Παρασκευή 11 Μαρτίου 2022

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ - Αναφορά στη βουλή για την ΛΑΡΚΟ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ Β. ΜΟΥΛΚΙΩΤΗΣ 

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΒΟΙΩΤΙΑΣ - ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ

 Παρασκευή,11 Μαρτίου 2022 

ΑΝΑΦΟΡΑ  

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Κ. Σκρέκα Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κ. Χατζηδάκη Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Αδ. Γεωργιάδη 

ΘΕΜΑ: «Ανοιχτή επιστολή των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων ΛΑΡΚΟ για την αναγκαιότητα άμεσης λήψης πολιτικής πρωτοβουλίας για την ΛΑΡΚΟ» Κύριοι Υπουργοί, Σας καταθέτω ως αναφορά την ανοιχτή επιστολή των Διοικητικών Συμβουλίων των Σωματείων των εργαζομένων στην ΛΑΡΚΟ και συγκεκριμένα των: 

 

 

Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΛΑΡΥΜΝΑ (ΣΕΛ),Ένωση ΕργαζομένωνΕταιρίας «ΛΑΡΚΟ» Α.Ε.Μεταλλεία ΕΥΒΟΙΑΣ,Σωματείο Εργαζομένων Μεταλλωρύχων ΛΑΡΚΟ ο «ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ», Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ & ΣΕΡΒΙΩΝ,Συνδικαλιστικό Σωματείο Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ Α.Ε. (ΑΘΗΝΑ),με την οποία ζητούν την λήψη άμεσης πολιτικής πρωτοβουλίας για την ΛΑΡΚΟ.Στην επιστολή επισημαίνεται ότι σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ανακοινωθέντα, μέσα στον μήνα Μάρτιο η ΛΑΡΚΟ σταματά έμμεσα την λειτουργία της σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και οδηγείται σε αχαρτογράφητα νερά, με ενδεχόμενο το οριστικό κλείσιμο. Τονίζεται επίσης ότι οι σημερινές ειδικές συνθήκες επιβάλλουν έναν σχεδιασμό της εξυγίανσής της. 

Τα Σωματεία ζητούν: 

1.Να σταματήσει άμεσα το σχέδιο αναγκαστικής εξόδου από την εταιρία 300 εργαζομένων που έχουν συγκεντρωμένη την μοναδική τεχνογνωσία της ΛΑΡΚΟ, ενώ η οποιαδήποτε μεταβολή των  εργασιακών σχέσεων, να απευθύνεται στο σύνολο του προσωπικού και μέσα από μια ουσιαστική διαβούλευση με τους εργαζόμενους.

 2.Λόγω των ειδικών συνθηκών που έχουν διαμορφωθεί σε σχέση με ό,τι ίσχυε πριν τρία χρόνια, να εξεταστεί κάθε δυνατή εναλλακτική εξυγίανση των συσσωρευμένων υποχρεώσεων της ΛΑΡΚΟ με γνώμονα την πλήρη αξιοποίηση των αναπτυξιακών της δυνατοτήτων και την διασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας, των θέσεων εργασίας και όλων των νόμιμων εργασιακών δικαιωμάτων. 

3.Να δοθεί η δυνατότητα στους εργαζόμενους να ενημερώσουν τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές προκειμένου να καταθέσουν και τις ρεαλιστικές προτάσεις τους (όπως έχουν κατατεθεί επίσημα στην διαδικασία διαβούλευσης ομαδικών απολύσεων στις 3/3/2022), προκειμένου να επιτευχθεί η υποτιθέμενη πρόθεση που εμπεριέχεται στην«πρόσκληση διαβούλευσης» της ειδικής διαχείρισης, «με γνώμονα την εξασφάλιση της ενιαίας λειτουργίας και την διασφάλιση των εργασιακών δικαιωμάτων του προσωπικού της ΛΑΡΚΟ», χωρίς να διακυβεύεται είτε η παραπέρα απαξίωση είτε το οριστικό κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ με τραγικές συνέπειες για τους εργαζόμενους τις τοπικές κοινωνίες και το δημόσιο συμφέρον.Παρακαλείσθε να λάβετε υπόψη τα εύλογα, τεκμηριωμένα, ρεαλιστικά και δίκαια αιτήματα του συνόλου των εργαζομένων, ενόψει και της αυταπόδεικτης και απρόβλεπτης μεταβολής των έως σήμερα δεδομένων, ως μείζονος σπουδαιότητας εξέλιξης και για την εθνική οικονομία,και να μας ενημερώσετε για τις αποφάσεις και τις ενέργειες σας.

 

           Επισυνάπτεται το σχετικό έγγραφο.


 Ο Αναφέρων Βουλευτής, Γεώργιος Μουλκιώτης

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους