία μας και αναδείξαμε τα τεράστια προβλήματα και κενά που υπάρχουν για την ασφάλεια μας ειδικά στην παραγωγή.

Η απάντηση που μας δίνουν οι διοικούντες και οι κυβερνητικοί παράγοντες παραπέμπει ουσιαστικά στην μετά την ιδιωτικοποίηση εποχή και έτσι αποποιούνται σήμερα τις ευθύνες τους. Εμείς όμως θέλουμε σήμερα να γυρνάμε

στις οικονένειές μας σ&οι και υγιείς και να μην ξαναθρηνήσουμε για τον θάνατο άλλου συναδέλφου.

Έχουμε πληρώσει με το αίμα μας. Πλησιάζοντας λοιπόν στην λήξη του διαστήματος της εκκαθάρισης αξίζει να θυμηθούμε αλλά και να θυμίσουμε στους κυβερνώντες τις βασικές μας θέσεις και να μας δώσουν απαντήσεις σήμερα στα ερωτήματα μας σύμφωνα με το πώς έχει διαμορφωθεί η κατάσταση.

Συνεχίζει η κυβέρνηση να προωθεί την ιδιωτικοποίηση σήμερα που η τιμή του νικελίου στη διεθνή αγορά έχει αυξηθεί σημαντικά (διπλασιαστεί) θα συνεχίσει την πολιτική απαξίωσης της ΛΑΡΚΟ για να την δώσει <μπιρ παρα> σε ιδιώτες ή θα βάλει μπροστά ένα βιώσιμο σχέδιο συνέχισης της παραγωγικής λειτουργίας κάτω από δημόσιο έλεγχο με σεβασμό στα εργασιακά δικαιώματα στην ασφάλεια στην εργασία και στο περιβάλλον όπως έχουμε προτείνει επανειλημμένα οι εργαζόμενοι;

Γιατί διακινούνται σενάρια δυνατότητας μετατάξεων των εργαζομένων το τελευταίο διάστημα ενώ ούτε οι εργαζόμενοι το έχουμε ζητήσει ούτε ο υπουργός έχει δεσμευτεί για

Κάτι τέτοιο, το αντίθετο μάλιστα στην τελευταία συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών , όταν ετέθη το θέμα των μετατάξεων ο υπουργός κατηγορηματικά απάντησε ότι δεν υπάρχει τέτοιο θέμα;

Για πόσο διάστημα θα μένουν όμηροι οι συνάδελφοι μας που έχουν ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα;

 

 

 

Υ.Σ. Από 22/8/2021 έχουμε στείλει επιστολή και ζητάμε συνάντηση με τον υπουργό οικονομικών. Σε αναμονή λοιπόν της συνάντησης, σας καλούμε να κλείσετε τα αυτιά σας στα διάφορα σενάρια.

Έως τότε δύναμη και κουράγιο για τους αγώνες που έρχονται.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους