Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου 2022

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΥΒΟΙΑΣ - Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα υπερισχύσει η λογική για το συμφέρον του τόπου της εθνικής μας οικονομίας και των εργαζομένων...

Στο ηλεκτρονικό  μας ταχυδρομείο λάβαμε και δημοσιεύουμε   

Αριθμ. Πρωτ. : 6    

Βρυσάκια   18/02/2022

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Συναδέλφισες – Συνάδελφοι,

Δύο χρόνια μετά την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας  διά της οποίας η ΛΑΡΚΟ τέθηκε σε εκκαθάριση εν λειτουργία προκειμένου αυτή να πωληθεί χωρίς εργαζόμενους, βιώνουμε την τελευταία φάση του σχεδίου για αλλαγή του ιδιοκτησιακού καθεστώτος χωρίς στο σχέδιο να περιλαμβάνονται οι εργαζόμενοι.

   Για να ολοκληρώσει τον σχεδιασμό της η κυβέρνηση νομοθετεί με διαδικασίες fast track δίνοντας στους υποψήφιους επενδυτές τα πάντα.
   Αδιαφορεί όμως επιδεικτικά για το ανθρώπινο δυναμικό αυτής της εταιρείας  λες και εμείς δεν υπάρχουμε δεν έχουμε εργασιακά δικαιώματα και η κυβέρνηση δεν μας οφείλει τίποτα.
  Καμία πρόνοια για την επόμενη μέρα, καμία πρόνοια για τον μόχθο τόσων ετών.
   Εμείς ως εκπρόσωποι των εργαζομένων
υπενθυμίζουμε στην κυβέρνηση ότι η Ελλάδα ως ευνομούμενη χώρα έχει νόμους και η κυβέρνηση οφείλει να ξανασκεφτεί τα σχέδια της για το σύνολο των εργαζομένων.

 

 


   Κυρίως πρέπει να σκεφθεί το αύριο για όλους τους συναδέλφους οι οποίοι σε λίγες μέρες θα μείνουν άνεργοι , κατά εφαρμογή των κυβερνητικών εντολών τις οποίες υλοποιεί ο εκκαθαριστής.


   Εμείς απέναντι σε αυτή την δύσκολη φάση στεκόμαστε με σοβαρότητα υποβάλλοντας ρεαλιστικές προτάσεις οποίες εγκρίθηκαν με ποσοστό 98
τις εκατό από την πρόσφατη μαζική γενική μας συνέλευση.


   Οι προτάσεις μας στόχο έχουν να μην μείνει κανένας συνάδελφος αύριο χωρίς δουλειά και να μας δοθούν όλα όσα δικαιούμαστε από την νομοθεσία και τις συλλογικές μας συμβάσεις.


   Στον αγώνα μας καλέσαμε και καλούμε το σύνολο των φορέων του τόπου να βάλουν πλάτη για να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματά μας ,για να μην βιώσει η τοπική μας κοινωνία ακόμη μια τραγωδία.
  Σε όσους αγκάλιασαν και αγκαλιάζουν αυτή την πρωτοβουλία τους εκφράζουμε τις θερμές μας ευχαριστίες και τους διαβεβαιώνουμε ότι θα τους το ανταποδώσουμε.


   Ασφαλώς θα πρέπει να γνωρίζουν και οι υπόλοιποι οι
οποιοι δεν σέβονται τις αποφάσεις μας , λαϊκίζοντας, θολώνουν την εικόνα προσπαθώντας να μας πείσουν ότι γνωρίζουν καλύτερα το συμφέρον μας, ότι θα λάβουν από το σύνολο των εργαζομένων την απάντηση που τους αρμόζει.


   Αγαπητοί συνάδελφοι
εκφράζοντας την αγωνία όλων σας ,σε κρίσιμες στιγμές καλούμε και πάλι το σύνολο των φορέων του τόπου μας, ανεξάρτητα από πολιτική ή κομματική τοποθέτηση να συντροφευθούν στον δίκαιο αγώνα μας.
    Είμαστε αισιόδοξοι ότι στο τέλος θα υπερισχύσει η λογική
για το συμφέρον του τόπου της εθνικής μας οικονομίας και των εργαζομένων οι οποίοι διεκδικούν  το δικαίωμα στο αύριο και την αξιοπρέπειά τους.

 

                                         ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους