Σάββατο 27 Νοεμβρίου 2010

Χώμα ζητούν, χρυσάφι θέλουν

Η συνέντευξη του Κώστα Πολυζώη στον Σερβιτόρο της Εύβοιας:
 "Έχουμε γίνει χώρα παροχής υπηρεσιών... η Λάρκο παίρνει χώμα και φέρνει χρυσάφι"

Στο πλαίσιο της επίτευξης του στόχου που έθεσε η τρόικα για να προκύψουν έσοδα της τάξεως από 3 έως 5 δισ. ευρώ, το Υπουργείο Οικονομικών, μεταξύ άλλων, επεξεργάζεται το σχέδιο των αποκρατικοποιήσεων και της αξιοποίησης των ακινήτων, από τη στιγμή που εκτιμάται ως ο μοναδικός τομέας που μπορεί να αποδώσει το εν λόγω ποσό.

Η κυβέρνηση έχει αποφασίσει, σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, να κινηθεί πιο γρήγορα και πιο επιθετικά σε ότι αφορά τις συμμετοχές του Δημοσίου σε διάφορες επιχειρήσεις.

Για μία ακόμα φορά επανέρχεται το θέμα της πλήρους ιδιωτικοποίησης της Λάρκο, καθώς έγινε γνωστό ότι το 2011 θα ολοκληρωθεί η διαδικασία.

Ο πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στα μεταλλεία της Λάρκο στην Εύβοια κ. Πολυζώης Κώστας, δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας" ότι τα τελευταία 20 χρόνια που συμμετέχει στο συνδικάτο της Λάρκο κάθε χρόνο ακούει ότι πωλείται. "Κάθε φορά -είπε- πετάνε κορώνες αντί να σκύψουν με σοβαρότητα σε μία επιχείρηση του πρωτογενούς τομέα, που προσφέρει στην εθνική οικονομία 40 εκ. δολάρια το μήνα. Πρέπει να προσεγγίσουν τη Λάρκο με την προσοχή, που αρμόζει σε μία επιχείρηση με σημαίνουσα παρουσία στην οικονομική ζωή του τόπου".

Επεσήμανε, ότι ποτέ δεν ήταν δημόσιοι υπάλληλοι, από τη στιγμή που τα κριτήρια που δουλεύει η Λάρκο είναι καθαρά ιδιωτικοοικονομικά και ως εκ τούτου είναι προετοιμασμένοι και δεν τους τρομάζει η έλευση ενός ιδιώτη. "Αρκεί -όπως πρόσθεσε- η όποια επιλογή να είναι σοβαρή".

Κώστας Πολυζώης: "Δεν φοβόμαστε τον ιδιώτη. Αρκεί να τον ενδιαφέρει η συνέχιση της λειτουργίας της Λάρκο"

Ο κ. Πολυζώης δήλωσε στο "Σερβιτόρο της Εύβοιας": "Στα μεταλλεία της Εύβοιας κοστολογικά στεκόμαστε αξιοπρεπώς. Η προσπάθειά μας είναι να δουλεύουμε είτε με εργολάβους, είτε με το δημόσιο είτε με οποιονδήποτε άλλο. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η λειτουργία της Λάρκο.

Έχουμε γίνει χώρα παροχής υπηρεσιών. Οι υπηρεσίες όμως τελείωσαν. Η Λάρκο παίρνει χώμα και φέρνει χρυσάφι, είναι πρωτογενής παραγωγικός τομέας. Αυτό πρέπει να το καταλάβουν και να βρουν ένα σοβαρό επενδυτή. Οι κυβερνήσεις πρέπει να πάρουν μερίδιο της ευθύνης για το όποιο καταστρεπτικό έργο έχει γίνει μέχρι σήμερα. Είναι καιρός να καταλάβουν ότι υπάρχουν σημαντικοί λόγοι ύπαρξης της επιχείρησης και να σταματήσουν οι εκάστοτε υπουργοί να είναι έρμαια συμφερόντων.

Ο ιδιώτης δεν μας φοβίζει, αυτό που μας ανησυχεί είναι αν θα υπάρξουν όροι και προϋποθέσεις που θα εξασφαλίζουν την προοπτική και το μέλλον της Λάρκο. Μας φοβίζουν τα στημένα παιχνίδια και το ενδεχόμενο κάποιοι να πάνε σε γρήγορο και εύκολο πλουτισμό. Αυτό πρέπει να αποτρέψουμε και παράλληλα να επιβάλλουμε τη συνέχιση της λειτουργίας της, που είναι και το ζητούμενο για τους εργαζόμενους".

Ο κ. Πολυζώης ανέφερε ακόμα:

"Είμαστε αποφασισμένοι να διασφαλίσουμε το μεροκάματό μας. Η Λάρκο και ίσως μία - δύο ακόμα επιχειρήσεις είναι η μόνη αχτίδα φωτός για την οικονομία της Ελλάδας.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, εκτιμώ ότι θα πρέπει να ελέγχεται από το ελληνικό Δημόσιο. Χωρίς την παρουσία του Δημοσίου θα έχει σοβαρά προβλήματα. Αν έρθει ένας ιδιώτης με απεριόριστες αρμοδιότητες και δυνατότητες θα κάνει ληστρική εκμετάλλευση και θα την κλείσει.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι απαιτείται μεγαλύτερη σοβαρότητα και προσοχή όταν πρόκειται για το μέλλον επιχειρήσεων του μεγέθους της Λάρκο".

Απο: koumara


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΛΑΡΚΙΚΑ ΝΕΑ - Οι ειδήσεις σε τίτλους