Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

Ώρα σκληρών αποφάσεων για τους εργαζόμενους...

Η ώρα των κρίσιμων αποφάσεων για το μέλλον των 1.100 εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ, έφτασε. Το Ανώτατο Συμβούλιο Εργασίας (ΑΣΕ) συνεδρίασε χθες για να επιταχύνει τις διαδικασίες και να καθορίσει το τελικό χρονοδιάγραμμα. Λόγω απουσίας του εκπροσώπου των εργαζομένων, αποφασίστηκε η συνεδρίαση να επαναληφθεί σήμερα το απόγευμα, για να παρθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Σύμφωνα με το πλάνο που αναλύθηκε από την... 

 

 

 

 

ΓΓ Εργασίας και πρόεδρο του ΑΣΕ, Άννα Στρατινάκη, από το σύνολο των εργαζομένων, οι 350 που είναι ηλικίας άνω των 54 ετών, θα απασχοληθούν με όρους Κοινωφελούς Εργασίας, σε θέσεις στους δήμους και στην Περιφέρεια κοντά στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ, για όσο χρονικό διάστημα χρειάζεται μέχρι να συνταξιοδοτηθούν μόλις συμπληρώσουν το 62ο έτος της ηλικίας τους. Αυτό σημαίνει ότι, ανάλογα με το χρονικό διάστημα που απομένει για να βγουν στη σύνταξη, οι εργαζόμενοι αυτής της κατηγορίας θα εργαστούν με αυτές τις προϋποθέσεις, έως 8 έτη.

Οι υπόλοιποι 750 εργαζόμενοι, θα απολυθούν άμεσα λαμβάνοντας το 100% της αποζημίωσης που δικαιούνται. Εν συνεχεία θα επαναπροσληφθούν με τρίμηνη σύμβαση ορισμένου χρόνου, για να συνεχίσει το εργοστάσιο να βρίσκεται σε λειτουργία, σε αυτή τη μεταβατική φάση και μέχρι να βρεθεί αγοραστής – επενδυτής. Αν χρειαστεί, οι συμβάσεις αυτές θα ανανεώνονται ανά μήνα, έως ότου οριστικοποιηθεί η μετάβαση της εταιρίας στο νέο καθεστώς. Μόλις αυτό συμβεί, ο νέος εργοδότης, θα αποφασίσει ποιους και πόσους από τους εναπομείναντες εργαζόμενους θα κρατήσει στην επιχείρηση.

Όσοι εργαζόμενοι δεν αξιοποιηθούν θα καλύψουν θέσεις εργασίας, μέσω προγραμμάτων απασχόλησης που θα εκπονηθούν γι’ αυτόν τον σκοπό.

Πρόκειται για ένα σχέδιο που έχει εκπονήσει η Κυβέρνηση για την εκκαθάριση της ΛΑΡΚΟ, που βρίσκει αντιμέτωπους τους εργαζόμενους, οι εκπρόσωποι των οποίων αναμένεται σήμερα, στην συνεδρίαση του ΑΣΕ, να εκθέσουν τις απόψεις τους.

 

Απο: ergasiakanea.eu

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους