Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Παναγιώτης Πολίτης - «Θα κάνουμε κατάληψη στη ΛΑΡΚΟ και ας στείλουν και Rafale»

Στην κατάληψη των μονάδων της ΛΑΡΚΟ φέρονται να είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν οι 1.600 εργαζόμενοι στα εργοτάξια της επιχείρησης, όπως επισήμανε μιλώντας χθες Στο Κόκκινο ο Παναγιώτης Πολίτης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Λάρυμνας. 

Ο κ. Πολίτης απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα προχωρήσουν σε κατάληψη για να αντιμετωπίσουν την άτεγκτη κυβερνητική στάση που επιμένει στο κλείσιμο της επιχείρησης, στο ξεσπίτωμά τους και την πώληση της επιχείρησης απάντησε στον Στάθη Σχινά «Βεβαίως. Και ας στείλουν και Rafale και νατοϊκές δυνάμεις».

 

 

 

Ο κ. Πολίτης μίλησε Στο Κόκκινο την ώρα που παράλληλα βρισκόταν σε εξέλιξη τηλεδιάσκεψη  των σωματείων των εργαζομένων με εκπροσώπους των υπουργείων Οικονομικών, Οικονομίας και Ενέργειας για το μέλλον της ΛΑΡΚΟ, ειδικά μετά την  εκτόξευση  της τιμής του νικελίου στα 100.000 δολάρια ο τόνος (από 24.000 δολάρια που ήταν πριν τον πόλεμο).

Ακόμη και με 50.000 δολάρια ο τόνος η εταιρία μετατρέπεται σε υπερκερδοφόρο μια και το νικέλιο είναι αναγκαίο σε όλες τις εφαρμογές που αφορούν την «πράσινη μετάβαση» τονίστηκε χαρακτηριστικά.

«Ο παππούς μου και ο πατέρας μου δούλευαν στη ΛΑΡΚΟ, όπως και εγώ από 18 χρόνων… Έχουμε εξοικειωθεί με τον θάνατο και τον καρκίνο γνωρίζοντας  ότι η δουλειά μας  είναι επικίνδυνη… δεν συμβιβαζόμαστε  όμως με τις απολύσεις και το ξεσπίτωμά μας…» είπε ο πρόεδρος του εργατικού σωματείου.


Παναγιώτης Πολίτης  ( ΗΧΗΤΙΚΟ )


Aπο: avgi.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους