Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

ΚΑΤΑΡΓΕΙΤΑΙ Η ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΠΡΟΣΦΥΓΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΗ ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ! διαχειριστής


ΣΤΟ ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Η ΜΙΣΘΩΤΗ ΕΡΓΑΣΙΑ!
ΜΕΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΩΝ ΕΩΣ 30% ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ!
Η κυβέρνηση, εμμέσως πλην σαφώς καταργεί τη μονομερή προσφυγή των εργαζομένων στη Διαιτησία με το σχετικό νομοσχέδιο που κατέθεσε σε δημόσια διαβούλευση η Υπουργός Εργασίας κα Λ. Κατσέλη.
Συγκεκριμένα, το προς διαβούλευση νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπ. Εργασίας προβλέπει κατά λέξη ότι «οι όροι της προσφυγής και η όλη διαδικασία καθορίζονται με τη συνομολόγηση σχετικών ρητρών στις Συλλογικές Συμβάσεις ή, σε περίπτωση που δεν συνομολογήθηκαν τέτοιες ρήτρες, με κοινή συμφωνία των μερών που διαπραγματεύονται».
Επειδή, όμως, καμία σχετική ρήτρα, όπως η ως άνω, δεν προβλέπεται σε συλλογικές συμβάσεις και επειδή καμία, σχεδόν, ανάλογη ρήτρα δεν πρόκειται να συνομολογήσουν, όπως είναι εύλογο, οι εργοδότες σε μελλοντικές συμβάσεις, γίνεται σαφές ότι το μέχρι τώρα δικαίωμα των εργαζομένων για μονομερή προσφυγή στη Διαιτησία πάει περίπατο!
Αυτό σημαίνει, πρακτικά, ότι ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την ουσιαστική κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων, πράγμα που θα συνεπάγεται μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα!
Την ίδια ώρα, η επικύρωση με τις πρόσφατες διαπραγματεύσεις κυβέρνησης-τρόικας της ήδη θεσμοθετημένης υπερίσχυσης των Επιχειρησιακών Συμβάσεων έναντι των Κλαδικών Συμβάσεων,   θα οδηγήσει επίσης σε μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, η οποία θα φτάσει μέχρι το 30%!
Για παράδειγμα, ένας νεοδιοριζόμενος τραπεζοϋπάλληλος θα έπρεπε να λαμβάνει με βάση την Κλαδική Σύμβαση μισθό 1000 ευρώ (μικτά), ενώ με μια ενδεχόμενη επιχειρησιακή Σύμβαση μπορεί να φτάσει τα 739,56 ευρώ (μικτά) της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (!). Μείωση μισθού, αμέσως-αμέσως, 260,44 ευρώ το μήνα ή 26%!
Η κυβέρνηση-τρόικα μας έλεγαν ότι στόχος τους ήταν τα λεγόμενα «ρετιρέ» του Δημοσίου! Ψεύδος! Ο στόχος πάντα ήταν και παραμένει ο εργαζόμενος στον ιδιωτικό τομέα. Αυτός είναι ο μεγάλος εχθρός του συστήματος! Και μάλιστα ο χαμηλόμισθος εργαζόμενος στις ιδιωτικές επιχειρήσεις! Αυτός είναι ο καπιταλισμός!

Απο:ISKRA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους